Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Bidden: hot or not?

Bidden: hot or not?

Door Daan

De EO-jongerendag. Christelijke jongeren gaan elk jaar volledig uit hun pannetje en bidden zingend en dansend tot Jezus en tot God. Voor sommigen één grote party, voor anderen compleet onbegrijpelijk.

Waarom kiezen jongeren er voor om te gaan geloven? Om daar een idee van te krijgen, ging ik de straat op met de stelling:

'Bidden is nutteloos'.

Met mate

Ik sprak als eerste een jongen  van 17. Hij is gedoopt, heeft eerste communie gedaan en ook het vormsel. “Dat was meer een formaliteit. Ik deed het omdat ik op een katholieke school zat. Geloven doe ik verder niet echt.” Volgens deze jongeman is er misschien wel een God. “Dat wil echter niet zeggen dat hij/zij daar boven gaat zitten wachten totdat jij een keer met je vragen en problemen aankomt.”

Hartstikke nutteloos

Een atheïst vertelde me later ongeveer hetzelfde: “Ik zal nooit begrijpen waarom mensen willen geloven. Ik zal nooit begrijpen hoe mensen kunnen denken dat de wereld door 1 man gemaakt, ik zal echter wel altijd respect hebben voor  gelovigen. Bidden lijkt mij hartstikke nutteloos, maar velen denken dat God op hun gebed wacht, er naar luistert en er iets mee doet.”

Bijbel als richtlijn

Vrijwel direct daarna kwam vanuit het witte licht (sneeuw, ok) iemand naar me toe gelopen. Hij is christelijk. “Maar niet op die strenge manier. De bijbel is een richtlijn voor mijn leven, niet de wet. Ik geloof ook niet dat God op ons zit te wachten boven totdat wij een keer iets vertellen. Bidden is meer voor de mensen dan voor God. Mensen kunnen hun ei kwijt, mensen kunnen biechten wat ze gedaan hebben. Zij voelen zich er beter door, of iemand er nou wat mee doet of niet.”

Overtuigd moslim

Om mijn dag in de kou af te sluiten, sprak ik met een jonge moslima. “Het is wat je meekrijgt van huis uit,” vertelt ze me.  Toen ze oud genoeg was gaven haar ouders haar de keuze of ze moslim wilde worden of niet. Zonder enige twijfel wilde zij ook moslim zijn. “Bidden hoort er bij. Of er nou naar geluisterd wordt of niet, op deze manier weet ik dat ik leef zoals het hoort en het geeft me een fijn gevoel.”

Bidden meer voor jezelf

Zelf kan ik me het meest vinden in de eerste jongen. Ik ben ook gedoopt, heb ook eerste communie gedaan maar geloof ook niet echt meer. Bidden is meer voor de mensen zelf dan dat God er iets mee doet. Denk ik dan zelf in ieder geval.

Wat denk jij? Is bidden iets om dagelijks te doen? Ben jij zelf een jonge gelovige? Waarom heb jij er voor gekozen? Laat het hieronder weten. Ik ben benieuwd…

Gepubliceerd op 2 februari 2010
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

J.

J.

In god geloven is net zoiets als in een mandarijn geloven, en dan met grote overgave. Ik vind het ziek en gestoord dat mensen hun geloof af kunnen laten hangen van 1 bepaald persoon of wezen. Als je dan toch al moet geloven, geloof dan in polytheïstische religies, of wordt gewoon devoot atheïst / satanist, dan ben je helemaal van het geloof in god/wat dan ook af.

14 jaar geleden

O.

O.

Persoonlijk denk ik dat God niet kan bestaan vanwege meerdere redenen.

Reden nummer 1: God zou volgens de verhalen het machtigste wezen zijn dat er bestaat. Als hij dus echt om iets zou geven, zou hij dan niet de duivel weg kunnen werken? Je weet wel, als het machtigste wezen dat er is. Als hij die mogelijkheid heeft, maar dit niet gebruikt, is het dan niet God die slecht bezig is?

Reden nummer 2: Als God luistert naar wat mensen naar hem bidden, en die dingen soms inwilligt, Waarom is dan in geen enkel bekend onderzoek gebleken dat mensen die geloven daadwerkelijk gezonder blijven, veel langer leven of minder ongelukken krijgen?

Reden nummer 3: Het tijdsissue: Hoe kan God altijd hebben bestaan? Dit zou slechts twee mogelijke uitleggen hebben, beide in mijn ogen zeer onrealistisch:
Uitleg een: Hij heeft altijd bestaan, en de tijd gecreërd.
Uitleg twee: Hij bestond niet altijd. Ook hij is ooit ontstaan.

Uitleg twee heeft nog enige mogelijkheid voor het geval hij zou bestaan. En stel dat hij zou bestaan, hoe? Misschien is hij ontstaan vanuit de gedachtes van mensen, of tegelijkertijd met het heelal.

Alsnog houdt dit in dat God niet eeuwig was, en ook niet is. De enige theorie waar ik mij persoonlijk in kan vinden is de evolutieleer. Waarvan ik me afvraag waarom nog niet alle gelovigen die accepteren... Leg dingen eens naast elkaar, en doe concessies als het niet blijkt te zijn zoals gedacht.

14 jaar geleden

J.

J.

Interessant stukje,
zelf ben ik ook niet gelovig, wel gedoopt etc. Misschien dat er een God is, maar dat deze exact zo is als een paar mensen 2000 jaar geleden beschreven, lijkt me sterk.

Wat ik echter wel jammer vind, is dat het geloof nog steeds zo'n sterke invloed heeft in Nederland. Scholen met een religieus karakter? Kom op zeg, onderwijs moet objectief zijn.
En het zou een goede zaak zijn wanneer de winkels op zondag altijd open waren. Consumenten besteden meer, meer omzet winkeliers, meer banen, alles.

Maar het lijkt hieronder of men zich alleen maar stoort aan het christendom. Persoonlijk vind ik dit nog de mooiste religie.

Immers, de joden zijn veel te fundamentalistisch (zionisten) en de hindoes hebben een kastenstelsel, waardoor 250 miljoen mensen in India verschrikkelijk worden behandelt.

De islam heeft nog steeds een aantal extreem radicale organisaties. En ook deze religie heeft een grote invloed in Nederland, zo zijn er twee islamitische middelbare scholen in Nederland. Gewoon gefinancierd door de Nederlandse overheid. Eén daarvan krijgt per augustus 2010 al geen geld meer van de overheid, omdat het zo slecht presteert.
Geeft wel wat aan, dacht ik zo.

14 jaar geleden

A.

A.

@ katholieke :
waarom mensen zo negatief doen over christenen en God is om 1 reden: omdat de duivel werkt! de duivel is Gods vijand, en probeert alle mensen die in Hem geloven van God af te trekken, omdat God de Ware god is! waarom wordt er wel zo veel gevloekt en de naam van God misbruik, en niet die van Allah? wat kan de duivel het schelen of Allahs naam misbruikt wordt"hij bestaat toch niet! Dus alleen om het feit dat de God van christenen de ware God is, worden zij zo veracht. Dit is dus het werk van de duivel!

14 jaar geleden

B.

B.

ik merk dat veel mensen heel erg negatief doen over christenen, mensen die gelovig, e.d.. Waarom is dat? Waarom zo negatief?

14 jaar geleden

K.

K.

Ik ben katholiek opgevoed, en bidden is gewoon iets wat je doet, bij mij. Het voelt goed, dus waarom niet?

14 jaar geleden

P.

P.

@ Yo:
God is rechtvaardig. inderdaad, Hij heeft ons gemaakt, zou Hij dan niet mogen beslissen wat hij doet met hetgeen Hij heeft gemaakt?

p.s. ik snap Gods wegen ook vaak niet, het is onze eigen schuld, we zondigen toch zelf tegen God? wij doen hem in alles wat we doen verdriet!

14 jaar geleden

Y.

Y.

Dus als ik een robot maak, mag ik beslissen wat die doet? Mag ik beslissen dat hij iemand moet afmaken zonder consequenties?

God is niet rechtvaardig als hij zulke dingen goed kan praten met zijn "mooie" woorden in de bijbel en/of koran.

14 jaar geleden

Y.

Y.

En daarbij vind ik ook dat mensen zonder te weten "waarom" geloven. Zo vroeg ik de vorige keer iemand waarom die gelooft. Hij kon me geen concreet antwoord geven. En dat vond ik nogal lomp.

