Basketbalbabe Renee

Basketbalbabe Renee

Renee Hoveling is op het eerste gezicht een lief meisje van net 17 jaar dat houdt van shoppen. Maar achter de façade van gegiechel zit een stoere en ambitieuze basketbal chick.

Met de basketbal dribbelt en rent ze iedereen voorbij. Naar Spanje, Duitsland en Zweden, gewoon om even een toernooitje te spelen.

Als selectiespeler van De Meern (bij Utrecht) wordt haar talent gespot. “Met kerst kreeg ik een brief waarin ik werd uitgenodigd om selecties te komen spelen. Inmiddels zijn er nog 18 jongeren over van de 25 in totaal en er moeten nog 6 mensen afvallen. Best wel spannend!”

Ik weet zeker dat ze erbij zal zitten. Renee is heel goed.

Trainen in Spanje

Om zich te bewijzen mocht ze al drie keer mee op sportreis naar het buitenland. Gratis vakantie vieren? “In Spanje konden we helaas niet naar het strand, we trainden ’s ochtends hard, hadden even vrij in de middag en speelden ’s avonds wedstrijden. Als ik even vrij had moest ik toch echt huiswerk maken of leren.”

Lessen missen

Renee gooit hoge ogenOndanks haar intensieve trainingsschema heeft ze afgelopen jaar haar vmbo-tl diploma gehaald en gaat ze nu lekker in 4 havo. Ze zit op een LOOT-school (dat staat voor Landelijke Organisatie Onderwijs en Topsport) waar jongeren met een druk naschools programma zoals Renee lessen mogen missen. Nouja, missen…

“Die lessen moet ik helaas wel weer gewoon inhalen. Zo train ik elke ochtend van 8 uur tot 9 uur waardoor ik het eerste lesuur mis.” Half tien zit ze weer in de schoolbanken en haalt zo tussen de bedrijven door een les in.

Voor één vak heeft ze vrijstelling: gym. En als ze om 4 uur uit is, gaat ze wéér trainen.

Stiekeme ambities

Renee zegt het basketballen als een enorme hobby te beschouwen, waar ze toevallig nog eens uitzonderlijk goed in is. “Maar stiekem hoop ik ook wel op de Olympische Spelen later hoor…”

In de rubriek Talent-alert aandacht voor ongekend talent: goochelaars, ondernemers, tekenaars of filmmakers. Als ze maar jong en goed zijn.

Gepubliceerd op 10 juni 2011
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

..

..

Toch de mission olympics niet gewonnen....

12 jaar geleden

J.

J.

blub

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.