Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Snapchatvrienden: zou jij met wildvreemden meerijden als de trein niet gaat?

Snapchatvrienden: zou jij met wildvreemden meerijden als de trein niet gaat?

Weet je het nog? De storm een poosje geleden. De treinen reden niet, en deze keer had het wél een goede reden. Bovenleidingen waren over het spoor gevallen door de wind die woei met een kracht die bijna gelijk was aan orkaankracht. Doordat de treinen niet reden ging Nederland massaal stormpoolen: carpoolen omdat er storm is. Zouden onze vrienden zoiets doen en bij een vreemde in de auto stappen als de trein niet rijdt?

Scholieren.com is voor scholieren, maar net zo goed door scholieren. Daarom mag onze Snapchatkliek wekelijks een zegje doen over zaken die jongeren aangaan. Wil je voortaan meepraten? Voeg 'scholieren' toe op Snapchat.

Duidelijk!

De eerste reactie laat weinig aan de eigen fantasie over. Nee, no, non, nein. We hebben het begrepen, Morena zou absoluut niet stormpoolen.

Geduld

Ook Pieter-Eelke is geen stormpooler. Hij is liever geduldig dan bij een vreemde op de achterbank te zitten. Hoewel een uurtje wachten vrij kort was geweest in de storm.

Tegengeluid

Youri is wat praktischer ingesteld. Je moet toch van A naar B komen. Dan maar op deze manier! Hoewel Youri niet overstroomt van enthousiasme.

Herinnering

Dorien wordt licht nostalgisch als het over stormpoolen gaat. Deze ervaringsdeskundige vond het buitengewoon gezellig en sluit haar verhaal poëtisch af.

Geen mannen!

Romy daarentegen zou dan weer niet bij jongens in de auto springen. Is dit nu discriminatie?! Flauw. Wat deze dame zegt is absoluut te begrijpen.

Gebroken been

Niet alleen storm kan de treinreis verhinderen, wat dacht je van botbreuken? Lekker met je gebroken been in de trein. Dat leed bleef Siem bespaard door met een wildvreemde van Rotterdam naar Eindhoven te rijden.

Niet eens

We kregen een hele boel reacties binnen in alle toonaarden. "Absoluut niet!", "Absoluut wel!" en alles er tussenin. De een heeft al meegereden met onbekenden, de ander zou zijn moeder bellen. Ons advies is gewoon te doen wat veilig voelt. Dan komt het vast goed.

Bedankt voor jullie reacties en bedankt voor het lezen. Lijkt het je leuk om volgende keer mee te praten? Voeg 'scholieren' dan toe op Snapchat. 

 

Gepubliceerd op 30 januari 2018

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.