14 jaar geleden

X.

X.

Mensen,mensen,mensen tog!!!geloven doe je omdat jij je er gelukkig bij voelt en omdat je je geluk ergens zoekt.Wat is daar nu fout aan??Sommige vinden hun geluk in veel geld hebben en ik me geluk bij God.Zo simpel is dat.Aan de niet gelovers zou ik zeggen doe gewoon wat jou gelukkig maakt aan de gelovers just the same!!

14 jaar geleden

P.

P.

@ Yo

geloven is niet concreet! dat doe je in je hart en hoofd. dus kun je dat ook niet goed en duidelijk uitleggen en trouens, je kan niet iemand dwingen iets te geloven. want of je gelooft het wel of niet zo simpel is dat...

14 jaar geleden

W.

W.

Waarom zou je in God geloven. Je word er niet beter van.

Waarom

14 jaar geleden

H.

H.

omdat mensen zich er goed bij voelen
en als jij je er niet goed bij voeld moet je zeker niet gaan proberen te geloven.
je moet gewoon doen waarbij je goed voelt ik voel me goed wanneer ik geloof. ookal zijn er zoveel onbewezen dingen over god. dus laat ons nu maar geloven en heb een beetje respect voor de gelovigen dat je zelf niet gelooft wil niet zeggen dat het onmogenlijk is dat er een god bestaat.
DAAROM

maar doe maar wat je niet kan laten onthou in iedergeval dat je mischien niet alles moet zeggen wat je denkt om dat je ook mensen kan kwetsen .

14 jaar geleden

I.

I.

Kijk, wij mensen willen alles verklaren en bewijzen. Wij willen alleen droge feitjes (besef je?) enz geloven. Alleen als het bewezen is denken we dat het waar is. Maar niet alles kun je bewijzen. Er zijn zo verschrikkelijk veel dingen die nog niet ontdekt zijn dus waarom denken we dan dat we nu al alles verklaren moeten/kunnen? Bovendien, God is niet te verklaren. Hij laat openbaart al steeds meer dingen die erop wijzen dat Hij er is. Maar nog steeds zijn er zo veel mensen die zich stug verzetten. Ik bedoel, het is toch ook niet logisch om te geloven dat er eerst niets was en dat dat vervolgens ook nog is ontploft?! En de aarde hoeft helemaal niet miljoenen jaren oud te zijn (dat is bewezen, zo goed?)

@ Waarom??!, van geloven hoef je zelf niet beter te worden. Het gaat erom dat je Hem de eer geeft en hij geeft je liefde en zegen terug. Het geloven zelf, dat er een Vader is en een super super goede Vriend die àltijd bij je is, maakt je gelukkig.

14 jaar geleden

W.

W.

Helaas nog geen goed antwoord gehoord

14 jaar geleden

@.

@.

tja, ik vind het niks maar het is je eigen mening en het is maar wat je zelf vind en wat voor levensbeschouwing je hebt.

14 jaar geleden

D.

D.

@waarom??!

Het is ook maar net hoe je het zelf wilt zien. Als je al een beetje een negatieve instelling hebt tegenover geloven dan wil je het liever ook niet begrijpen waarom andere mensen geloven. Ik weet verder niets van je leven af, misschien dat je vroeger zelf gelooft hebt en nu er helemaal niks meer van wil weten maar, ik persoonlijk heb veel aan geloven. als ik me soms even *** voel dan bid ik met God en dan luisterd hij naar mij en geeft mij soms antwoord. En met mijn geloof heb ik ook een doel voor ogen. Ik wil in mijn leven veel voor God en mijn medemens betekenen. Maar geloven is voor iedereen net weer een beetje anders. iedereen gaat er op zijn eigen manier mee om.

14 jaar geleden

S.

S.

Ik denk dat je het van de verkeerde kant bekijkt.
Waarom zou God er wat aan moeten doen? Hij heeft er geen puinhoop van gemaakt, dat hebben wij gedaan.
En hoe denk je dat deze wereld is ontstaan? Dat kan niet zomaar gebeurd zijn, daar is een godheid voor nodig geweest. Waarom zou deze God dat nu geen macht meer hebben?

En, bidden nutteloos? Echt niet! Ik heb ervaren dat God naar je luistert en antwoord geeft.

Ik ben een christen, dit is mijn mening. En ik kan je verzekeren, het is geweldig dat er Iemand altijd voor je is en dat je weet dat Diegene naar je luistert.

14 jaar geleden

K.

K.

Bidden is gewoon goed om te doen, want je hebt dan iemand die nar je luistert.

14 jaar geleden

H.

H.

ik vind dat steven helemaal gelijk heeft.
voor de rest, waar slaat dat gezijk met "de duivel" op, hij heeft dus zogenaamd kanker "verzonnen". kanker zijn mutaties in je lichaam en cellen kunnen nou eenmaal muteren. ook al mag bidden helpen om tot rust in jezelf te komen, god bestaat niet en kan niet bestaan.

14 jaar geleden

N.

N.

@anna: (hoe kan je dit nou zeggen)
" ik kan iemand niet dwingen te geloven. als ik jou was zou ik eens een christelijk dagboek kopen, ben je niet benieuwd hoe de wereld ontstaan is, hoe jij kan denken, dat God jouw hersenen heeft gemaakt en toch dat jij niet in Hem gelooft? Persoonlijk vind ik dat ook moeilijk, maar Hij moest voor jouw zonden sterven. Anders zou je dat zelf moeten doen"

als je zegt dat god jouw hersenen heeft gemaakt maar dat die gene niet in god gelooft, dan dwing je iemand dus jou eigen waarheid op, net zoals moslimextremisten die een verkeerd beeld van hun religie hebben. en wie moest voor wiens zonden sterven, niemand, helemaal niemand.

14 jaar geleden

J.

J.

geloof is onzin...

de wereld bestaat uit chemische reacties en niks anders
het is ontstaan met een big bang enn geen god die het schiep ofso
godsdiensten zijn alleen ontstaan omdat ze in de oertijd niet wisten hoe dingen als bliksem ontstonden
maar nu weten we dat wel en is dat hele god gedoe achterhaald!
en geef toe godsdiensten hebben meer ellende opgebracht dan goeie dingen
kijk maar eens hoeveel oorlogen er wel niet gevoerd zijn om godsdiensten

14 jaar geleden

S.

S.

Tssk, bidden help wél, dat heb ik zelf meegemaakt. Want via bidden houd je de band met God in stand, en als je niet bid, dan lijkt het alsof hij gelijk heeft, maar als je wel weer bid, weet je dat niet bidden fout is. Lees openbaringen maar eens, in het nieuwe testament.

14 jaar geleden

N.

N.

Reply on: Als er een god bestond moet hij wel een heel koel hart hebben om elke dag moorden, corruptie en dat soort dingen te kunnen aanzien en er niets aan doen.

Hi,
Dat al die moorden etc. gebeuren, dat zegt niet dat God het daarmee eens is, integendeel zelfs. Hij vindt het ontzettend erg. Natuurlijk kan God ingrijpen, zo machtig is Hij!
In tegenstelling tot wat velen denken, is God geen dictator, Hij is een echte gentleman, die eerst klopt voor Hij binnenkomt. Hij wil dat jij voor Hem kiest, dat Hij in jouw hart en leven regeert. Zie het als een verkiezing in Nederland, wij kiezen wie er mag regeren in ons land, zo is het ook bij Jezus..
En over het lijden, ik heb daar geen antwoord op, maar ik kan als enige verklaring vinden, dat het kwaad, de duivel dus, alle ruimte heeft om bezig te zijn met het kwaad (ziekte, moord, etc.), omdat mensen God niet toelaten!!
Als God niet binnen mág komen, dan komt hij ook niet.. En waar God niet is, daar kan hij ook niet ingrijpen.. Hij kán het wel, maar hij wilt het niet. Omdat we anders robots zouden zijn! En dat zijn we juist niet!!! En als wij moeite hebben in ons leven, dan kunnen we Hem juist om hulp vragen, dat zegt niet dat Hij al onze wensen vervult, maar dat zegt wel dat Hij met ons doet wat goed voor ons is. Hoe kunnen wij weten wat goed voor ons is, wij overzien ons leven niet! Wij kunnen niet in de toekomst kijken! Hij is degene die dat wel kan, en Hij wil dat wij gelukkig worden.. En ook al voelen we ons dat soms niet, zijn we gestresst of lijk je een situatie niet aan te kunnen, dan draagt Hij je juist, Hij loopt naast je.. Hij loopt met je mee, Hij troost je, Hij is bij je.. God's naam is ook wel Immanuel, God met ons. Hij is met je, als je Hem toelaat om met je te zijn, als je Hem niet toelaat dan kun je Hem ook niet zien, want dan heeft de duivel grond om op te staan.. Als hij geen gronrecht krijgt dan heeft hij ook geen mogelijkheid om kwaad te zaaien. En als hij dat toch doet, omdat wij ook maar mensen zijn en wij dat niet kunnen uit eigen kracht, dan zal God dat altijd ten goede brengen. Hij laat ons er beter uit komen dan we erin gingen..
Dus een antwoord op het lijden heb ik niet, maar wel een verklaring..
Als de wereld wat meer van God zou toelaten, zouden we er veel beter aan toe zijn..

