De normale waanzin tijdens mijn schooldag

De normale waanzin tijdens mijn schooldag

De middelbare school staat voor veel jongeren het synoniem voor tijdverspilling en verveling. Gelukkig zijn er nog al die docenten met hun leuke, vreemde en bijzondere trekjes die de schooldag afwisselend en een soort van dragelijk maken. In dit blog neem ik je mee in de normale waanzin van mijn schooldag. 

Het is kwart over acht, ik spring van m'n fiets en ren naar de ingang om nog op tijd school binnen te komen. Bij de ingang zie ik grenssoldaat, ik bedoel conciërge H., al staan: "Je bent te laat, briefje halen! " Echt fijn hoe hij elke ochtend weer voor ons klaarstaat. Eenmaal bij het lokaal zie ik al mijn klasgenoten nog buiten staan.

Enkele minuten later komt dan eindelijk mevrouw V. aan met een vrolijk: "Goedemorgen". Het eerste kwartier van de les moet ik aanhoren hoe verschrikkelijk het wel niet is zo vroeg te moeten op te staan. Gelukkig geeft ze maar drie dagen in de week les, want stel je eens voor dat je vijf dagen per week vroeg je bed uit moet voor lessen. 

Snot en speeksel

Het tweede uur hebben we (normaal gesproken) bio van meneer 't H. Voor de verandering valt de les weer eens uit, maar meneer 't H. heeft ervoor gezorgd dat de les aankomende maandag op het achtste uur van vier tot vijf wordt ingehaald. Gelukkig maar, want we weten allemaal dat de kleinste afwijkingen van het geplande aantal uren een grote impact op het bioritme hebben.

Na dit tussenuur is het tijd voor Grieks. De lesstof is dodelijk saai en de manier van lesgeven van mevrouw v. d. Z. maakt dit ook niet veel beter. Het enige wat voor afwisseling zorgt in de les, is haar kriebelneus. "We hebben het vandaag over He, Hera, Heraklehaaaattttjjjjooooeeeeeee!!!!!" Een vulkaanuitbarsting waar ze zelfs in Pompeï een puntje aan kunnen zuigen, doet het hele schoolgebouw schudden en overspoelt ons met een heerlijke lading snot en speeksel. Daarna gaan we weer verder met Herakles. 

Wisselvallig gedoe

Halverwege de gang naar de volgende les hoor ik het gebrul van meneer B. al. De lessen van Einsteins reïncarnatie zonder wetenschappelijke ontdekkingen, maar mét obesitas en van tijd tot tijd agressieproblemen zijn doorgaans vrij ontspannen. Zo krijgen wij van de derde tot vijfde klas geen cijfers omdat hij dit onzin vindt en wordt het huiswerk doorgaans niet gecontroleerd. Super chill toch? Enige nadeel voor ons? De toetsresultaten zijn nog wisselvalliger dan z'n stemmingswisselingen. 

Na de middagpauze is het tijd voor wiskunde D van meneer M. aka. Mister Maffia. Deze docent staat altijd in maatpak voor de klas en vindt het geen enkel probleem een beetje te frauderen met tentamens. Wel moet je bij deze docent je app goed in de gaten houden. Want hoewel de uren gewoon staan ingeroosterd, is deze planning ongeveer net zo betrouwbaar als de dienstregeling van de NS. Hier is het probleem alleen niet de blaadjes op het spoor, maar de drank van de nacht ervoor. 

Laatste uur

Na wiskunde D breekt dan alweer het laatste uur aan, Engels. Als de les begint kan ik mijn ogen niet geloven, een PowerPoint? Ik ben compleet verbijsterd, want normaal gesproken besteedt meneer N. net zoveel uren aan de lesvoorbereiding als het aantal haren op z'n hoofd. Belooft dit dan een betere toekomst, met betere lessen? Dan kijk ik achterin het lokaal. Daar zie ik de teamleider de les beoordelen. Dat verklaart een hoop.

Na Engels mogen we dan eindelijk naar huis. Ik pak m'n fiets en rijd naar huis. Klaarmaken voor de volgende dag in het circus dat we school noemen. 

Dit wil je ook lezen:
Gepubliceerd op 7 februari 2023
ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.