De Scholieren.com-redactie hangt de vlag uit!

Het telefoontje waarin je mentor vertelt dat je geslaagd bent: het is hét moment waar je de hele middelbare school naartoe werkt. Hoewel het eindexamenjaar er dit jaar heel anders uitzag dan normaal, was vandaag uitgeroepen tot 'nationale geslaagddag'. Bij veel redactieleden van Scholieren.com kon vandaag dan ook de vlag officieel uit!

Inze wist eigenlijk al sinds de persconferentie dat ze geslaagd was omdat ze alle toetsen al gehad had. "Dat was een beetje zo van 'yeah', maar meer niet", vertelt ze. Ze vond het daarom ook leuk dat ze vandaag toch nog gebeld werd door haar mentor. "Dat maakte het echt officieel. Ik had de vlag ook nog niet uitgehangen. Dat wilde ik tot vandaag bewaren." Inze heeft het behalen van haar vwo-diploma al gevierd met een barbecue en borrels. "Vanavond ga ik er ook op proosten met vriendinnen." 

Videomaker Lante wist ook al dat het wel goed zat met zijn havo-diploma. Hij dacht vandaag desondanks nog wel een telefoontje van school te krijgen, maar dat gebeurde niet. "Wel jammer, het hoort er toch een beetje bij. Tuurlijk weet je het al, maar het is toch een soort officieel moment." Hij gaat het hoe dan ook wel vieren. "De afgelopen tijd heb ik het al een beetje gevierd door buiten met vrienden af te spreken. Vanavond ga ik uit eten met mijn familie."

Wat natuurlijk niet mag ontbreken bij het vieren van je diploma, is taart. Marijn eet een lekker stukje gebak met haar ouders en Ellis gaat het na de taart ook nog vieren met vrienden. Ook bij Melissa thuis werd het onverwacht toch gevierd vandaag. "We hadden het eerder al gevierd dus ik verwachtte niks, maar mijn ouders verrasten mij met een heerlijke taart."


Blogger Melissa werd door haar ouders verrast met een heerlijke taart.

Ook blogger Mette heeft vandaag het officiële telefoontje gekregen en viert het uitgebreid. "Ik heb natuurlijk de vlag opgehangen! Ik ga champagne drinken en heeeel veel taart eten en gewoon heel erg blij zijn. Ik denk dat ik toch wel even een feestje doe, maar dan alleen met mijn beste vrienden en op afstand. En misschien ga ik samen met mijn gezin wel een heerlijk diner maken ofzo."

Videomaker Teun en bloggers Julian en Marisa en wisten dat ze officieel geslaagd waren toen ze hun laatste cijfer terugkregen. "School heeft daarna ook nog gebeld.", vertelt Julian. "Ik heb meteen de vlag uitgehangen en het met vrienden gevierd." Marisa moest na het cancellen van de eindexamens nog een toets herkansen. "Die mocht ik 4 keer opnieuw maken, dus dat was niet heel stressvol. Toen ik die had gemaakt, wist ik iig wel dat ik geslaagd was." 


Hoera! Teun is geslaagd


Ook bij Julian kan de vlag uit.

Gepubliceerd op 4 juni 2020
ADVERTENTIE
Waarom je twee keer per week een zelftest moet doen!

Ein-de-lijk mag je weer naar school! Zonder afstand, maar met gratis zelftesten. Maar waarom je twee keer per week een zelftest moet doen lees je in ons artikel! 

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.