14 jaar geleden

S.

S.

Ik geloof niet in God, maar als hij zou bestaan, zou ik best geloven dat hij de mensen laat zoals het is. Dat mensen zelf dingen fout en goed doen, en dat ze ervan leren.
Maar waarom de Holocaust? Waarom bijvoorbeeld bij Haiti al die kleine kindertjes, die helemaal niks fout hebben gedaan vermoord worden?
Dan vind ik het zo makkelijk om meteen te zeggen, ja het was de duivel.

14 jaar geleden

L.

L.

god bestaat niet.
als je wel gelooft ben je heel dom.
als je gewoon even nadenkt kan je toch zo bedenken dat er geen god is. dat met die HOOFDLETTERS slaat ook nergens op.
als god zo goed is waarom gaan er dan zo veel mensen dood.
als mensen iets niet snappen zeggen ze gewoon dat god dat doet. dat slaat nergens op.

14 jaar geleden

L.

L.

Bidden is zeker niet nutteloos!!
misschien wordt er dan wel niet altijd geluisterd, maar niet bidden is voor mij ook geen optie.. en je hoeft echt geen standaard zinnetjes op de dreunen!!
bidden is dat naar God brengen, wat je ter harte gaat,, en dat kan gewoon in je eigen woorden!! velen denken dat het saai en duf is.. een verplichting.. en dat het toch niet helpt.. maar het tegendeel is waar!! het is geen verplichting.. en het is zo saai en duf als je het zelf maakt!! maar,, als je er niet in gelooft.. waarom zou God je dan helpen?? en of het helpt voor diegene die er wel in geloven en op vertrouwen,, de tijd zal het leren!!

14 jaar geleden

H.

H.

hey ruben
het vormsel is een soort van 2e communie waarin je de keus word voorgelegt om katholiek christenen te worden. voor het vormsel heb je een 3 jarige voorberijding met in de eerste twee jaar elk 8 "lessen" en in het derde jaar 12 "lessen".

je hebt een aantal fases in je leven en het vormsel is er 1 van. de eerste 2 worden bepaald door je ouders(de doop, en de eerste communie) en dan heb je het vormsel, trouwen, en dood gaan.

14 jaar geleden

B.

B.

zouden jullie allemaal een beetje respectvol kunnen blijven?
danku

14 jaar geleden

H.

H.

hey
ik ben trouwens heel blij dat er meer zijn die geloven(heb namenlijk een lange tijd gedacht dat ik de enigste nog wasop mijn familie na)

14 jaar geleden

G.

G.

Kan god een steen maken die zo zwaar is dat hij hem zelf niet kan tillen? Antwoord, nee want er is geen god.

14 jaar geleden

D.

D.

Wat zijn hier een hoop domme mensen. Allemaal van die domme gelovige mensen die niks van de wereld snappen. En dan maar zeggen dat god en de duivel alles regelen. En gelovige mensjes moeten jullie niet de hele dag in de kerk zitten en bidden in plaats van werkstukken kopiëren.

14 jaar geleden

K.

K.

domme mense jij zegt nu wel dingen maar of je nou wel of niet gelooft je kunt tog respectvol over mijn en de anddere mense hun geloof blijfen.Wij zegge tog ook niet dat je raar bent omdat je niks gelooft.

Dus voor iedereen blijf gwn respectvol tegen elkaar.
Doei god is lievde.God zegen jullie xx

14 jaar geleden

H.

H.

Karen moet je huilen, mischien moet je even bidden.

14 jaar geleden

L.

L.

Bidden is echt een aanrader.
Ik ben zelf een gelovige, en ik geloof dat hij een plan/doel heeft in je leven als je in Jezus gelooft. Hij kan echt meer doen dan je ooit kan denken of dromen.
Het klinkt allemaal heel mooi, en het is ook zo :D Leven met Jezus betekent niet dat je zonder problemen of vallen leeft, maar als je valt dan sta je ook weer op, en Hij laat je niet links liggen.
Bidden is praten met Hem, alles wat je in je hart hebt, bijvoorbeeld als je een slecht cijfer hebt gekregen op school, of gewoon de kleinste dingen, en Hij hoort je!
Ik kan hier een heleboel over vertellen, maar anders wordt het een heel lang verhaal. Iedereen heeft gezondigd, en verdient de dood, MAAR God heeft Jezus naar de wereld gestuurd opdat wij gered zullen worden (als we een persoonlijke relatie met Hem hebben) en dan zijn we vergeven en gered van de macht van de duivel! Kies Jezus, want dan kies je voor het leven.
Leven met Jezus is de beste keus, en bidden is hot!

14 jaar geleden

G.

G.

"Iedereen heeft gezondigd, en verdient de dood"
Kan god niet gewoon toegeven dat het een leuk plan was, maar inmiddels wel volkomen mislukt is?

14 jaar geleden

A.

A.

Een gelovige die antwoord durft te geven op Jim zijn reactie?

Deze (jonge?) knul heeft het wel bij het juiste eind. Ik citeer nog eens:

"godsdiensten zijn alleen ontstaan omdat ze in de oertijd niet wisten hoe dingen als bliksem ontstonden
maar nu weten we dat wel en is dat hele god gedoe achterhaald!
en geef toe godsdiensten hebben meer ellende opgebracht dan goeie dingen
kijk maar eens hoeveel oorlogen er wel niet gevoerd zijn om godsdiensten"

14 jaar geleden

I.

I.

Ik had 1 geloofig persoon in mijn familie. Mijn oma en die is aan kanker dood gegaan terwijl ze pas 65 was. Waarom heeft god dat dan niet even verholpen, dit is nog weer eens het bewijs dat God niet bestaat. God is niet oppermachtig en het heeft ook geen zin om te bidden. Als je zo nodig met iets moet praten kan je het net zo goed met een muur doen of watiets anders.

14 jaar geleden

M.

M.

Nee dankjewel. Ik kan me wel vinden in de woorden van de atheïst.

14 jaar geleden

Y.

Y.

Laten we even wat plotten.

God maakt de mens. God is verantwoordelijk voor de mens, omdat god de mens heeft gemaakt.

Een mens vermoord zijn medemens. God is verantwoordelijk hiervoor, omdat hij de mens heeft gemaakt. God heeft de mens zo gemaakt dat hij of zij keuzes kan maken.

Als de duivel onze keuzes(volgens jullie) beïnvloedt, hebben we dan wel "echt" een keus?

Even terug op "god heeft een koel hart'. Stel een dierbare wordt van je afgepakt, om de meest gruwelijke manier die je maar kunt bedenken. Waar is die god waarover jullie spreken? Wat voor een god doet niets, maar kijkt alleen toe als er iemand wordt vermoordt of nog erger wordt ......(die puntjes stellen alles wat je maar kunt voorstellen).

God bestaat niet, de mens bestaat wel. De mens heeft god gemaakt uit wanhoop, om zijn of haar verdriet, boosheid, blijheid etc bij kwijt te kunnen.

Conclusie:

God is net zoals de loch ness monster, nep, god heeft nooit bestaan. God is een manier van denken, geen wetenschappelijk bewezen iets.

----

Yo!

14 jaar geleden

G.

G.

ik geloof in God maar religie zelf heb ik niks mee

14 jaar geleden

W.

W.

IK denk dat bidden wél zin heeft. God luistert echt naar je, maar dan moet je natuurlijk wel in hem geloven! Met bidden voor en na het eten enzo heb ik ook wat minder, omdat dat niet persoonlijk is. maar ik geloof wél dat God er wat mee doet! wat heeft het anders voor zin dat God je hoort?

