Doe de Ninja mindset

Doe de Ninja mindset

Door 7Days

Was jij van plan om in 2013 minder tijd te besteden aan huiswerk, betere cijfers te halen, overal in te slagen en meer zelfvertrouwen te krijgen? Dan is het lezen van De Studie Ninja het beste begin van 2013.

Recensie door Annemarie Terhell

De Studie Ninja is een klein boekje zonder poespas. Zwart van buiten, helder van binnen. Het is een onzichtbare mentale coach die je als scholier heel goed kan gebruiken. De Studie Ninja leert je hoe je efficiënter kunt leren en rekent af met weerstand en gepieker. "Je zorgen maken over school is ook een vorm van huiswerk doen. Alleen levert dit niets op, behalve stress, schuldgevoel en puistjes."'

Als je wilt, kun je alles ‒ ook goede cijfers halen. Twee keer twintig minuten volledige concentratie per dag is volgens de Studie Ninja genoeg. Als je maar zorgt dat je er bij bent met je hoofd: uitgelogd van Facebook, Twitter en Ping.

Garantiebon

Het klinkt zo simpel allemaal, maar met een drukke agenda en een lijf vol hormonen valt het niet altijd mee om je kop erbij te houden. Juist daarom is het zo belangrijk om door te zetten. Geloof in jezelf, weet wat je kunt veranderen aan het leven en wat niet. Niet: je uiterlijk, het weer, het geklier van je vervelende zusje. Wel: je cijfers en je vrienden.

Ook als je niet houdt van vechtkunst en superheldengedoe, is dit boek goud. Wat erin staat, is niet nieuw, maar het wordt zo overtuigend gebracht dat je vanzelf om gaat. Gewoon proberen toch? Lees de tips om supersnel te kunnen lezen, beter te concentreren, helder te denken, scherper te schrijven en om toetsen en examens beter te maken en te doorzien. Achterin dit boek zit zelfs een garantiebon.

Als je na dertig dagen nog niks aan dit boek hebt gehad, dan kun je die invullen en met een kopie van je cijferlist naar de uitgever sturen. Krijg je je geld gewoon terug.

De studie Ninja, Bert Ferwerda & Dirk Johan Klanker. Satori, € 15,- (12+)

Cijfer: 9

+ Duidelijk en overtuigend

-  Zo compact geschreven dat je het erg snel uit hebt. Nog maar een keer lezen dus

Dit artikel komt uit jongerenkrant 7Days, die sinds vrijdag in de brievenbussen en boekhandels ligt. De redacties van 7Days en Scholieren.com bundelen de krachten: wij bieden jullie een selectie van het nieuws uit 7Days en zij verblijden hun abonnees met sublieme schrijfsels van onze bloggers!

Gepubliceerd op 14 januari 2013
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.