Gezocht: VWO'ers uit de 4e/5e met N&T of interesse in techniek. Doe mee aan een online community over een nieuwe studie en verdien een cadeaubon van 50 euro!

Meedoen

App: Camarilla

App: Camarilla

Jij hebt Facebook, en soms krijg je verzoeken van een of andere sjeik uit weet ik veel waar. En soms comment je tante onder de foto van je nieuwe schoenen: "Mooie schoenen hoor schat. Tot snel xxx [insert glitterplaatje]". Mocht je dit heel graag willen ontwijken en gewoon met 15 mensen een eigen social network willen hebben? Dan is Camarilla de oplossing. 

Hoe dan?

Je moet bij de app Camarilla zelf mensen uitnodigen om mee te communiceren. Zodra je met mensen bent verbonden en je post iets dan ziet iedereen het en als een persoon een reactie achterlaat is die niet openbaar maar zie alleen jij die. Dat is ten opzichte van Facebook of Twitter natuurlijk heel anders, omdat het erg gesloten is. Je bent in ieder geval wel van de haters af. En: eindelijk privacy.

Wie heeft de app gemaakt?

De app is ontwikkeld door een Nederlandse start-up (!). De makers vonden dat je het echte leven moest gaan 'sharen'. Dat hebben ze nu dus gedaan met deze app.

Voor wie is deze app?

Voor bijvoorbeeld vrienden een groep die met elkaar wil communiceren. Zie het als een WhatsApp-groep waarin je een privébericht stuurt naar diegene die een berichtje/foto heeft geplaatst.

Doen?

Het is een leuk en goed idee, omdat het een goeie aanvulling van WhatsApp en Facebook is. Toch heeft het ook wel een nadeel: het is nét te beperkt en niemand ziet wat je doet, dus je sociale interactie met anderen is ook heel laag. Een WhatsApp-groep is wat mij betreft wat gezelliger. Dan ben je ook met een klein groepje, maar kun je wel met z'n allen communiceren.

De reactie op de app in de iTunes store zijn wel allemaal erg positief, maar mij zie je het niet gebruiken in de nabije toekomst.

Downloaden

Mocht je nou denken: 'Hé dat is wel wat voor mij', dan kan je de app hieronder downloaden. Helaas is-'ie tot nu toe alleen nog maar beschikbaar voor Apple-gebruikers.

Camarilla voor iOS

Gepubliceerd op 22 december 2015
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.