14 jaar geleden

M.

M.

Als je bid helpt God je wel, maar je merkt het niet altijd omdat hij het op Zijn manier doet en niet op de jouwe!

14 jaar geleden

N.

N.

Ik denk dat is er een beetje tussenin zweef: ik ben gedoopt, maar thuis doen we eigenlijk niks aan geloof. Toch geloof ik wel in God, of in een God. Ik geloof er niet in dat hij de aarde in een aantal dagen heeft geschapen en dat Adam en Eva de eerste mensen op aarde zijn. Daarnaast bid ik af en toe, als ik iets wil vragen of als ik ergens voor wil bedanken, Misschien is er wel niets, hoort niemand mij, toch is het voor mij fijn om te geloven, om te geloven dat er iets of iemand is die bij je is/achter je staat/je in de gaten houdt.

14 jaar geleden

A.

A.

@YO
Het ligt niet aan God dat er elke dag nare dingen gebeuren. Dat doen die mensen sowieso zelf. Er is ook een duivel die ze graag een handje helpt. Hoe komt het anders dat de aarde zo mooi is met sneeuw of zon of prachtig kleurende bladeren of bloemen? Door een knal?

14 jaar geleden

A.

A.

en @Scholier,
er is ook gen bewijs dat hij niet bestaat.
Als je vader of moeder zegt dat ie bestaat en dat geloof je wel, waarom geloof je het dan niet als je verre voorouders dat hebben meegemaakt. Het nare is dat je zélf moet geloven. ik kan iemand niet dwingen te geloven. als ik jou was zou ik eens een christelijk dagboek kopen, ben je niet benieuwd hoe de wereld ontstaan is, hoe jij kan denken, dat God jouw hersenen heeft gemaakt en toch dat jij niet in Hem gelooft? Persoonlijk vind ik dat ook moeilijk, maar Hij moest voor jouw zonden sterven. Anders zou je dat zelf moeten doen.
Dat iedereen wel weet over God, zegt wel wat. Namelijk misschien wel dat jouw verre voorouders wel niet logen.. Ik hoop dat je gaat geloven..

Naïef is trouwens met een 'e' ^^

14 jaar geleden

S.

S.

Bidden is niet per se nutteloos.
Sommige mensen worden er rustig van, maar écht helpen? Nee.

Als mensen gaan bidden dat het beter gaat in Haïti heeft dat geen enkel nut.
Handen op elkaar houden en wat woorden zeggen helpt niet. Dan moet je écht wat gaan doen.

Denken dat er het wel helpt is, omdat dat toevallig in een 2000 jaar oude boek staat is naïf. Er is geen enkel bewijs voor.

14 jaar geleden

W.

W.

@Darwin : ''de evolutie is waar niemand kan een planeet maken in zeven dagen. god dus ook niet '''

Niet onaardig bedoelt maar, denk jij dat er een knal is geweest en dat alles zomaar is ontstaan?? Denk is na hoe alles in elkaar zit, de wereld, de mensen zelf. Het lijkt me nogal sterk dat dat allemaal is gekomen door die ene knal die zomaar kwam, dus daarom geloof ik zelf in God.
God heeft de wereld trouwens niet in 7 dagen gemaakt, maar in 6.

@Bid : ''Wat helpt het als je bid. er zit niemand in de wolken. en je kan beter de boeren bedanken die die je eten hebben verbouwd''
Wie heeft er voor de boeren gezorgd?
Dat was God, hij heeft ze op aarde gezet.
En God zit niet in de wolken, maar in de Hemel. ;)

14 jaar geleden

B.

B.

@Ekoning:
je hebt gelijk, dat lijkt een niet kloppende redenatie. Toch was het niet mijn bedoeling om alles te verklaren. Zeker niet om boven 'de mens' te gaan staan, want tsjah, wat zou ik zijn als ik geen mens was?;) We begrijpen God nooit, maar Hij heeft ons wel bepaalde dingen uitgelegd, en die probeer ik door te geven.

Ik ben ook maar een mens en doe ik het niet altijd op de meest begrijpelijke en tactische manier, maar ik hoop dat je er wat aan heb

14 jaar geleden

L.

L.

YO zei:
Geloven? Nee bedankt. Alles heeft een begin en eind, dus god ook.


Dat is niet waar, IS het begin en het eind, god is voor altijd!.

Als je in de hemel komt ben je voor ALTIJD bij hem :)

14 jaar geleden

L.

L.

Ik wil en hoef eigenlijk maar één ding te zeggen: IK geloof in God zoals een blinde gelooft in de zon. Niet omdat hij haar ziet maar omdat hij haar voelt!
Amen!

14 jaar geleden

@.

@.

@ liveon
helaas kan ik je vertellen dat het helal wel degelijk een einde heeft...

@ YO

béétje kort door de bocht, maar in zekere zin ben ik het wel met je eens...

14 jaar geleden

@.

@.

als God iets ongrijpbaars is, en wij (mensen in het algemeen) bidden om door hem gehoord geworden, dan snap ik dat. Het is een vermoeden, en dat word nagestreeft... maar wanneer mensen mij hier gaan vertellen dat 1. God iets ongrijpbaars is waar wij met ons denkvermogen niet bij kunnen en 2. Altijd alles zal aanhoren van ons, maar niet met ieder gebed iets echt doet. Dan gaat er iets mis. Hoe kan je stellen dat "de mens" het niet kan begrijpen, en het daarna uit gaan leggen? stel je jezelf dan niet machtiger dan "de mens" ? en zelfs gelijk aan "God" ? ik vind het althans rare combinaties.

Wat betreft bidden, een moment om tot jezelf te komen is altijd goed. Als iemand zich getroost voelt door bidden dan is dat goed, ook al zou er helemaal goed of wat dan ook bestaan, het brengt rust in iemand leven.

Persoonlijk denk ik dat bidden enkel een doel is tot rust vinden in je leven. Ikzelf probeer die rust op een andere manier te vinden.

14 jaar geleden

E.

E.

Zelf ben ik absoluut niet gelovig, maar ik ga andere mensen niet anders bekijken. In mijn ogen is het een eigen keuze. Ik ben ook absoluut niet gelovig opgevoed en ik ben niet gedoopt. Dus ik ken er bitter weinig over. Toch krijg ik godsdienstles en ik ga al 16 jaar naar een katholieke school. Alleen op die manier kwam ik ermee in contact. Het heeft me wel nooit aangesproken.

Volgens mij is God een steun voor de mensen. Hij is iets/iemand waar ze op kunnen terugvallen. Hun steun in het donker. Ik snap wel dat sommige mensen dat nodig hebben. Zelf heb ik dat ook nodig, maar ik zoek die niet in God.

14 jaar geleden

D.

D.

ik vind dat het helemaal klopt!!!!! bidden is nutteloos go geert wi

14 jaar geleden

B.

B.

ik denk dat bidden goed is.
god beantwoord me altijd, en ik heb een goede relatie met hem. niemand kan me overtuigen dat het niet waar is. ik heb te veel wonderen meegemaakt. dus god leeft

14 jaar geleden

S.

S.

Alle geloven zijn zoals het placebo-effect. Het is verzonnen, maar zolang je er in gelooft, werkt en helpt het je.

14 jaar geleden

B.

B.

Ik ben christelijk opgevoed en ik geloof in god. Ik zie bidden meer als een soort van meditatie voor ieder persoon. je bent eventjes stil en noemt de woorden of dingen op waar je ff stil bij wil staan. Door de stilte en de rust kun je vervolgens nadenken over wat je zei in je gebed en hoe je dat op een goede manier kan oplossen.

14 jaar geleden

B.

B.

@agnostic: kan je precies uitleggen waar jij in geloofd?

14 jaar geleden

M.

M.

@ thomas.

Waar geloof je dan wel in? Veel dingen zijn nooit echt bewezen.

Neem bijv. je docent.
Is er iemand die ooit het brein van je docent heeft gehoord, gevoeld, aangeraakt, geroken, geproefd? . . . Niemand lijkt dat ooit gedaan te hebben. Dus, volgens het empirisch, testbare, aantoonbare protocol, zegt de wetenschap dat je docent geen brein heeft...

waarom geloof je dan de meeste dingen die je docent je leert?

groetjes

14 jaar geleden

T.

