Gezocht: vmbo-scholieren uit jaar 3 of 4! Vul deze vragenlijst over het mbo in, en maak kans op een cadeaubon van 25 euro.

Meedoen

De vetste festivals van 2014

De vetste festivals van 2014

Door Ivo

Hij zit er weer aan te komen: de festivalzomer. En omdat geld maar één keer uitgegeven kan worden, heeft Scholieren.com de vetste festivals van deze zomer voor je op een rijtje gezet.

Mei 2014
Het prille festival-voorseizoen...

24 mei
Geen Daden Maar Woorden Festival / Den Bosch - Literair festival met de beste schrijvers van Nederland en jong talent, waaronder de winnaar van Write Now.

29 mei
Dauwpop / Hellendoorn - Traditiegetrouw is er op Hemelvaartsdag Dauwpop. Dit jaar geniet het festival alweer zijn 20e editie met onder andere Triggerfinger, Young the Giant en The Wombats.

Juni 2014
Het seizoen begint op gang te komen...

Blogger Merel op Pinkpop 20137, 8 en 9 juni
Pinkpop / Landgraaf - Met onder andere The Rolling Stones, Stromae en Arctic Monkeys

8 en 9 juni
Festival Met Hart en Ziel / Bunnik - Ze omschrijven het zelf als een positief lentefestival met een 'glas halfvol'-sfeertje. Komt dat zien!

14 en 15 juni
Festival Havenwerk / Deventer -  Hét festival voor talent met 2 dagen muziek, dans en theater.

20, 21 en 22 juni
Best Kept Secret / Hilvarenbeek - Een van de benjamins onder de grote festivals met dit jaar onder meer George Ezra, Elbow en Miles Kane.

27, 28 en 29 juni
Down the Rabbit Hole / Beuningen - Het kleine broertje van Lowlands, maar zeker niet minder. Zo kun je op de eerste editie van dit festival onder andere The Black Keys checken.

29 juni
Parkpop / Den Haag - Onder andere Gers Pardoel en 10cc komen het Haagse Zuiderpark veroveren, maar het mooiste komt nog... het festival is gratis.

Juli 2014
Lang leve de festivalzomer!

3, 4, 5 en 6 juli
Rock Werchter / Werchter (België) - Volgens velen het beste rockfestival van Europa, en ook dit jaar wordt dat weer bevestigd met optredens van Metallica, Franz Ferdinand en Pearl Jam.

4, 5 en 6 juli
Tentstock / Arnhem - Een festival op een camping. Dat klinkt op het eerste gezicht niet bijzonder, maar dat is het wel. Het leuke van dit festival is dat de bandjes in je tent komen spelen. Dus swing lekker mee in je eigen tent op Tentstock!

26, 27 en 28 juli
Zwarte Cross / Lichtenvoorde - Het grootste betaalde festival van Nederland met veel muziek en, de naam zegt het al, crossraces!

Augustus 2014
Het seizoen komt tot zijn climax...

14, 15 en 16 augustus
Pukkelpop / Hasselt (België) - De Belgische variant van Lowlands, maar die domme Belgen doen het zeker niet slecht. Dit jaar onder andere The Editors, Calvin Harris en Outkast.

15, 16 en 17 augustus
A Campingflight to Lowlands Paradise /Scholieren.com-hoofdredacteur Chris (2e links) op Lowlands 2003. Biddinghuizen - Dit jaar komen onder andere Stromae, Milky Chance en Imagine Dragons het podium in Biddinghuizen bestormen, maar er is ook plaats voor cabaret, film en literatuur.

11 t/m 18 augustus
Sziget / Boedapest (Hongarije) - Het grootste festival van Europa in Hongarije. Je vindt er werkelijk
waar van alles en nog wat: muziek, film en theater, maar ook pottenbakken, buikdansen en je kunt er een snelcursus Hongaars volgen.

September 2014
Het einde van die geweldige zomer...

5, 6 en 7 september
Into The Great Wide Open / Vlieland - Een van de kleinste, maar wel een van de vetste festivals, helemaal aan het einde van de zomer. Vlieland is voor even het domein van feestvierders die écht van muziek houden. Open je hart voor Into The Great Wide Open. En zorg dat je er op tijd bij bent voor kaartjes, want het festival is altijd razendsnel uitverkocht.

Zoals je ziet is deze lijst nog láááááng niet compleet. Weet jij nog een festival dat jongeren écht niet mogen missen? Laat het ons weten.

Gepubliceerd op 25 mei 2014
ADVERTENTIE
Musical The Prom verloot een limousine naar je eindfeest!

Zit je middenin je eindexamens en wil je in stijl naar je eindfeest? Doe dan mee aan de winactie en maak kans op een limousine die jou en je vrienden naar jullie eindfeest brengt!

Ja, ik doe mee!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

V.

V.

Festival The Brave, 23 augustus in Amsterdam / Appelpop, 12 en 13 september in Tiel!

8 jaar geleden

A.

A.

De wereld draait buiten op 6 juli in Amsterdam bij de Westergasfabriek.

8 jaar geleden

R.

R.

Le guess who? Festival In Utrecht met o.a. neutral Milk hotel <3

8 jaar geleden

T.

T.

NMH was echt te gek gisteren ja! Metropolis Rotterdam (6 juli) wordt ook tof.

8 jaar geleden

S.

S.

We mogen tommorowland toch zeker niet vergeten? En gisteren Dancetour in Mastricht, geweldig gratis festival met onder andere 2Dirty, The Partysquad en La foyenta

8 jaar geleden