Hou jij van lezen of juist helemaal niet? Doe mee aan deze vragenlijst en maak kans op 15 euro Bol.com-tegoed!

Anne (18): 'Mijn Tinder-date viel in slaap'

Anne (18): 'Mijn Tinder-date viel in slaap'

Anne gebruikte Tinder eigenlijk alleen voor een schoolopdracht, maar de eerste like leidde meteen tot een gezellige date. “Dat is best bijzonder, want ik ben vrij kieskeurig. Ik zit echt niet te wachten op al die patserige foto’s van jongens met sixpacks.”

Het woordje ‘Tinder-date’ is al helemaal ingeburgerd onder scholieren. In deze reeks interviewt Renske drie jongeren die ’n date via Tinder scoorden, de app waarmee je op zoek kunt gaan naar de perfecte match in jouw buurt.

“Een vriendin van me moest voor een schoolopdracht een blog over Tinder schrijven,” vertelt Anne. “Daarom hebben we met z’n allen de app gedownload, om het uit te proberen. Zo konden we ook ervaringen uitwisselen.” En Tinder bleek eigenlijk heel simpel te werken: je bekijkt foto's van potentiële matches en drukt dan op een hartje of kruisje. Als iemand jou ook 'geliket' heeft, heb je een match en kun je met elkaar chatten. Omdat Anne de omgevingsstraal op 20 kilometer had gezet, kwam ze ook heel veel bekenden tegen op Tinder. “M’n ex-vriendje stond er ook tussen,” zegt Anne. “Dat is natuurlijk heel erg grappig, maar ik vond het niet erg. We zijn als goede vrienden uit elkaar gegaan.”

Toen Anne de app zelf ging uitproberen, was het meteen raak. “De eerste jongen die ik had geliket, was heel leuk. We hadden meteen een match. Ik like verder namelijk heel weinig foto’s: veel van de jongens staan zo patserig op de foto, met hun sixpack. Dat hoeft van mij allemaal niet zo. Ik geloof dat ik maar zo’n vijftien jongens heb geliket. Dat is best weinig, als je in Tinder-begrippen denkt.”

Anne chatte verder met haar match en ontdekte dat ze heel leuk met elkaar konden praten. “Eerst spraken we elkaar vooral via Tinder-chat, daarna zijn we overgeschakeld op Whatsapp. En uiteindelijk kwam er ook een date van. Ik heb expres in het centrum afgesproken, want natuurlijk is het wel een beetje eng om een onbekende te ontmoeten. Mijn vader stond erop dat ik hem zou bellen als ik was aangekomen en alles goed was. Ook vroegen vriendinnen me of ik pepperspray mee zou nemen. Dat vond ik een beetje overdreven, maar ik had wel een flesje deo in m'n tas gedaan, voor de zekerheid.”

Die deo heeft ze gelukkig in haar tas kunnen laten, want de date was heel erg leuk en duurde zelfs langer dan verwacht. “Gelukkig leek hij wel op de foto's die ik op Tinder had gezien," zegt Anne. "Als hij daar al over had gelogen, zou ik 'm echt niet meer vertrouwen." Helaas is het bij die ene date gebleven. "We zouden nog een keer afspreken, maar daar is niets van gekomen. Toen we hadden afgesproken was hij blijkbaar in slaap gevallen en daarom niet op komen dagen. Op dat moment was ik er wel klaar mee.”

Nu gebruikt ze de app niet meer. Anne: “Het was natuurlijk ook een soort hype in het begin en ik had het ook niet echt nodig. Mijn vriendinnen zijn ook allemaal met Tinder gestopt. Het gaat er eigenlijk gewoon omdat degene met de mooiste foto’s de meeste likes krijgt. Als je een match hebt met iemand, voelt dat wel heel erg goed. Mensen vinden jou dan blijkbaar leuk. Het geeft je ego een boost, ja, maar dat kan ook prima zonder Tinder.

Anne is niet haar echte naam, ze wil graag anoniem blijven.

Gepubliceerd op 23 februari 2014
ADVERTENTIE

Waarin maak jij het verschil? Klik en ontdek de bachelors van Wageningen University

Bekijk alle 20 bachelors van Wageningen University

REACTIES

A.

A.

Leuk! Ik heet wel echt Anne, hihi….

8 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.