T.

Ik geloof niet. Dat komt vooral omdat ik in feiten geloof. Mensen die ergens in geloven heb ik niks tegen, maar zolang er voor mij geen bewijs is of er wel een god bestaat, doe ik er nie aan mee

14 jaar geleden

E.

E.

@ Thomas
En jij vindt wel dat er echt bewezen feiten zijn dat de evolutie heeft plaatsgevonden? De wetenschappers laten alleen maar de positieve bevindingen zien aan de wereld maar de resultaten van proeven die juist zeggen dat de evolutie niet plaatsgevonden heeft, worden bijna niet bekend gemaakt... Als ze wel bekend worden gemaakt praat iedereen erover heen.

14 jaar geleden

M.

M.

wat ik dus wou duidelijk maken is dat je niet alles wetenschappelijk moet bewijzen om het te kunenn geloven.

het gaat om vertrouwen ,dat is alles dat de dingen in leven houdt en in beweging..


14 jaar geleden

A.

A.

agnostic is teh key.

14 jaar geleden

M.

M.

@ iedereen die niet in god gelooft omdat je m niet kan zien,ruiken,horen etc.
De band tussen mens en god is vertrouwen.

bijv. Als je gelooft in de evolutietheorie.

*heb je ooit de evolutie geobserveerd met je eigen ogen? Ik denk t niet.
*Geloof je erin? Ja? Het is namelijk nooit bewezen dat het een voortgaanproces is.

Maaar waarom word het dan wel door je leraar uitgelegd?Hoe kan hij dan gelijk hebben? Dat is slechts vertrouwen aangezien je zijn brein niet kunt zien,proeven,horen etc.

Nietwaar?

14 jaar geleden

M.

M.

@ Torretje 'hoe kan je in een God geloven die je niet ziet' dat is een vraag die volgens mij in iedereens hoofd spookt.

God is net als de wind je ziet het niet maar je voelt het wel. Je ziet de wind niet, maar je ziet wel wat de wind kan doen.
En zo is God ook je ziet Hem niet, maar je voelt zijn aanwezigheid en hij laat veranderingen zien in je leven.

14 jaar geleden

E.

E.

Ik geloof en ben 17, sommige mensen denken dat dit komt doordat ik christelijk ben opgevoed. Dit is niet zo, ik neem het geloof in God niet klakkeloos over van mijn ouders. Het enige is dat ik er vanaf jongs af aan in aanraking ben gekomen en zo altijd al wist wat het inhoud. Ik heb op een moment gewoon gehad dat ik dacht van God moet er wel zijn. Bidden is een manier om je hart naar God uit te storten. Je praat tegen Hem. Mensen zeggen altijd dat je praat met God. Je doet dit eigenlijk ook, je krijgt alleen geen direct antwoord. Maar vaak heb ik het gevoel als ik ergens voor hebt gebeden dat ik juist op dat iets in mijn dagelijks leven gaat letten en kom ik zo tot de ontdekking wat ik ertegen kan doen. Door te bidden ga ik nadenken. Hier geeft God me kracht voor en laat zo aan mij de oplossing zien of Hij brengt me de oplossing. Ik geloof dat God de enige is die mij helemaal kent en weet wat goed voor me is en hij helpt mij bij alles wat ik doe en stuurt me in de goede richting.
Bidden is het contact met God houden. Ik vind dat het wel iets is wat je vaak zou moeten doen, maar het moet geen verplichting zijn. Je moet vanuit jezelf bidden en niet omdat het moet. Ikzelf bid elke dag, sowieso voor het eten, maar vaak ook aan het einde van de dag. Dan dank ik Hem voor de dag en leg ik problemen of dingen die ik ben tegengekomen die dag bij Hem neer en vraag hem om kracht en vraag Hem ook om bij mensen te zijn wie het voor mijn gevoel dan nodig hebben. Ik vind het fijn om mijn hart uittestorten en met een schone lei de volgende dag te beginnen.

@YO
God heeft geen koel hart, hij heeft juist een heel groot hart en wil er voor iedereen zijn en Hij klopt daarom ook bij iedereen aan de deur van zijn of haar hart. Jammer genoeg (vind ik) horen de meesten mensen dat geklop niet en willen ze alles wetenschappelijk bewijzen. God vind het echt verschrikkelijk dat er oorlog is en dat er elke dag gemoord wordt en dat er corruptie is, maar God is geen tovenaar die alles abracadabra wegtovert en zorgt dat de wereld weer vol vrede is, het is de fout van de mensen en als deze mensen in Hem geloven of gaan geloven worden deze zonden vergeven doordat Jezus aan het kruis is gegaan. God heeft al een keer de wereld die helemaal in puin lag schoongespoeld. Dit gebeurde bij de zondvloed. Noach, die oprecht in God geloofde heeft toen een ark gebouwd en van elke diersoort een mannetje en vrouwtje meegenomen. Hij heeft ook geprobeert mensen mee te nemen maar deze waren te koppig om te geloven dat de wereld zou overstromen en ze allemaal zouden verdrinken.

14 jaar geleden

J.

J.

ik geloof zelf ook. ik ga misschien zelf ook niet naar de kerk en geloof niet alles wat er in de Bijbel staat maar ik denk wel dat God ons beschermt. ik ben niet gedopt maar wel Christelijk opgevoed.

14 jaar geleden

M.

M.

Ik ben gelovig en ook ik geloof dat bidden ZEKER helpt. Ik ben katholiek opgevoed, maar ik was er niet zo zeer mee bezig omdat ik niets begreep wat de pastoor zei.
Uiteindelijk ben ik in een andere kerk terecht gekomen en heb ik zelf gekozen voor het woord van God.

De grootste fout die de mensheid maakt is God de schuld te geven van de fouten in de wereld.Grappig is eigenlijk diegene die dat doen vaak ongelovig zijn, maar zodra er iets misgaat dan bestaat God wel. God heeft ons de aarde gegeven en wij maken beslissingen: verkeerde maar ook goede beslissingen.
God is liefde, maar de duivel blijft zijn negativiteit uitvoeren bij diegene bij wie het lukt.

14 jaar geleden

H.

H.

ik ben zelf cristenen en ga binnenkort mijn vormsel doen. al doe ik dat meer omdat het van je verwacht word te doen. maar het is niet dat niet geloof. denk ik ook niet dat god de wereld gemaakt heeft.

ook denk ik alleen niet dat god is zoals de meesten hem zich voorstellen.

14 jaar geleden

R.

R.

hej, kan je me misschien uitleggen wat het vormsel precies inhoudt?

Ik ben zelf namelijk protestants, en weet niet precies wat vormsel is?;)

14 jaar geleden

R.

R.

@ Irene:
God is nog veel mooier dan alleen een vriend;)
Als je van Hem mag zijn, noemt Hij je jouw vader en ben jij Zijn bruid.
Wat is er nou intiemer dan een zoon / dochter of vrouw zijn?
ja nog iets: dat is van hetzelfde lichaam zijn.
Bijzonder toch dat God Zijn kinderen ook zo noemt: God is het hoofd van het lichaam, elk kind is een deel van dat lichaam!! Allemaal een andere functie, maar allemaal even veel waard!
Intiemer kan toch niet:D:D
Tot zo`n God mogen we bidden!

14 jaar geleden

G.

G.

@itsme: dat vind ik wel een raar en ingewikkeld argument hoor. er bestaan vast betere redenen om in god te geloven?

14 jaar geleden

I.

I.

God is voor mij een soort vriend. Je kan op Hem terugvallen als dat nodig is, maar je kunt ook gewoon even een praatje met hem maken. Ik denk ook dat hij ook best van een grapje houdt. Het geeft gewoon veel steun.

14 jaar geleden

T.

T.

blijkbaar is bidden voor mij hot! natuurlijk heb ik ook vragen over het geloof! hoe kan je nou in een God geloven die je niet ziet? Logische vraag ja voor mij is dat ook een vraag maar als ik bid merk ik wel Gods aanwezigheid. Ik zou alle lezers willen aanraden om een maand lang 1x per dag met God te ''praten'' vertel Hem wat je bezig houdt wat je moeilijk vind enz. Voor mij is het soms een uitkomst dat er een God is.

