Gezocht: VWO'ers uit de 4e/5e met N&T of interesse in techniek. Doe mee aan een online community over een nieuwe studie en verdien een cadeaubon van 50 euro!

Meedoen

Beroemde Youtubers: GamingmetReve

Beroemde Youtubers: GamingmetReve

Vrouwen en gamen, niet de meest logische combinatie. Voor Revé (19) wel: zij is de grootste vrouwelijke Youtuber in Nederland met een eigen gamekanaal. Haar account telt op dit moment al meer dan 98.000 abonnees. "Ik game al zolang ik het me kan herinneren."

Ze zijn jong, bereiken duizenden mensen en worden herkend op straat. Op 24 mei kun je je favoriete Youtubers spotten op de Dutch Youtube Gathering. Hoe zijn deze vloggers zo bekend geworden? En wat is de kracht achter hun Youtube-kanaal? Scholieren.com spreekt met twee Youtubers.

Eerst had Revé een eigen beautykanaal, maar tweeënhalfjaar terug begon ze mee te werken aan het gamekanaal van haar vriend David (dusdavidgames). "De beautywereld lag me niet zo en het leek me leuk om met hem en zijn vrienden mee te doen. Ik hou van gamen en gezellig met vrienden zijn, dus dit was een ideale combinatie." Op een gegeven moment vond ze het tijd worden om een eigen kanaal te beginnen."Het publiek kende me al, dus ik had meteen een kijkersbasis opgebouwd", vertelt ze. "Daarna heb ik het snel opgebouwd door vaak en regelmatig video's te posten."

Gamende meisjes

Toen ze begon met Youtuben was ze nog wel onzeker. "Het is niet gelijk makkelijk om voor een camera te gaan zitten en jezelf te kijk te zetten. Eerst heb ik alleen dingen ingesproken, zodat je mijn gezicht dus niet zag. Daarna ben ik samen met David gaan praten en op een gegeven moment ging ik echt in mijn eentje aan de slag. Het ging gelijk een stuk natuurlijker." Toch blijft het af en toe lastig, omdat je op internet natuurlijk ook negatieve reacties krijgt; mensen schrijven dingen die ze in het echte leven nooit zouden zeggen. "Veel mensen vonden het gek dat ik als meisje video's over gamen maakte. Gelukkig krijg ondertussen bijna nooit meer zulke reacties, ik krijg juist berichtjes van meisjes die er ook voor uit durven te komen dat ze gamen."

Persoonlijke video's

De Youtuber ziet het niet als een baan, maar toch is ze er fulltime mee bezig. "Dat klinkt raar, maar het gaat me niet om het geld. Het is een soort lifestyle geworden: als ik ergens heenga, bedenk ik hoe ik dat kan verwerken in een filmpje. Daarnaast moet je social media bijhouden, want mensen willen op de hoogte zijn van wat je doet en post."

Natuurlijk zijn er ook weleens dagen dat ze ziek is en niets wil doen, maar meestal staat er dan een buffertje klaar. "En als er iets ergs is gebeurd, geef ik dat aan en vertel ik dat in mijn video's. Iedereen is menselijk en maakt weleens wat mee. Soms kies ik ervoor om te zeggen dat het niet zo goed gaat, maar meestal vertel ik gewoon over mijn problemen. Dan kunnen anderen er weer van leren."

Ze helpt haar volgers ook met problemen. Revé: "Vaak krijg ik vragen opgestuurd over thema's als faalangst en relaties, dan besteed ik daar een vlogje aan waarin ik ze probeer te helpen."

Fans in de stad

Over straat lopen zonder herkend te worden kan ze al lang niet meer. "Als ik met mijn vriend door de stad loop, zie ik achteraf een foto op internet van mensen die ons hebben gespot in de stad," vertelt Revé lachend. "Dat is ook wel weer leuk, omdat je mensen ziet in plaats van cijfertjes over je volgers." Sommige kijkers gaan nog een stukje verder, zo zegt ze. "Een jongetje van twaalf is door heel Kamerik gereden om ons te vinden. Hij had gelezen dat we daar wonen en de auto uit één van onze filmpjes opgezocht. Uiteindelijk had hij ons huis gevonden en gaf hij ons een zelfgemaakt Minecraft-hoofd. Dat was heel lief!"

Toch kan Revé nog niet echt aan al die fans wennen. "Ik ben ook maar gewoon een persoon hoor, ik ben geen celebrity. Die vele volgers zijn wel heel leuk, want dat geeft aan dat wat ik doe blijkbaar aanslaat bij mensen." In de toekomst wil ze hier vooral van blijven genieten. "Ik wil het liefst Youtube-filmpjes blijven maken, maar ook in het gamingwereldje blijven werken. Dat lijkt me het allerleukst!"

Gepubliceerd op 19 mei 2014
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

H.

H.

Alleen maar beroemd dankzij haar vriend.

7 jaar geleden

J.

J.

Jaloers

7 jaar geleden

R.

R.

yay revé

7 jaar geleden