De meest opmerkelijke examenklachten

De meest opmerkelijke examenklachten

Door Chris

Fladderende vogels in de examenzaal, een snurkende surveillant, puisterige examenkandidaat en een scholier die door zijn stoel zakte. Zomaar een greep uit de bizarre klachten die de Eindexamenklachtenlijn van het LAKS de afgelopen weken ontving. We zetten de grappigste klachten voor je op een rijtje.

De puisterige examenkandidaat
Een jongen klaagde bij het LAKS over het feit dat hij in de gymzaal achter een leerling met een enorme puist in zijn nek moest zitten. Hij vond dat niet appetijtelijk, en kon zich daardoor moeilijk concentreren op het examen.

Examenkandidaat zakt door stoel
Havist Thomas Heijenbrok belde het LAKS, nadat hij tijdens het examen geschiedenis door zijn stoel was gezakt. "Na 20 minuten wilde ik me even uitrekken. Alleen brak toen opeens de stoel door met een luide 'KRAK!' en lag ik op de grond." Tot groot vermaak van Thomas' klasgenoten.

De scholier kreeg daarna een nieuwe stoel, maar die was niet heel comfortabel. "Het was een stoel die snel uit een lokaal was gehaald. Alleen was hij veel te groot en zat hij niet lekker."

Thomas denkt dat hij er over 30 jaar wel om kan lachen. "Op het moment zelf was het heel vervelend. Ik hoop dat mij geen punten heeft gekost."

Vogel in examenzaal
Vwo-scholier Sophie Slinkert en haar klasgenoten hadden last van een vogel in de examenzaal. "Vijf minuten voor het examen Grieks begon, vloog er een vogel de zaal in. Hij piepte godzijdank niet, maar het leidde wel flink af. Het beest kan zomaar op je examen schijten!"

Geluidsoverlast: Formule 1-wagen en balkende ezels
Uitgerekend op een van de examendagen werd in Lelystad een televisiespotje opgenomen met autocoureur Jos Verstappen. Daarbij veroorzaakte zijn Formule 1-wagen geluidsoverlast in de hele stad. Niet echt bevordelijk voor de concentratie van de gespannen examenkandidaten.

Op een school in Zeist werd de examenrust ernstig verstoord door het denderende getrommel van djembé-muzikanten. Maar het LAKS kreeg meer klachten over geluidsoverlast. Zo werd er ook geklaagd over:
- huilende meisjes in de examenzaal
- een balkende ezel uit de kinderboerderij naast de school
- een uitvaartmis naast het examenlokaal
- klakkende hakken

Kleiwerken ontploft
Tijdens een praktijkexamen op het vmbo ontplofte de klei in de oven. Het hele praktijkgedeelte moest toen opnieuw gedaan worden.

En het LAKS ontving nóg meer gekke klachten:
- Over een surveillant die in slaap viel en begon te snurken
- Van een doof persoon die een luistertoets moest maken
- Over stankoverlast nadat iemand in de gymzaal had gekotst
- Over een surveillant die haar kind had meegenomen
- Over een te kleine klok in de examenzaal

Maar wat doet het LAKS eigenlijk met dit soort opmerkelijke klachten?
Klachtencoördinator Annelotte Lutterman: "Bij geluidsoverlast kunnen we de school bellen, die ervoor kan zorgen dat de stilte wederkeert. Maar aan een uitvaartdienst kun je natuurlijk weinig doen."

Meer weten? Lees al het examennieuws, ervaringen van onze bloggers en bijzondere kandidaten en tips & trucs voor je examens opScholieren.com/eindexamens2014.

Gepubliceerd op 27 mei 2014

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.