Blokken voor een gratis zeilreis

Blokken voor een gratis zeilreis

Door Merel

Op de scholengemeenschap Hugo de Groot in Rotterdam gaan twee leerlingen een zesweekse zeilreis in het Caribisch gebied winnen. De prijs wordt uitgereikt aan de leerlingen die het best presteren, zowel qua cijfers als gedrag.

Deze methode van werken met een beloningssysteem is niet nieuw op het Hugo de Groot. De school gebruikt het systeem zelfs al drie jaar. Nu wordt er echter voor het eerst zo'n grote prijs uitgereikt.

Straffende maatschappij

Directeur Erik van 't Zelfde vertelt aan het ANP: "Het beloningssysteem is schoolbeleid geworden. Daarmee zijn we de enige school in Nederland. We leven in een straffende maatschappij. Vaak ontbreken complimenten, maar een kind wil gezien worden. Belonen werkt."

De zeilreis vindt plaats in maart, en de twee uitverkorenen moeten in die zes weken wel gewoon leren. De leerlingen die kans maken worden door hun mentor voorgedragen. Daarbij wordt er gekeken naar de prestaties van leerlingen, in een brede zin van het woord: zowel in cijfers, maar ook op sociaal gebied moeten de zeilers in spe uitblinken. 

Boekenbonnen

Naast de zeilreis zijn er ook andere prijzen te winnen. In totaal winnen 90 van de 520 leerlingen een prijs, die kan variëren van een boekenbon tot een pet. Of een zeilreis dus. Woensdag wordt bekend gemaakt wie de winnaars zijn. 

Wat vind jij? Zou jij gemotiveerd raken door zo'n beloningssysteem, of vind je dat je gewoon voor jezelf moet leren?

Gepubliceerd op 30 januari 2014

REACTIES

W.

W.

Gewoon voor jezelf leren!
4 redenen waarom beloningen niet werken:

1 Beloningen straffen
2 Beloningen ontwrichten relaties
3 Beloningen negeren redenen
4 Beloningen ontmoedigen het nemen van risico's
5 Beloningen verminderen de interesse

Meer lezen: Alfie Kohn - Punished by Rewards

8 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.