Corona made me do it

Corona made me do it

Door Inze

We leven inmiddels alweer zes weken in corona-quarantaine en in deze weken zijn er al verschillende momenten voorgekomen dat ik uit ellende niet meer wist wat ik moest gaan doen. Na zowel Netflix als Videoland uitgespeeld te hebben, moest ik daarom op zoek naar nieuwe hobby's. En sommige van die hobby's zijn dingen waarvan ik eerst had gezworen het nooit te doen. 

Tiktok

Tiktok is het perfecte voorbeeld van iets waar ik vroeger een hekel aan had, maar nu verslaafd aan ben geraakt. Waar het vroeger mijn hobby was om mensen uit te lachen die de belachelijke dansjes of zogenaamd grappige filmpjes nadeden of maakten, is het inmiddels mijn hobby om zelf uren naar deze filmpjes te kijken en ze, erger nog, zelf na te maken. Ik heb mezelf er afgelopen weken al een aantal keer op betrapt dat ik om 2.30 uur nog door filmpjes aan het scrollen was. Tiktok is dan ook grotendeels verantwoordelijk voor mijn belachelijk hoge schermtijd. 

Puzzelen

Ik heb in principe niks tegen puzzelen. Sterker nog, ik vind het best wel rustgevend. Toch kan ik vaak niet het geduld opbrengen om een complete puzzel te maken en verdwijnt de half opgeloste puzzel na een paar dagen terug in de doos. Maar deze keer ging ik het anders aanpakken en zou ik niet rusten tot ik het laatste stukje er ingelegd zou hebben. Het compleet maken van de puzzel voelde als een overwinning en ik verwacht dat er de komende weken nog meer overwinningen zullen volgen. 

Skeeleren 

Dus, je hoort dat je niet meer naar school mag en alle sportclubs ook dicht zijn, wat is dan absoluut niet je eerste gedachte? Inderdaad, laat ik eens gaan skeeleren! Het was dat compleet Nederland zich opeens wieltjes onder bond, anders was ik hier namelijk nooit op gekomen. Na de laag stof van mijn eigen skeelers geveegd te hebben en eerst een tijdje amateuristisch mezelf vooruit heb proberen te bewegen, ging het steeds beter. Omdat je toch eventjes buiten komt en op een leuke manier in beweging blijft, is skeeleren dan ook een goede quarantaine-activiteit gebleken. 

Naast deze nieuwe hobby's heb ik mijn oude hobby's, slapen en eten, ook nog niet opgegeven. En wat doe jij om je quarantaine door te komen?

Gepubliceerd op 28 april 2020
ADVERTENTIE
Zoek jij informatie voor je (profiel)werkstuk over het klimaat?

Op EnergieGenie.nl vind je allerlei artikelen die je kunnen helpen bij het maken van je werkstuk over klimaatverandering, duurzame energie en de energietransitie. Daarnaast vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat.

Check EnergieGenie.nl

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.