Zit je in 4/5 havo en heb je een N&T of N&G profiel? Vul deze korte vragenlijst in over chemie-opleidingen en maak kans op 20 euro Bol.com tegoed.

Meedoen

Dan maar onder een brug wonen

Dan maar onder een brug wonen

Ik nestel me eens goed in mijn kartonnen doos. Met mijn laptop opengeklapt probeer ik het WiFi-signaal van de buren op te vangen. Het lukt niet. Ik bevries en ik wil ook een huis.

Mijn zoektocht naar een studentenkamer is hopeloos mislukt. En ik moet straks toch naar de hogeschool zien te komen.

Daarom woon ik nu onder een brug. En da's op zich prima te doen, hoor.

Kamernood

Ik was er al voor gewaarschuwd: als nuldejaars student kom je never nooit aan een kamer. In mijn nieuwe stad Utrecht is een tekort van 6700 studentenkamers. Wie in de buurt woont kan best elke dag op-en-neer reizen zolang-'ie nog geen kamer heeft. Wie verder weg woont en door het verschrikkelijke OV niet eens het eerste uur op school kan komen, heeft dikke pech.

Daarom heb ik nu een kartonnen doos in Utrecht gezet. Lekker onder de brug, zodat ik nog wel droog zit. Ik moet alleen nog wat geurkaarsen kopen, foto's printen en mijn housewarming party inplannen, dan kan het nog best gezellig worden.

Best gedaan

Of ik de afgelopen maanden wel genoeg mijn best heb gedaan om een kamer te vinden? Natuurlijk wel. Deze kartonnen woonvorm was echt niet mijn eerste keus hoor, en mijn ouders stonden ook niet bepaald te springen toen ze hoorden dat hun dochter onder een brug ging wonen. Maar ja, ik kan niet anders.

Op hospiteeravonden word ik er uitgeknikkerd zodra ze horen dat ik nog maar zeventien ben (hey, blame my parents!) en voor journalistiekstudenten lijken andere studenten sowieso een beetje bang. Voor je het weet, staan er gekke foto's van hen op internet, denken ze.

Ideaal

Ik heb al twee weken proefgewoond in mijn doos, en het ging best goed. Ik betaal geen huur, de mensen die naast de brug wonen hebben hun WiFi-wachtwoord aan me gegeven en de andere daklozen zijn best aardig. Ja, gut, ze waren misschien meer geïnteresseerd in mijn laptop dan in hun nieuwe buurvrouw, maar vooruit.

Ze boden me zelfs een soort sterkedrank aan, waardoor ik het weer helemaal warm kreeg vanbinnen. Het brandt wel een beetje in je keel, maar na een paar flessen voel je dat niet meer hoor. Kamernood? Je hoort mij niet klagen.

Het is zomervakantie! Onze voltallige redactie ligt momenteel in een hularokje op een exotisch strand te nippen van een kokosnootcocktail. Tot en met 2 september publiceren we slechts drie artikelen per week, daarna komen we weer op volle kracht bij je terug. Verveel je je in de tussentijd? Check dan de allerbeste blogs uit ons archief bij de Klassiekers!

Gepubliceerd op 14 augustus 2012
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

S.

S.

Classic.

9 jaar geleden

I.

I.

Als de mensen die naast de brug wonen zo aardig zijn dat ze je het WiFi wachtwoord geven, waarom vraag je dan ook niet of ze een kamer voor je hebben?

9 jaar geleden

K.

K.

Jorieke, jij zet een trend: binnenkort dragen alle Nederlandse daklozen een kartonnen doos op hun hoofd. Fashionable.

9 jaar geleden

R.

R.

Er is in het park lepelenburg ook een muziektentje, soms zitten daar wat junks of hangjongeren, maar zo heel slecht is het verder niet hoor.

9 jaar geleden

D.

D.

Zal ik je een kussen meegeven? En er zijn betere bruggen, hoor. Met ruimte om op een plat vlak te liggen. En ga onder een brug in een volgebouwd gebied wonen: Daar is het vaak net iets warmer dan onder plattelandsbruggetjes.

9 jaar geleden

H.

H.

Hahahaha, awesome! Ik nomineer deze voor de S.com awards.

9 jaar geleden

F.

F.

Misschien moet ik ook maar onder die brug komen wonen, ga ook naar Utrecht en hoera, 5 uur reistijd per dag!

9 jaar geleden

P.

P.

Hahaha :D Beter een goede buur..

9 jaar geleden

F.

F.

Haha ik herken het probleem! Ik hoop dat ze niet eerder gaan dan 8.30, want het vroegst dat ik in Utrecht kan zijn (en dan vertrek ik om 5:50), is 8:25.. Kan niet wachten tot ik een rijbewijs heb, scheelt me waarschijnlijk 1 a 2 uur reistijd per dag.

9 jaar geleden

C.

C.

Come on, stel je niet zo aan. Zoek dan een kamer buiten Utrecht, dan woon je toch in de buurt en kan je ook makkelijk reizen. :')

9 jaar geleden

W.

W.

Inderdaad. Er zijn zat andere steden waar je kunt gaan wonen die een goede verbinding hebben met Utrecht.

Mijn broer die studeert bijvoorbeeld in Delft, maar woont in Leiden.

9 jaar geleden

J.

J.

Geloof me, ik heb echt niet alleen in Utrecht zelf gezocht hoor ;)

9 jaar geleden

O.

O.

haha ik lig soms ook wel onder een brug.

lkkr ff jointje roken:P

8 jaar geleden

N.

N.

Zo niet juist om daklozen zo af te spiegelen, en jij moet journalist worden???

8 jaar geleden