Gezocht: VWO'ers uit de 4e/5e met N&T of interesse in techniek. Doe mee aan een online community over een nieuwe studie en verdien een cadeaubon van 50 euro!

Meedoen

De wonderlijke wereld van het Hyven

De wonderlijke wereld van het Hyven

Door Daan

Soms, als ik me verveel, maak ik me, net als vele anderen, schuldig aan nutteloos, ongericht, volledig willekeurig klikken op Hyves. Dan kom je vanzelf op de Hyve terecht van mensen die je half kent. Je scrolt verveeld naar beneden om te kijken of hier nog een leuk persoon is om doelloos op te klikken.

Je komt een krabbel tegen en leest “Thanks voor de respect!♥”  Je wordt nu benieuwd naar de foto en klikt erop. Wie weet, misschien is-ie wel heel mooi. Je ziet dat de foto 24 uur geleden geplaatst is en nu al 352 (!) keer bekeken is. Je bent nog benieuwder dan eerst en scrolt door. 

Kansloze reactiebom

Wat een anticlimax. Niets bijzonders. Gewoon een random meisje die een foto van zich zelf maakt (want dat is nu hip). Je kijkt onder de foto en daar wacht de volgende shock alweer. In die 24 uur hebben al 43 mensen de foto gerespecteerd en 66 mensen een reactie achtergelaten, waaronder een paar kansloze kerels met: “Supermooi♥  Je kent me niet”  

Waarom?

Ze accepteren geen nee.

Waarom zou ik iemands foto willen respecteren? Als het je beste vriend is, die samen met jou op de foto in een enorm beschonken toestand op een memorabel verkleedfeestje staat, dan wil ik het wel. Als het gewoon iemand is die een random foto van zichzelf heeft staan, dan niet.  

Mijn beste vriend zou ik respecteren omdat we er dan achteraf voor de zoveelste keer de slappe lach om kunnen hebben hoe vet die avond wel niet was. Een willekeurig iemand zou ik respecteren om een krabbel terug te krijgen waarin ik word bedankt. Stiekem hoop ik op nog wat respect terug. Dat is me toch iets wat ik graag wil! Respect van iemand die ik niet eens ken. Weer een van mijn levensdoelen bereikt.  

Virtueel respect

Dit klinkt misschien allemaal heel erg raar, maar het feit is dat heel veel scholieren werkelijk verslaafd zijn aan deze manier van hyven. Het nut hier van? Al sla je me dood. Sommige mensen zijn blijkbaar al tevreden met virtueel respect en een virtueel bedankje van onbekenden.  

Apart? Ik dacht het wel.

Gepubliceerd op 19 november 2009
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

A.

A.

Ik doe er niet aan, aan hyves. Ik heb er wel één, maar die verwaarloos ik nogal. Ik zie er het nut niet van in.

12 jaar geleden

K.

K.

Ja maar Hyves is toch hardstikke handig en efficient? Een vriend logt in op z'n Hyves, zoekt mijn pagina, schrijft een krabbel. Ik log uren of dagen later in op mijn mail, zie de eerste letters van een krabbel staan, open een nieuwe pagina, log in op Hyves, zoek die krabbel en reageer. Hartstikke makkelijk en o zo snel!

12 jaar geleden

M.

M.

De kunst bij hyves is, om tussen de regels door te lezen. Als je wilt weten of iemand zijn relatie verbroken is, zonder dat je het persoon goed genoeg kent om hem of haar direct te vragen, kan je op diegene zijn hyves kijken. Een actief hyver zal krabbels sturen waaruit blijkt dat hij somber/depressief is, of misschien heeft degene op zijn profiel wel zijn relatiestatus veranderd!
Ook is hyves handig tijdens gesprekken met anderen. Stel: je vriend heeft het over dat ene meisje dat hij zo leuk vindt, maar je hebt geen idee wie het is, dan kun je dat gewoon hyven en dan weet je het zo.

Daarnaast is hyves natuurlijk een leuke manier om contacten te onderhouden (als ondersteuning dan) en om doelloos te klikken als je je verveeld.

12 jaar geleden

D.

D.

ik zeg ook niet dat hyves nutteloos is, helemaal niet. Ik zeg alleen dat er een nieuwe rage is dat je mensen die je totaal niet kent gaat respecten en gaat terugkrabbelen: dankjeee!!! etc etc. Hyves zelf is verder hartstikke handig!

12 jaar geleden

C.

C.

Ik ben het helemaal met je eens. Best een soort van 'zonde van je tijd' hyves. Vergeet niet de meisjes die elkaar krabbelen dat ze alles voor elkaar zijn. En onder de foto's bij elkaar schrijven 'fock haterzzzz en praterzzz' haha.

12 jaar geleden

M.

M.

Ik gebruik hem ook bijna niet, al voel ik me wel eens beledigd als iemand me weigert toe te voegen. Maar ach, wat maakt het verder ook uit, zo belangrijk vind ik het niet en eigenlijk krijg ik ook nooit krabbels.

12 jaar geleden

D.

D.

of van die gevallen die reactie en respect altijd terug boven hun foto hebben staan.
echt wat interesseert het een mens hoeveel reacties en respects je hebt als NUL ervan gemeend zijn..

12 jaar geleden

B.

B.

Respect

12 jaar geleden

K.

K.

Haha, klopt helemaal!
Ik erger me echt dood aan mensen die reacties, respects en spots vragen en terugsturen... Ik vind het leuk om respect te krijgen, maar wel gemeend ajb, en niet alleen omdat ik het ook gestuurd heb...

12 jaar geleden

D.

D.

helemaal mee eens.
respect

12 jaar geleden

Y.

Y.

mooie foto daan
jkmn
laat alle HATERS en PRATERS
xxx hvj schatt

12 jaar geleden