De beste school van 2014

De beste school van 2014

Het Reynaertcollege in Hulst is beste school van 2014, volgens Elsevier. Het tijdschrift deed al voor de dertiende keer onderzoek naar de kwaliteit van scholen. Het Reynaertcollege kwam in de categorie havo én vwo als winnaar uit de bus. 

Vorig jaar won de school trouwens ook al. Toen viel de school ook nog in de prijzen met de afdeling vmbo gemengd-theoretische leerweg. 

Prestaties

Het Stedelijk Gymnasium in Leiden en havo-afdeling van het Calvijn College kregen een eervolle vermelding. Zij staan al sinds 2008 in de lijst tussen de winnaars, dus de kwaliteit zit daar ook wel goed. 

De scholen worden beoordeeld op prestaties: het percentage zittenblijvers in de onderbouw (rekening houdend met advies van de basisschool), het percentage dat een diploma haalt zonder te blijven zitten en het gemiddelde eindexamencijfer. Het verschil tussen het cijfer voor het centraal examen (CE) en de schoolexamens (SE) telt ook mee. 

Zwaar jaar

De prestaties zijn een gemiddelde van drie jaar: 2010, 2011 en 2012. Zo wordt er een eerlijker resultaat berekend, omdat er altijd een jaar met 'n aantal uitschieters qua resultaten kan zijn. Hoe Elsevier alles precies berekend heeft, lees je hier terug.

2012 was sowieso een zwaar jaar voor de meeste leerlingen: iedereen moest gemiddeld voor alle vakken van het CE een voldoende halen. Uit het onderzoek blijkt dat die strenge eisen wel werken, want gemiddeld halen leerlingen nu hogere cijfers.

 

Gepubliceerd op 11 januari 2014
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

D.

D.

DAAR ZIT IK

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.