Hou jij van lezen of juist helemaal niet? Doe mee aan deze vragenlijst en maak kans op 15 euro Bol.com-tegoed!

App: vraag het aan Jelly

App: vraag het aan Jelly

Door Joca

Stel, je ziet een vreemd beest op weg naar school. Je maakt snel een foto, maar ook je klasgenoten weten niet wat voor 'n dier het is. Dan kun je de foto op Facebook zetten, of op Twitter met de hashtag durftevragen. Of je zet het op Jelly, een soort Instagram voor vragen.

Snapchat, Draw Something of Quiz Battle alweer zatElke twee weken zoeken onze bloggers een nieuwe app uit die helemaal hot is in de pauze óf dat best wel eens heel snel zou kunnen worden. Pak je smartphone er maar vast bij!

Voordat je begint koppel je eerst je Facebook en Twitter aan de app, waarbij Jelly belooft dat ze geen rare dingen op je profiel plaatsen. Die koppeling is nodig om ervoor te zorgen dat je vraag snel terecht komt bij vrienden (of vrienden van vrienden) die de app ook gebruiken. Dat levert namelijk nog sneller een antwoord op, volgens de makers.

Beste spa's

Daarna kun je aan de slag. Je maakt een foto, of kiest er een uit de beeldbank van Jelly. Vervolgens tik je je vraag eronder, kun je nog wat omcirkelen in de foto en stuur je het allemaal op. Ik ben bijvoorbeeld benieuwd wat de beste spa's zijn in Boedapest, dat lijkt me wel handig om te weten voor m'n vakantie.

Omdat ik als locatie Boedapest heb toegevoegd, zorgt Jelly ervoor dat mijn vraag gelijk bij gebruikers terechtkomt die in die stad wonen. Resultaat: binnen 12 seconden antwoord! Volgens een Hongaar kan ik het best naar de Széchenibad gaan. Vervolgens kan ik hem nog een bedankje geven met één druk op de knop. Lekker makkelijk.

Geeky onderwerpen

Natuurlijk kun je zelf ook vragen beantwoorden. Als je de app opent zie je steeds een kaartje met een vraag. Weet je geen antwoord? Dan schuif je het weg en verschijnt er een nieuwe vraag. Je kunt zelf een antwoord tikken, maar ook gewoon kijken wat anderen hebben opgeschreven. Goede antwoorden kun je liken door op het good-knopje te klikken. Kortom: ook zelf een handje helpen was nog nooit zo makkelijk.

De app lijkt nu nog vooral populair bij mensen die in Silicon Valley wonen en bij internetbedrijven werken. Dat merk je aan de vragen die vaak over gadgets, sites en iPhone-accessoires gaan. Toch kreeg ik op mijn vragen over rare beesten en leuke vakantiebestemmingen ook razendsnel antwoord, dus ook met vragen over minder geeky onderwerpen kun je op Jelly prima terecht.

Website: Jelly.co

Download: iOS (gratis) - Android (gratis)

Gepubliceerd op 16 april 2014
ADVERTENTIE

Waarin maak jij het verschil? Klik en ontdek de bachelors van Wageningen University

Bekijk alle 20 bachelors van Wageningen University

REACTIES

Marije

Marije

doet me erg denken aan goeievraag.nl

8 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.