Carry Slee meest verfilmde schrijver

Carry Slee meest verfilmde schrijver

Door Kim

Carry Slee was dit weekend op de Tina-Dag. Niet om make-up te testen en BFF's te maken, maar om een prijs op te halen: die van Meest Verfilmde Schrijver.

Deze award moet gaan dringen op Carry's schoorsteenmantel, want ze won eerder al negen keer de Kinderjury, vijf keer de Jonge Jury, één keer de Z@pp Kids Top 20 en één keer de Tina Bruna-award.

En nu blijken er dus van geen enkele schrijver zoveel boeken verfilmd als van haar.

92 boeken, 5 films

Eigenlijk is dat misschien niet eens zo heel raar, gezien 't feit dat ze al 92 (!) boeken heeft geschreven en vooral haar jongerenboeken meestal prima videomateriaal zijn.

Dat heeft tot nu toe vijf films en vijfhonderdduizend verkochte dvd's opgeleverd: Afblijven, Timboektoe, Radeloos, Lover of Loser en Razend, die 12 oktober in de bioscoop verschijnt.

Ronald Giphart staat met drie films op de tweede plek: hij mocht Ik omhels je met duizend armen, Ik ook van jou en Phileine zegt sorry op 't witte doek aanschouwen.

Bijna Razend

Over Razend gesproken: Carry kreeg de award van Razend-regisseur Dave Schram en acteurs (op de foto van links naar rechts) Juliet Daalder,  Tim Holwerda, Abbey Hoes, Mingus Dagelet en Hassan Slaby.

En passant kreeg ze nog ook het eerste exemplaar van de filmeditie van het boek (een nieuwe versie met filmfoto's en filmtips) in haar knuistjes geduwd. Carry: "Voor mij was de award een superverrassing. De meest verfilmde schrijfster en al 500.000 dvd's verkocht: mijn dag kon niet meer stuk!"

Ondertussen telt ze af naar de première van Razend: "Ik kan niet wachten. Dave Schram heeft er een prachtfilm van gemaakt, hij heeft zichzelf weer overtroffen." Onze scholierensoapmaker Nick Golterman (van De Weg Over Rozen) speelt er ook een rolletje in, dus we zijn erg benieuwd.

Zelluf zien?

Benieuwd naar Carry-in-filmvorm? Wij hebben de trailers van alle films voor je op een rijtje gezet:

Gepubliceerd op 27 september 2011
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.