Hoe ik weet dat er een God bestaat? Mijn moeder kreeg te horen dat ze niet meer te genezen was. Haar hele lichaam zat vol met kankercellen. Nog ongeveer een week. Maar die week werd een maand. Na deze maand is mijn moeder naar de dokter geweest. Weer kreeg ze onderzoeken en de uitslag? Voor mij een groot wonder dat niet door alleen medicijnen kan gebeurd zijn: ALLE KANKERCELLEN WAREN WEG! Geloof jij het? Nee natuurlijk niet ik geloofde het ook niet! Maar ondertussen zijn we wel weer 4 jaar verder en heb ik nog steeds dezelfde vader en moeder!

God is liefde dat zie je in het stuk hierboven. Niet voor niets zeggen mensen: wat mensen niet kunnen (bereiken) kan God wel!

Laat bidden dus een rage worden in jou en in het leven van jou vrienden! Bidden not is een leven zonder God! Bidden hot is voor jou een Vader die liefde is en Zich bemoeid met jou lot!

een aanrader dus!

14 jaar geleden

R.

R.

fijn dat er mensen zijn die bidden zien als een contact hebben met een heerlijke Vader in de hemel:D
@ Firefoxer:
God is zeker almachtig, en Hij staat ook zeker boven de duivel. Dat wil niet zeggen dat het Gods bedoeling is.
Eigenlijk zit het zo: God heeft de mens goed geschapen, maar met een eigen wil! Die eigen wil hebben de mensen verkeerd gebruikt en zijn dingen gaan doen die niet goed zijn. God had van te voren uitgesproken: mens, als je niet naar Mij luisterd, zal ik je straffen. Die straffen zijn de dingen als de dood, ziekte ellende. Ook aardbevingen. Is het dan God die deze dingen wil? Nee, de mens heeft er voor gekozen, de mens wist wat er zou gebeuren als hij ongehoorzaam was. En dat is gebeurd.

Weetje wat God zegt ondanks dat wij Hem gedag hebben gezegd: beste gozer, beste girl: Ik ben hier ervoor jou, kom naar Mij toe, Ik sta klaar om te vergeven wat jij gedaan hebt! En weet je wat je dan krijgt? Als je sterft: een leven zonder ziekte, pijn, verdriet, moeite! Dat is een belofte die vast staat als het feit dat jij leeft!

Dat is het mooie aan God, en daarom mag je tot Hem bidden. Hij is er voor degenen die van Hem houden.
Een leven met Hem, is een leven zonder eind! Als je sterft, mag je zijn op de plek waar je nooit maar dan ook nooit kunt huilen! Voor altijd bij die Vader, die je in je leven mocht aanbidden!

Het is echt iets bijzonder moois, maar ook zeker onbegrijpelijk!
Het enige wat ik kan doen is God aan jullie aanbevelen. Maar ik bid ook voor jullie:D

14 jaar geleden

B.

B.

heejj firefoxer (en anderen) je hebt idd gelijk dat er in de Bijbel(Gods woord) een hoop paradoxen staan. Een paradox is namelijk een SCHIJNBARE tegenstelling. Wij zijn als mensen gemaakt door God. Hij heeft ons verstand gegeven in tegenstelling tot de dieren. Hij heeft ons echter niet zoveel verstand gegeven als Hij zelf heeft. Er zijn dingen in dit leven moeilijk te verklaren. neem bijvoorbeeld dat autoongeluk van je tante, of de dood van je buurvrouw, of de ramp in Haïtie. God laat dit toe. Kan Hij daarom niet goed zijn? of zelfs niet bestaan?

God heeft de wereld goed gemaakt. (zie het begin vd Bijbel) Er was niets verkeerd, maar er was 1 ding dat de mens niet mocht doen. Als ze dat toch zouden doen, dan zou er de dood op volgen.

Dit lijkt natuurlijk raar. Waarom zorgde God niet voor een wereld waarin niets fout kon gaan? Toch is dit niet raar. Als God dit zo had gemaakt, hadden wij geen eigen wil gehad. Dit kan je duidelijk maken met het volgende voorbeeld: Een kind speelt liever met een echt konijn dan met een knuffel. Een knuffel doet alleen maar precies wat het kind wil. Een levend konijn heeft een eigen wil. Daardoor kan er soms wel wat gebeuren wat jij niet wil(bijten of krabben ofzo)

God wil geen zonde. God wil geen verdriet. God wil geen lijden. Maar Hij heeft ons de vrije keus gelaten! Daarom gaat er zoveel fout. (er gaat trouwens ook erg veel goed. Hoe vaak gaat het niet''op een haartje na'' fout?)

En natuurlijk kan God nog steeds een ramp voorkomen. Maar wat zou er gebeuren als Hij soms even de natuurwetten op zou heffen? Als er bij een vliegtuiscrash even geen zwaartekracht zou zijn? Dat is -menselijk gezien- gewoon niet mogelijk.

God bestaat dus wel, maar Hij geeft de mens een vrije wil. Iets om dankbaar voor te zijn!

14 jaar geleden

I.

I.

Sommige van jullie geloven dat er een God is maar sommige van jullie weer niet, Maar stel als; God deze wereld niet heeft gemaakt en ons ''de mens'' niet heeft geschapen wie heeft dat dan gedaan?
Is deze wereld en het helal enzo zomaar ontstaan moet toch wel iemand achter zitten of niet?

14 jaar geleden

@.

@.

weet je wat het met ons mensen is,we denken dat we alles kunnen begrijpen en dat er voor alles een menselijke verklaring is,maar dat is niet zo.Er zijn dingen die boven ons verstand gaan,zoals bijv geloof.Maar 1 ding is een feit elk geloof streeft naar mensen die het verschil kennen tussen goed en kwaad.Doe gewoon wat je gelukkig maakt,zodra niemand eronder leidt!

14 jaar geleden

T.

T.

In de bijbel staan zeker 10 mooie dingen. Waarom is hij dan zo dik? Dat is toch de dikste bijsluiter ooit? Dus als je voor zoveel simpele dingen zoon dik boek nodig hebt. Dan moet god toch wel een vrouw zijn?

14 jaar geleden

F.

F.

Als iemand steun ondervind aan bidden en ook zijn/haar zelfvertrouwen ervan afhangt, kan je voor mijn part je gang gaan.

Het enige probleem voor mij is dat de betekenis van God een heleboel paradoxen inhoudt, bv. zoals YO zei: hij heeft een koel hart. Verwijzen naar de duivel is geen antwoord, omdat het de bedoeling is dat God almachtig is en dus krachtiger dan de duivel. Hoe je het ook wendt of keert, een aardige/rechtvaardige God KAN niet bestaan, als we de Bijbel aanhouden.

14 jaar geleden

L.

L.

@YO: dat is juist het punt om te geloven!!
dat God eeuwig bestaat!
dat Hij er altijd is, en er altijd zal zijn!
daar kunnen wij niet 'bij' met ons verstand, maar God leeft eeuwig,

14 jaar geleden

B.

B.

Hoi!
bidden is voor mij even praten met mijn Vader. Het is zo heerlijk dat ik Hem alles kan vertellen en vragen, want Hij kan alles. Als ik iets vraag, dan luistert Hij. En ik krijg niet alles wat ik vraag, maar wel alles wat goed voor mij is, en wie weet dat nou beter, ik of mijn Maker?
dus: Bid jij of bid ik? ;)

groetjes

14 jaar geleden

A.

A.

ik ben christelijk maar niet ZOO streng.
ik ga naar de kerk en heb mijn vormsel enzo gedaan.
@ YO ,,
dat noem je de D-U-I-V-E-L.
ik vroeg un keer aan de pastoor waarom god kanker heeft ``verzonne''
maar hij zij dat het de duivel was...

nouw ja ieder zijn mening :)
als je het maar respecteert:))

14 jaar geleden

E.

E.

Bidden is alles behalve nutteloos! Er wordt naar mij geluisterd als ik bid, daar ben ik van overtuigd. Er gebeuren zulke bijzondere dingen door gebed! God wordt in dit artikel door de atheïst afgeschilderd als 'één man', maar dat is het nu juist, God is geen mens, Hij is zoveel groter! Als je een relatie met iemand hebt, dan praat je toch graag met diegene? Zo is het ook als je een relatie met God hebt! Hij vindt het ook fijn als je met Hem praat, want Hij is een liefdevolle Vader.

14 jaar geleden

�.

�.

