Aanmeldingen studies op schema

Aanmeldingen studies op schema

Door Joca

Voor het eerst moeten scholieren die zich willen inchrijven voor een studie, dat voor 1 mei doen. Dat leidde vorige maand nog tot een hoop paniek: zouden scholieren deze vroege deadline niet vergeten? Paniek om niks, zo blijkt nu. De nieuwste cijfers laten zien dat het aantal aanmeldingen keurig op schema ligt.

Begin april had een derde van de jongeren die willen studeren, zich nog niet ingeschreven op Studielink. Die achterstand is de afgelopen dagen echter snel ingehaald, zo laten de cijfers van de Vereniging Universiteiten (VSNU) en de Vereniging Hogescholen zien. Het aantal aanmeldingen is nog maar een paar duizend lager, dan bij de inschrijfdeadline, die vorig jaar op 1 september was.

Geen zorgen

Op de vraag of het niet te voorspellen was dat scholieren wachten tot de deadline, reageert de persvoorlichter van de Vereniging Hogescholen lachend: "Ach, de ophef over het lage aantal aanmeldingen is wel goed geweest. Er is altijd een groep scholieren die zich dankzij de media-aandacht toch op tijd heeft ingeschreven."

Scholieren die zich na 1 mei inschrijven, hoeven zich echter niet direct zorgen te maken. "Ik denk dat je in negen van de tien gevallen niet wordt geweigerd voor een studie", zegt de persvoorlichter. "Wel kan het zo zijn dat je moet voldoen aan extra eisen."

Matching

Op tijd inschrijven is volgens de Vereniging Hogescholen echter wel nuttig. "Je hebt toelatingsrecht. Je kunt dus sowieso gaan studeren, ook als je na 1 mei toch nog wilt wisselen van studie. Verder kun je meedoen met matchingsdagen, of proefstuderen, zodat je kan zien of je een goede keuze hebt gemaakt."

Dat studiekeuzeadvies is ook de reden waarom de inschrijfdeadline dit jaar voor het eerst is vervroegd naar 1 mei. De extra tijd die er is voor een studiekeuzecheck, moet ervoor zorgen dat er minder studenten in het eerste jaar afhaken, of van studie wisselen.

Gepubliceerd op 1 mei 2014
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.