De beste bijbaantjes voor scholieren

De beste bijbaantjes voor scholieren

Door Amber

Scholieren besteden redelijk wat geld: in tussenuren wordt de hele supermarkt leeggehaald, de bios wordt vaak bezocht en natuurlijk wordt de kledingkast om de zoveel tijd compleet vervangen. En op een gegeven moment helpt bedelen bij je ouders niet meer. Wat moet je dan? Zelf geld verdienen natuurlijk. 

Een bijbaan zoeken is niet altijd leuk of makkelijk. Je kan natuurlijk urenlang vakken vullen bij de Appie, of als je geluk hebt bij de kassa zitten. Of je kunt in een restaurant als ober werken, of lekker de afwas doen. Natuurlijk is daar helemaal niks mis mee; je kunt elk bijbaantje leuk maken als je goed je best doet. Maar toch zijn veel mensen niet zo'n fan van standaardbaantjes. Daarom hier wat creatievere manieren om geld te verdienen als scholier:

Talenten

Niet iedereen heeft het geluk om als tiener al hun talenten ontdekken. Maar voor de gelukkigen onder ons: gebruik dat talent vooral! Als je bijvoorbeeld heel goed bent in tekenen, kun je je tekeningen verkopen of in opdracht gaan tekenen. Misschien heb je wel een supergoede band, dan kun je optreden bij feesten of bruiloften. En zo kun je bij elk talent wel wat bedenken. Ben jij een ster met de camera, dan kun je door promotiefilmpjes te schieten een leuk zakcentje verdienen. Foto's schieten is ook een goede manier. Kun je goed skateboarden, doe dan mee aan skatewedstrijden. Of ben je hartstikke goed met dieren? Solliciteer dan in de dierentuin of als hondenoppas. En ga zo maar door!

Het internet

Op het internet zijn er echt ontelbare manieren om geld te verdienen. Zo kan je enquêtes invullen waar je dan een paar cent voor krijgt, maar dan moet je wel 24/7 enquêtes invullen, wil je wat verdienen. Een manier die toch wat makkelijk en sneller is, is marktplaats. Op marktplaats geld verdienen kost je wat moeite en geduld, en je moet natuurlijk wel spullen hebben waar je vanaf wil. Maar het is wel een van de beste manieren om geld te verdienen vanaf je comfortabele bank. 

Voor de echte strevers is bekend worden via YouTube of een blog ook een idee. Dat kost alleen meestal wel een paar jaar, én je hebt er een flinke dosis geluk voor nodig... 

Voor de fun

Er worden per jaar onnoemelijk veel evenementen, kampen en festivals georganiseerd. Vaak hebben ze daar vrijwilligers voor nodig, maar af en toe kun je er ook wat mee verdienen. In de zomervakantie op een camping werken en een beetje de kinderen vermaken is hartstikke leuk en gezellig. Of je kunt meegaan op zomerkamp ergens op een schiereiland: klinkt niet heel slecht, toch? Daarnaast heb je nog allerlei andere evenementen waar ze heel goed enthousiaste jongeren kunnen gebruiken. 

Dus of je nou wel of geen zin hebt in een standaard-bijbaantje, er zijn opties genoeg om in de zomer wat bij te verdienen. Kun je daarna in tussenuren weer genieten van je twee repen chocola, saucijzenbroodje én een zak chips. 

Gepubliceerd op 29 juni 2016
ADVERTENTIE
Zoek jij informatie voor je (profiel)werkstuk over het klimaat?

Op EnergieGenie.nl vind je allerlei artikelen die je kunnen helpen bij het maken van je werkstuk over klimaatverandering, duurzame energie en de energietransitie. Daarnaast vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat.

Check EnergieGenie.nl

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.