@yo
Geloven is geen plicht, geloven dat kies je zelf. Je kiest er ook voor om naar god te lusiteren ja of nee, of je naar de duivel luisterd ja of nee. God verplicht niemand god laat iedereen zijn wil. Koop een bijbel ga naar de kerk vraag mensen om hulp. Jezus is de weg Jezus is het licht van de wereld! Als je eenmaal Jezus kent dan ben vol van blijdschap! kom tot de vader!!!!

14 jaar geleden

D.

D.

de evolutie is waar niemand kan een planeet maken in zeven dagen. god dus ook niet

14 jaar geleden

B.

B.

Wat helpt het als je bid. er zit niemand in de wolken. en je kan beter de boeren bedanken die die je eten hebben verbouwd

14 jaar geleden

A.

A.

Er worden elke dag mensen genezen na het bidden tot Jezus Christus. Duizenden moslims krijgen visioenen en dromen met Jezus. Het is bevestigd op talloze sites waar het is bevestigd dat de verhalen echt gebeurd zijn. Dus ja, bidden help, maar bidden is niet zo makkelijk als de meeste mensen denken...

7 jaar geleden

@.

@.

Ik denk dat wij mensen niet alles kunnen begrijpen,maar ik geloof wel dat er een God bestaat.Bidden is voor mij een manier om een luisterend oor te krijgen zonder dat die persoon je veroordeelt en beoordeelt.Ik ben vanaf me geboorte christelijk opgevoed en ik ben er trots op.Probeer het eens,want we zien God niet maar dat wil niet zeggen dat hij niet aanwezig is.Wat heb je te verliezen?!

14 jaar geleden

R.

R.

bidden is het persoonlijke contact hebben met degene van wie je houdt.
Als je van iemand houdt, wil je ook contact hebben met diegene, het liefst zo veel mogelijk. Zo werkt dat met God ook, God die je Vader mag zijn, waar je alles aan mag toevertrouwen wat je niet aan mensen KUNT/WILT toevertrouwen. Iemand waarvan je merkt dat Hij bij je is, dat Hij je hoort, je leven draagt. Iemand die betrouwaar is! Daar kunnen mensen niet aan tippen:D
Als je kijkt naar alles om je heen, al die sneeuw, zoiets geniaals, de werking van je eigen lichaam, zou dat zo vanzelf ontstaan zijn? Daar moet toch een geweldig geniaal Iemand achter zitten?
Zo denk ik er over, ben een christen. En ben ervan overtuigd dat er een geweldige God is:D;)

groeten!

14 jaar geleden

A.

A.

Ik geloof niet nee, maar respecteer gelovigen wel ^^

14 jaar geleden

L.

L.

Ik ben geen christen, maar wel zo opgevoed. Ik denk dat de meeste christenen ervan overtuigt zouden moeten zijn dat God in ieder geval naar je gebed luistert.
@YO, je stelt hier iets wat niet waar is. Het universum heeft geen begin of eind, of datgene waar het in is. Dus niet alles heeft een begin of een eind. Denk ook aan wiskunde, getallen kunnen ook tot in het 'oneindige' doorgaan.

14 jaar geleden

I.

I.

ik ben christen, en ik heb - persoonlijk - veel aan bidden. @ YO: er bestaat ook nog zoiets als een duivel. ik en mijn christelijke vrienden hebben er vaak een gesprek over, maar wij weten het ook niet allemaal. alleen wij érvaren dat er een God is. we kunnen niet alles verklaren; we zijn tenslotte geen God. ik heb veel twijfels, maar als ik bid ervaar ik sterk dat er iemand is die luistert en mij begrijpt.

14 jaar geleden

K.

K.

Ik denk dat hier een heel verkeerd beeld wordt geschetst van wat bidden nou inhoud. Ik denk namelijk dat je inderdaad een hotline met God houdt. Je kunt hem om hulp vragen, of hij je die hulp geeft is vraag 2. Als hij je die hulp geeft weet je zeker dat je gebed is verhoort, maar God hoort altijd je gebed. en weet wat goed voor je is. Dus als je om iets vraagt waarvan God weet dat het niet goed voor je is, zal hij je gebed niet verhoren maar wel horen! Je kunt dus inderdaad ook je ei kwijt bij God!

14 jaar geleden

G.

G.

@YO: Volgens mij draai je het precies om...

Bidden lijkt me per definitie al niet nutteloos. Maar of bidden de aangewezen hotline naar God is, dat betwijfel ik.

14 jaar geleden

Y.

Y.

Geloven? Nee bedankt. Alles heeft een begin en eind, dus god ook.

Als er een god bestond moet hij wel een heel koel hart hebben om elke dag moorden, corruptie en dat soort dingen te kunnen aanzien en er niets aan doen.

Geloven is Rationeel, niet geloven is Irrationeel, en dat is nou het foute aan de hedendaagse maatschappij.

14 jaar geleden

L.

L.

@ Joost: Maar het lijkt hieronder of men zich alleen maar stoort aan het christendom. Persoonlijk vind ik dit nog de mooiste religie.

Dit is omdat de duivel werkt in alle harten van de mensen, tégen het christendom! omdat hij wéet dat God de enige ware God is, en de mensen door hem gered kunnen worden van de dood. Dat mensen in Allah geloven maakt hem niets uit, omdat hij weet dat dat zinloos is. sorry als ik hiermee mensen kwets maar het is de werkelikheid.

En mensen, denken jullie nooit na over de dood,. het leven ná de dood? het is namelijk als je mét God sterft de hemel, en niet omdat jij zon goed mens bent maar omdat God jouw Vader is geworden. als je echter zónder hem sterft zal het voor eeuwig slecht met je aflopen! besef dit goed! ik wil jullie niet bangmaken, maar toch is het nodig dat je dit heel goed beseft, want straks is het te laat! en als je er dan achter komt( in de dood) dan zal je voor de Christenen het voor altijd verwijten dat zij hebben geweten hoe het zat, en het jou nooit verteld hebben. Daarom, mensen wees toch niet zo onverschillig maar zoek God, nu het nog kan! Natuurlijk is het makkelijk om te geloven dat er na dit leven NIETS meer is.. maar je zult bedrogen uitkomen door dat te denken. dit leven heeft namelijk een doel , namelijk tot eer van god te leven, en ook in Hem te sterven.... laat dit alsjeblieft op je in werken mensen...
Liefs

14 jaar geleden

J.

J.

"sorry als ik hiermee mensen kwets maar het is de werkelikheid. "

Haha. Nouja, iedereen zo z'n hobby.

14 jaar geleden

L.

L.

dit is geen hobby maar, nogmaals, de werkelijkheid

14 jaar geleden

J.

J.

ik ben christen en ik geloof in God en ik geloof ook dat Hij luistert als ik Hem wat vraag of vertel door te bidden. Hij heeft mij al heel vaak geholpen als ik het moeilijk had. ik weet ook en ik vertrouw er ook op dat als ik het moeilijk heb en ik leg het bij Hem neer dat het goed komt. Hij is mijn HEER en Redder!!!!!!!!! ik geloof dat ik als ik in Hem geloof na de dood of als Hij terug komt dat ik eeuwig leven heb.

Jezus U wil ik prijzen.
dank U en wilt U geven dat iedereen die op deze wereld woont nog in U gaat geloven, als het Uw plan is? amen.

14 jaar geleden

J.

J.

ik weet ook ongeveer wel waarom God moorden enzo toelaat want ook al ben je christen of niet Hij heeft ieders leven in Zijn hand en zorgt voor iedereen en doet wat het beste is. in de bijbel staat ook geschreven dat Hij pas terug kan komen als de wereld eerst grote Verschrikkelijke dingen gebeurt zijn om de wereld wakker te schudden

14 jaar geleden

T.

T.

veel mensen verwachten niet van mij dat ik christen ben, omdat ik nogal nuchter overkom en dat ook ben, maar de sfeer die bijvoorbeeld op zo'n eo jongerendag heerst is echt heel gaaf. mensen zoals YO; lees de bijbel es een keertje of luister een keer naar een preek. die bijbel zit zo mooi in elkaar; dat kan niet verzonnen zijn.

14 jaar geleden

U.

U.

