Zit je in 4/5 havo en heb je een N&T of N&G profiel? Vul deze korte vragenlijst in over chemie-opleidingen en maak kans op 20 euro Bol.com tegoed.

Meedoen

Anti-trend: Rihanna-Facebook-terror

Anti-trend: Rihanna-Facebook-terror

Ineens stond zangeres Rihanna vorige week wereldwijd op nummer 1. Onbedoeld, via Facebook. "OMG, I TOTALLY HATE RIHANNA NOW"-tekstjes op duizenden prikborden, met een screenshot van een spannend filmpje.

Spam, dat gebeurt toch niet op Facebook?!  Daar was Hyves toch voor bedoeld? Hello Mark Zuckerburg somebody?

In 'Rages/HIP' spot de redactie van Scholieren.com trends op het schoolplein. Zoals de trend om te kankeren en het t-shirtloze kleedgedrag van kakkers. Ook een rage gespot? Deel het met ons in de reacties.

Ben je nieuwsgierig en positief ingesteld (en misschien ook wel een heul klein beetje naïef), dan klik je op die link zodra je 'm op Facebook tegenkomt. Omdat je graag wil weten wat Rihanna nu weer heeft uitgespookt, bijvoorbeeld. Is ze weer in elkaar gemept door Chris Brown of heeft ze ineens zoete wraak genomen? 

OMG! Check het niet

Als klikker ontdek je snel dat dit geen coole roddels zijn, maar serieuze spam. Opeens worden er random berichtjes gestuurd naar jouw buddies en kun je dreigmails, -brieven en hatende blikken verwachten. De "OMG check this"-zin helpt dus best wel: onze nieuwsgierigheid wordt op de proef gesteld.

De oplossing? Niet gaan huilen, maar klik gewoon eventjes op het 'bericht verwijderen'-optietje op Facebook. En nu zijn we met z'n allen flink teleurgesteld in deze actie die Facebook niet heeft weten te voorkomen, terwijl iedereen Facebook aanbidt. Ach, het is al heel wat dat we 't kunnen verwijderen. Hoe is het ontstaan? Geen mens die 't weet.

Common sense

Moraal van dit verhaal: niet zomaar overal op klikken, zelfs niet op het heilige Facebook. Je klikt toch ook niet op z'n spuuglelijke tekst á la "je kan 600 euro verdienen per minuut door even op deze link te klikken"? Use your common sense eens wat vaker. Internet is a very dangerous place, piepz.

En als je de verleiding niet hebt kunnen weerstaan: verwijder de berichtjes en stuur je buddies een lieve, lange verontschuldigingsmail. OMG I'M SO SORRY.

Nu vraag ik me eigenlijk wel best af wat Rihanna de laatste tijd heeft uitgespookt.

Gepubliceerd op 23 november 2011
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

L.

L.

Ik klikte niet op de link. *trots*

10 jaar geleden

M.

M.

*guilty*

10 jaar geleden

R.

R.

die..... moet haar...houden.
rihanna is vet cool en ik weet niet
wat zij thuis doet,
alvast iets gossips.

10 jaar geleden

U.

U.

Leuk artikel!

10 jaar geleden