De meerdaagse reizen vallen weg, wat nu?

De meerdaagse reizen vallen weg, wat nu?

Door Mirte

Op de meeste middelbare scholen mogen de voorexamenleerlingen op meerdaagse reis. De afgelopen jaren kon dat helaas niet doorgaan door corona. Veel leerlingen waren hier boos om, het is nu eenmaal een hele grote ervaring met je klasgenoten.

Gelukkig lijkt de pandemie inmiddels zo goed als voorbij te zijn en zijn schoolreizen weer mogelijk. Maar worden die inmiddels alweer gemaakt?

Wat had ik eigenlijk gehad? 

De school waar ik op zit, geeft de voorexamenleerlingen normaal een paar keuzes. Zo kunnen wij altijd kiezen uit Oostenrijk, York (Engeland), Spanje of de Ardennen. Aan iedere reis zit een thema gekoppeld en ga je bijvoorbeeld skiën, musea bezoeken, cultuur opsnuiven en sportactiviteiten ondernemen. Iedereen uit mijn klas had het er al lange tijd over, want volgend jaar zou het zover zijn: de meerdaagse reis!

Het leek er toen op dat alles door zou gaan, want corona leek op haar retour te zijn. Toch konden de reizen helaas niet doorgaan. De vraag werd toen: wat gaan de scholen nu doen? 


Compromis 

Ondanks de teleurstelling rondom het aflassen van de meerdaagse reizen, is onze school actief op zoek gegaan naar een oplossing. En dat is gelukt: wij gaan naar Apeldoorn toe met havo-4.

We zullen daar een city tour gaan doen, klimmen, overnachten en naar Walibi. Ondanks dat het natuurlijk niet te vergelijken is met de meerdaagse buitenlandse reis, zijn de (meeste) leerlingen er wel blij mee. We krijgen tenminste nog wel iets, dat kan niet iedereen zeggen. 

Andere scholen 

Want niet alle scholen hebben een oplossing kunnen of willen vinden. Zo heeft de school van Dina (16) aangegeven te hopen dat er begin volgend schooljaar een reis kan plaatsvinden. Voor hen zit er dit jaar dus helaas niets meer in. Een andere school bij haar in de buurt heeft wel een andere activiteit gepland staan, zij gaan naar een pretpark.

Zo ook de school van Annabel(17). Zij krijgt een extra schoolreisje ervoor in de plaats. Maar ook daar zijn niet alle leerlingen het mee eens, zo vertelt ze. Veel mensen zouden het liefst, net zoals Dina, volgend jaar alsnog op reis gaan. Per school verschilt het dus wat er wordt (niet) ondernomen.

Hopelijk is volgend jaar alles écht weer normaal.

Lees ook
Buitenlandse schoolreizen: wel of geen goed idee?

Gepubliceerd op 7 juli 2022
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.