Deze coronamaatregelen gelden voor komend schooljaar

Deze coronamaatregelen gelden voor komend schooljaar

Het is jammer dat de zomervakantie voor sommigen voorbij is, maar dit jaar mag je gelukkig wel weer fysiek lessen volgen. Toch gelden er nog enkele maatregelen. Welke zijn het ook alweer?

Geen nood, wij zetten ze voor je op een rijtje.

1. Quarantaine

Ben je volledig gevaccineerd, dan hoef je niet meer in quarantaine als je met een besmet persoon in aanraking bent geweest. 

2. Zelftesten

Ben je nog niet volledig gevaccineerd, dan moet je twee keer per week thuis een zelftest afnemen. Deze testen kun je via je school krijgen.

3. Afstand

Binnen school moet je anderhalve meter afstand houden tot je docenten. Deze regel geldt niet tussen jou en je vrienden. Wel moet je in de gang en in de kantine een mondkapje dragen.

4. Uitjes

Scholen mogen weer schoolkampen, excursies en diploma-uitreikingen organiseren. Tijdens dit soort momenten moet je wel anderhalve meter afstand tot je docent houden.

De VO-raad, de vereniging van scholen in het voortgezet onderwijs, hoopt en verwacht dat er vanaf 20 september wel verdere versoepelingen voor middelbare scholen mogelijk zijn. Wij blijven duimen.

Bekijk voor de laatste updates rondom het coronavirus de website van de Rijksoverheid.

Lees ook
Ruim een jaar mondkapjesplicht, vaarwel!

Gepubliceerd op 23 augustus 2021
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!