De best gelezen blogs van 2013

Door C.

Lijstjes en tipartikelen doen het goed op Scholieren.com. En ook blogs met het woord seks in de kop trekken een hoop bekijks (ja, duh!) Het blog met de 10 meest gestelde seksvragen is niet voor niets de klikkerrrr van het jaar. Maar ook blogs waarin we uitleggen hoe je het beste een recensie kunt schrijven of een PWS-onderwerp kunt kiezen scoren als een tierelier. Welke blogs werden het afgelopen jaar het best gelezen?

1. De 10 meest gestelde seksvragen

Beeld: Thinkstock / Scholieren.com

Is het normaal om je iedere dag af te trekken? Wat is een normale penislengte? Hoe kun je een meisje klaar laten komen? Belangrijke levensvragen voor de gemiddelde scholier zo blijkt. Ook al stamt dit blog uit 2011; met maar liefst 57.303 pageviews was het toch het best bekeken blog van heel 2013. Vandaar dat we recentelijk een nieuw lijstje met veelgestelde seksvragen publiceerden.

2. Zo schrijf ik een recensie

Ook dit blog zit onder het stof. De tips van eindredactrice Renske voor het schrijven van een superrecensie stammen al uit 2012, maar blijken nog altijd onmisbaar. Bijna 50.000 scholieren klikten het blog dit jaar aan. En da's niet zo gek. Want met deze Scholieren.com snelcursus scoor je gegarandeerd die tien!

3. Zo kies je 't allerbeste PWS-onderwerp

PWS-stress: we krijgen er allemaal mee te maken

Alweer zo'n blog dat je als scholier ooit gelezen moet hebben. Want vroeg of laat krijgen we allemaal met dat gevreesde profielwerkstuk te maken. Uren zitten we erop te zwoegen, dus dan is het wel zo prettig als je een onderwerp hebt gekozen dat je leuk vindt. Oud-blogger Jorieke zette in 2012 de beste tips op een rijtje. En die blijken anno 2013 nog altijd niet gedateerd.

4. Wij zijn geen fucking padvinders

Blogger Bram (rechts) en zijn scouting-matties

Zelden riep een blog zoveel discussie op als het blog van Bram, waarin hij een aantal misvattingen over scouting ontkracht. Bram, zelf diehard scout, was het namelijk zat om de hele tijd voor autist in apenpakkie te worden aangezien. Zelf ziet hij de scouting gewoon als een chille club vrienden. Maar Bram kon niet al zijn fans overtuigen. Veel lezers bleken diep teleurgesteld in hun favo blogger: "wtf man wat een ****** artikel. als jij op scouting zit ben je gewoon gek. ik dacht dat je aardige jongen was maar na dit gelezen te hebben..."

5. 'Mogelijk nog een examen gestolen'

De een zijn dood is de ander zijn brood, luidt een bekend gezegde. Dat ging ook op voor de examenfraude op het Ibn Ghaldoun. Er waren vele gedupeerden, maar het blog van Scholieren.com beleefde gouden tijden dankzij de grootste examenrel uit de Nederlandse geschiedenis. De bezoekersaantallen explodeerden, want alle eindexamenkandidaten zaten natuurlijk de hele dag de site van Scholieren.com te F5'en voor het laatste nieuws.

6. Wiskunde A of B: wat moet je kiezen?
Ja hoor, alweer zo'n tipartikel uit 2012 dat nog altijd de ranglijsten aanvoert. Oud-blogger Jorieke sprak twee ervaringsdeskundigen én een leraar om scholieren die twijfelen tussen wiskunde A en B een handje te helpen.

7. De allerbeste openingszinnen

Voor wie zijn single-status meer dan zat is, zette blogger en verratie-expert Lotte de beste openingszinnen op een rijtje. Want iedereen wil toch wel iemand hebben wiens gezicht je onbeperkt kunt onderkwijlen? Cliché zijn de tips van Lotte allerminst. Haar openingszinnen hebben namelijk de UPO-factor (Uniek, Pakkend en Onweerstaanbaar). Zin om jouw Facebook-status te kunnen upgraden naar 'heeft een relatie'? Check dan snel Lotte's blog.

8. De 5 grootste surprise-valkuilen

Tijdens het heerlijke avondje van Sinterklaas kan er een hoop misgaan. Hoe zorg je ervoor dat deze gezellig bedoelde avond niet eindigt in een langslepende familievete? Projectredactrice Roos zette de vijf pijnlijkste surprise valkuilen op een rij. 

9. Deze examentips kende je nog niet

Het examen is een lichtelijke obsessie voor veel scholieren. Gebrek aan motivatie, extreme stress; zomaar een greep uit de problemen waar je vlak voor de eindtoets mee te maken kunt krijgen. Blogger Merel wist er in 2012 alles vanaf. Dat leidde tot dit artikel vol unieke examentips.

10. Hipsters ontrafeld

DIY-hipsters, electrohipsters, trustafarians en uni-hipsters: er zijn een hoop soorten

Ook in 2013 kun je de hipster nog op het schoolplein spotten. De hipster ontrafeld: trendy jongens en meiden die eruit zien alsof ze de kleding van hun opa of oma dragen. En een hekel hebben aan alles wat mainstream is. Maar... de ene hipster is de andere niet en daarom publiceerden we vorig jaar al een kleine handleiding: Leer de hipsters kennen!

Welke blogs moet je zeker nog eens (her)lezen? Welke films mag je niet gemist hebben in 2013? Wat zijn de tien beste boeken van het jaar? Dit en nog véél meer lees je in ons Grote Scholieren.com Jaaroverzicht.
- Onze wensen voor 2014
- Film: de tops en flops van 2013
- Dit zijn de beste boeken van het jaar
- Blogs met meeste reacties
- Het beste en het slechtste jaar ooit
- Hoe presteerde onze glazen bol?
- De Ibn Ghaldoun-soap in 2 minuten

Gepubliceerd op 24 december 2013