Hou jij van lezen of juist helemaal niet? Doe mee aan deze vragenlijst en maak kans op 15 euro Bol.com-tegoed!

Deel Je Lief Niet

Deel Je Lief Niet

Stel: je zit naast je vriend(in) op de bank. Nadat jullie moesten puzzelen in overvolle agenda’s zijn jullie eindelijk weer eens samen. Maar: je onverdeelde aandacht gaat niet uit naar je lief, maar naar je smartphone. Je post een berichtje dat jullie al een x aantal maanden een relatie hebben. Het enige moment dat je je verkering aankijkt, is om te vertellen dat jullie al zoveel hartjes, likes en reacties hebben. Om daarna weer naar je telefoon te staren. 

Carlijn Vis schreef eerder in het NRC dat je moet stoppen je geliefde te feliciteren op Facebook. Daar is Sandra het mee eens, maar ze gaat nog een stapje verder: Je liefde digitaal kenbaar maken is nergens voor nodig. Al die volgers op sociale media hebben niets met jullie relatie te maken. 

Privéleven

Omdat je relatie tot je privéleven hoort zou je hem in persoonlijke kring moeten houden. De foto's waar jullie intiem op staan en liefdesberichtjes volgepropt met hartjes: waarom zouden al die zogenaamde vrienden op sociale media dat moeten zien? Want of je wilt of niet, iedereen zal een oordeel over je relatie vormen. Houd daarom interactie tussen jou en je lief privé, je hoeft dat niet te delen.

Bewijsdrang

Op het internet stikt het van foto's van verliefde stelletjes met reacties van anderen zoals “lief” en “wat zijn jullie schattig samen”. Misschien bekruipt je het gevoel dat je hetzelfde moet doen, je wilt bewijzen dat jullie óók gelukkig zijn. Maar je hebt helemaal geen bevestiging van het internet nodig voor jouw gelukkige relatie. Je beste vrienden en familie weten hoe het zit en nog belangrijker: jij en je vriend(in) weten hoe goed (of hoe slecht) het tussen jullie zit. 

Afgeleid

Sociale media zijn kampioenen in afleiden. Als er even een stilte valt tussen jou en je lief graai je al naar de smartphone. Daarmee wek je je de indruk dat je het gezelschap van sociale media verkiest boven je lief. Een flikkerend schermpje voor je neus omdat je jullie gezamenlijke likes wilt checken nodigt niet bepaald uit tot een goed gesprek. Dus in plaats van berichten posten en vervolgens daarmee bezig zijn: leg die telefoon weg. En geef je aandacht aan hem of haar.

Offline kenbaar maken

Een snoezig bericht of leuke foto is zo gepost: het is in vijf seconden gepiept. Ik weet dat het lief is bedoeld, maar openbare berichtjes gebruik je voor felicitaties aan verre vrienden. En je geliefde verdient meer dan berichtjes op sociale media. Want iets liefs voor je geliefde, daar stop je aandacht, tijd en moeite in. Zo kan je in plaats van lange liefdesberichtjes typen naar je lief, alles opschrijven in een ouderwetse liefdesbrief. Of zorg voor een romantisch diner voor twee, waarbij je zijn of haar lievelingsgerechten kookt. Of zorg voor een grote fanfareband voor de deur. Wat jij maar wilt, als het je lief maar waard is.

P.S. Jasper vindt verliefde berichtjes op sociale media juist wél leuk. Zijn mening hierover verschijnt overmorgen. 

Gepubliceerd op 13 maart 2017
ADVERTENTIE

Waarin maak jij het verschil? Klik en ontdek de bachelors van Wageningen University

Bekijk alle 20 bachelors van Wageningen University

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.