Lesuitval, een mondkapjesplicht, onzekerheid over de eindexamens... Wij zijn benieuwd hoe jij met de coronacrisis omgaat en wat jij vindt van de maatregelen. Doe mee met ons corona-onderzoek! 😷🦠🏫 We zoeken nog extra jongens!

Doe mee

Blauwe linkjes WhatsApp niet volledig geschrapt

Ruben

Je zult ze vast wel een keer zijn tegen gekomen: blauwe linkjes in je WhatsApp-gesprek. Niet alleen tijdsaanduidingen werden blauw onderstreept, ook woorden als 'hier' kregen een streep. Goed nieuws voor iedereen die zich er kapot aan ergerde: de nieuwe update van WhatsApp zorgt ervoor dat nu alleen de juiste woorden in het blauw gelinkt worden. De blauwe linkjes komen dus minder vaak voor.

Hoe zat 't ook alweer?

Wanneer je een tijdsaanduiding gebruikte in de oude versie van WhatsApp, werd het woord blauw onderstreept. Op die manier kon je gemakkelijk een nieuwe afspraak aanmaken in je agenda. De nieuwe functie is alleen wat vroeg geïntroduceerd: hij werkte nog niet helemaal goed. De functie herkende namelijk ook buitenlandse woorden als tijdsbepaling. Wanneer je het woord ''hier'' gebruikte (dat in het Frans gisteren betekent) werd er ook een blauw linkje van gemaakt. 

Niet helemaal geschrapt
Andere media vermeldden eerder vandaag dat WhatsApp de blauwe linkjes helemaal heeft geschrapt, maar helaas moet ik je teleurstellen: dat klopt niet. De linkjes zijn in de nieuwe update van WhatsApp niet verwijderd. Wel is het zo dat woorden zoals vandaag en morgen niet meer gelinkt worden. Alleen wanneer je een concrete tijd vermeld zoals ''10:30'' of ''woensdag 4 november'' komt er nog een blauw linkje onder te staan.  

Ik vind de blauwe linkjes na de update best chill, omdat je niet steeds bestookt wordt met streepjes. Wat vind jij? Bloedirritant, of wel te doen?

Gepubliceerd op 3 november 2015
ADVERTENTIE
1500 euro winnen met je pws of sectorwerkstuk?

Check de online masterclasses van het Rijksmuseum waarin experts hun kennis en tips delen, zodat jij tot een goed onderwerp komt. En wist je dat je mee kunt doen aan de Rijksmuseum Junior Fellowship wedstrijd? Je maakt dan met jouw pws of sectorwerkstuk kans op 1500 euro en een traineeship!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.