Code rood

Code rood

De vakantie is voorbij en dat is te merken. Regen, wind, kou: de herfst laat zich duidelijk zien. Je verheugt je erop om al je kennissen weer te zien op school, tot je het weerbericht voor de volgende dag checkt. Code rood, zware storm, weeralarm… Shit!

De volgende ochtend loop je met tegenzin de deur uit. Whoosh! Gelijk word je terug je huis in geblazen. Je gooit je gewicht in de strijd om de schuurdeur open te krijgen maar die deur zwaait gelijk weer dicht als je hem opentrekt. Onderweg waaien de spinnenwebben in je gezicht. Hehe, je zit op de fiets. Nu nog vooruit zien te komen. Het is maar vijftien minuutjes naar school, maar ga ik het redden om op tijd te komen? Hup!

Oké, dat fietsen was het slechtste idee ooit sinds de uitvinding van de NS-dienstregeling. Je bent blij dat je op een dag als vandaag niet met de trein naar school hoeft, maar dit is ook niks: elke twee meter die je vooruitkomt, ga je er drie achteruit. De wind duwt je terug als een team rugbyspelers.

Scholierenpaté

Zo, het eerste gedeelte van de barre fietstocht overleefd. Je staat net voor het stoplicht als je de boom naast je verraderlijk hoort kraken. Als dat licht niet snel op groen gaat, ben je straks scholierenpaté. Pfff, net op tijd. Achter je valt de boom op het fietspad. Dan hoor je een schreeuw: je ziet een oud vrouwtje door de wind naar de weg geduwd worden. Als een echte Superman spring je van je fiets. Je zorgt ervoor dat het oude vrouwtje niet op de autobaan belandt en glimt van trots. Tot je de kerkklok ziet: nog 10 minuten. Je gaat het nooit meer redden om op tijd op school te zijn!

Drie minuten voor de bel word je samen met tientallen losgewaaide bladeren en takken de school in geblazen. De conciërge veegt mopperend een half bos naar buiten. Gelukkig ben je op tijd. Wat een opluchting. Tot er een klasgenoot aan komt lopen en zegt: ‘De les van Oordijk valt uit, hij zit vast door de storm.’ Alle stress voor niets. Bedankt herfst, bedankt.

Goeie blogs zijn er om gedeeld te worden, vinden wij. Elke week plaatsen we daarom onze beste column door in 7Days, dé weekkrant voor jongeren die iets willen bereiken. Deze week was bovenstaand verhaal van Ivana aan de beurt. En we werken veel vaker met 7Days samen: klik.

Gepubliceerd op 1 november 2013
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.