Cas (16) maakte een boek van z'n schoolopdracht

Door Wayne

Voor Cas is een huiswerkopdracht een beetje uit de hand gelopen. Oorspronkelijk moest hij een verhaal van vierhonderd woorden in het Engels uit z'n mouw toveren, maar al snel kreeg hij last van schrijversjeuk. Resultaat: een heel boek van 103 bladzijdes. In het Engels, welteverstaan. 

"The man walked into the room. He looked around to see who was sitting there." Dat is de zin die in het verhaal van de zestienjarige scholier uit Oss moest voorkomen voor zijn Cambridge Engels (een speciale taalopleiding waar men een niveautje hoger kan communiceren in de praktijk). Keurig maakte Cas de opdracht, maar 400 woorden waren niet genoeg om zijn schrijvershand te stoppen. Hij voelde affiniteit met zijn verhaal, hij wilde door. Dus na het inleveren van zijn 400 woorden ging hij gewoon vrolijk verder. 

Het is dus nu een heus boek geworden, met de titel Entity. Zijn vriend hielp hem met het creëren van het kaft. Onder het pseudoniem Casper Slakes is het boek nu zelfs gepubliceerd. Entity is online te verkrijgen en in papieren versie te kopen bij boekhandel Derijks in Oss. Op de 19e van september gaat hij zijn meesterwerk zelfs signeren in de boekhandel. 

Fantasy

Waar het boek over gaat? Het verhaal valt vooral in de categorie fantasy, met hier en daar wat actie. Kort samengevat gaat het boek over de vijftienjarige Connor, die op een dag wordt wakker gemaakt door een geest-achtige wolf, Entity, uit een andere dimensie. De wolf attendeert Connor op een dictator die gestopt moet worden, genaamd Valien. Samen trekken ze ten strijde tegen de dictator.

Spanning genoeg dus in het boek. Over het thema of moraal van het verhaal wil Cas liever niks kwijt. "Dat laat ik graag aan de lezer over om uit te zoeken," zegt hij.

Nog een boek?

Cas was zo trots als een pauw toen hij het boek in handen had. "Na vele avonden achter de computer is het toch erg fijn om een papieren versie van je eigen boek in handen te hebben," vertelt hij. Het regent ook positieve reacties bij Cas: zijn vrienden en docent hebben het verhaal al gelezen.

En dan begint het toch wel weer te jeuken. Zal hij nog een boek schrijven? Cas: "Ik heb al wel een aantal projecten lopen, maar het is nog maar de vraag of ik ze in het Nederlands of Engels zal schrijven." Ook op de planning: studeren in het Verenigd Koninkrijk. Misschien komt er uit het toelatingsessay dan wel weer een tof boek rollen...

Gepubliceerd op 3 september 2015
ADVERTENTIE
Proefstuderen vanuit huis? Wil je vóór dat je een studie kiest, zeker weten of het qua inhoud is wat je ervan verwacht? Dat kan! Volg één van de vijf online proefstudies en ontdek hoe het is om aan de universiteit van Wageningen te studeren. Je volgt videocolleges en maakt opdrachten, gewoon vanuit je slaapkamer. Je wordt begeleid door studenten, die je vragen kunt stellen over de inhoud van de proefstudie of gewoon over het studentenleven! Alles is vrijblijvend, je zit nergens aan vast.

Meld je aan!