Kijk, dat mensen willen geloven daar heb ik geen probleem mee. Ieder z'n eigen hobby toch? Maar om dan alles dat in de Bijbel staat klakkeloos over te nemen... nee dankje. Ik kan me, elke keer dat ik met een gelovig persoon praat, nog steeds niet bevatten hoe zij kunnen geloven dat de wereld in 6 dagen geschapen is. Kijk is naar dat mooie en toch redelijk precieze wetenschappelijke bewijs. Laat toch echt zien dat de wereld wel wat ouder is dan die.. wat zullen het zijn... 3000 jaar op zn max? En die dino's dan? Die leefde 2000 geleden echt niet meer hoor. En ja die fossielen die in de grond liggen die heeft god daar zeker neergelegd? Sure, wil je dat geloven dan doe je dat lekker. Vraag me af wat jullie gelovige persoontjes hier op te zeggen hebben. En als we het dan over de oerknal gaan hebben of iets dergelijks kom dan niet aan met bijbel citaten a.u.b. dat is echt het meest ongegronde bewijs dat mogelijk is. Las hierboven ook ergens iets over de DUIVEL, wat een enge man zeg zoals die hier beschreven wordt. Hij is kanker en zorgt voor allerlei rare en slechte dingen. HOE kom je hier echt bij? Tell me that.

14 jaar geleden

A.

A.

@ atheist

Jij schreef het volgende:
- Een gelovige die antwoord durft te geven op Jim zijn reactie?

Deze (jonge?) knul heeft het wel bij het juiste eind. Ik citeer nog eens:

"godsdiensten zijn alleen ontstaan omdat ze in de oertijd niet wisten hoe dingen als bliksem ontstonden
maar nu weten we dat wel en is dat hele god gedoe achterhaald!
en geef toe godsdiensten hebben meer ellende opgebracht dan goeie dingen
kijk maar eens hoeveel oorlogen er wel niet gevoerd zijn om godsdiensten" -

Mijn reactie
Omdat de mensen vroeger niet wisten hoe bliksems ed kwamen gingen ze mythen en sagen bedenken, ze hadden dus een godsbesef, een besef wat iedereen heeft, namelijk dat er een god/ hogere macht is. zelfs al ben je atheist, dan nog heb je dat besef. Als je zegt dat er geen God is dan hoop en wens je dat alleen maar. Als er geen God was waarom zou je die dan wel de schuld geven van al het slechte op aarde en niet prijzen voor het goede?

Je zegt dat we nu wel weten hoe bliksems ontstaan. Maar er zijn heel veel dingen die wij nog niet weten. Wie weet wat voor natuurwetten er nog meer bestaan?
Mensen zochten vroeger een verklaring voor de dingen die er gebeuren. En nu doen ze dat nog steeds. Je vraagt je vast heel vaak af hoe het kwade in de wereld komt.

Nog even over de mythen en sagen. Mensen bedachten die vroeger wel, maar zijn de 'godsdiensten' altijd blijven bestaan? Alleen onder een paar verlaten volkstammen worden deze nog beoefend. Het christendom bestaat echter al de hele tijd dat de wereld bestaat. Het is de oudste godsdienst, en zal ook nooit verdwijnen. Kijk maar naar landen als Noord Korea. Christenen worden daar vreselijk vervolgd. En dat is juist ook de plek waar velen tot het geloof komen. Door het bloed van de martelaren bouwt God Zijn Kerk.

Je zegt ook dat godsdiensten meer ellende opgebracht hebben dan goede dingen. Als voorbeeld noem je dat er heel veel oorlogen om godsdiensten gevoerd worden.
De meeste oorlogen die gevoerd zijn, zijn idd gekomen door verschillende godsdiensten. Vroeger vooral tussen de katholieken en protestanten. Natuurlijk is dat verkeerd. God heeft in Zijn geboden gezegd dat je niet mag doden, geen oorlog mag voeren. Maar jij wilt toch niet zeggen dat alle christenen volmaakt goed zijn? Dat ze nooit iets verkeerd doen? Christen blijven even goed mens, net als ieder ander. Er is alleen één verschil. Een ware christen belijdt zijn zonden voor God. En als je daar oprecht berouw over hebt, dan vergeeft God je die zonde. Daarmee bedoel ik niet dat je er gewoon maar oplos kan zondigen en daarna telkens opnieuw vergeving ontvangt. Want als je echt bekeerd bent tot God, je zonden hebt beleden, dan zul je heel je verdere leven in de dienst van God proberen te stellen. Dan zal God je voor veel zonden bewaren. Maar toch blijf je mens. Toch zul je blijven zondigen. Maar God zal je vasthouden en zorgen dat je bij Hem blijft. Als je dan na dit leven in de hemel komt zul je volmaakt zijn en niet meer zondigen. Dan zul je voor eeuwig God loven en prijzen. Daarom is het doel van elk mens, waarom God hem geschapen heeft, om tot Gods eer te leven.
Tegenwoordig is er veel strijd tussen moslims en christenen. Terwijl veel mensen zeggen dat er tussen moslims en christenen eigenlijk geen verschil is, dat ze dezelfde God dienen, is er toch één heel groot verschil. Moslims moeten de zaligheid zelf verdienen door zoveel mogelijk goede werken in dit leven te doen. Als ze meer goede dan slechte werken gedaan hebben, hebben ze de zaligheid verdiend.
Maar bij christenen ligt dat anders. Omdat God weet dat de mens niets goed kan doen en alleen maar wil zondigen, heeft Hij Zijn Zoon naar de aarde gestuurd. Zijn Zoon is mens geworden en heeft de straf die God op de zonde geeft (de verdoemenis) geleden, waardoor alle mensen die hun zonden oprecht belijden in de hemel zullen komen.
Dat is het grote verschil tussen moslims en christenen. Daarom zal het christendom eens zegevieren, ook al wordt het hier op aarde zo erg vervolgd.


Nog even over bidden. Ik denk dat jullie allemaal wel eens hebben gebeden ook degenen die niet in God geloven. Wie heeft er nog nooit gevloekt? Nog nooit zoiets al GVD geroepen? Weet je wat GVD betekent? God Verdoem Mij. Dat is God gooi me maar in de hel, laat me maar eeuwig verloren gaan, laat me maar eeuwig pijn lijden. Wees blij dat God niet al jullie gebeden verhoort!!! Er zouden niet veel mensen meer op de aarde leven. Jullie moeten blij zijn dat God nog genadig is. Dat als je je zonden belijdt dat je dan nog voor eeuwig bij Hem mag zijn!

14 jaar geleden

A.

A.

@UnBelievable

Wij geloven dat de aarde zo'n zesduizend jaar bestaat. Ik kan je een mogelijk bewijs noemen dat wat in de Bijbel staat waar is. De Bijbel bestaat uit 66 boeken. Bijna al deze boeken zijn door verschillende mensen geschreven over een perioden van enkele duizenden jaren. Deze mensen hadden dus geen enkel contact met elkaar. En toch is er niemand die de ander tegenspreekt. Allemaal geloofden ze hetzelfde. De één schreef een voorspelling op en 1000 jaar later beschreef een ander de uitkomst. Ik hoop dat je ziet hoe wonderlijk dit is. Zoiets gebeurd toch niet zomaar?
En verder kun je de Bijbel niet zozeer met feiten bewijzen. Het is een kwestie van vertrouwen.
Ik zou zeggen, ga naar iemand van wie je weet dat hij/zij oprecht geloofd of naar een dominee. Vraag dan wat hoe zij hun geloofsleven ervaren en hoe zij tot God bekeerd zijn. Misschien begrijp je alles dan wat beter.

Blijkbaar heb je nog nooit iets over de duivel gehoord. Zoals je ook in de sprookjes tegenkomt, bestaat er altijd een kwade macht tegenover een goede macht. Het goede overwint altijd.
Er bestaat echt een kwade macht. Kijk maar naar tovenaars, wicca's, heksen, dingen zoals glaasje draaien enz. Het is allemaal puur duivels. Er worden demonen en geesten opgeroepen. Voor iemand die er verslaafd aan raakt is het heel erg moeilijk om er vanaf te komen. Zo iemand zit helemaal vast in de banden van de duivel. Ze raken steeds meer in de problemen en er zijn er veel die zelfmoord plegen. Er is een manier om er vanaf te komen. Door te bidden tot God, door je zonden te belijden, door te vragen of Hij je eruit haalt. Als je dat ware geloof krijgt, zal Hij je er zeker uit helpen.
Dat het goede het kwade overwint is altijd al een soort droom of gedachte van de mens geweest, die terugkeert in veel verhalen. En het bestaat echt! Door de geboorte, het lijden, sterven, de opstanding en hemelvaart heeft Jezus de duivel overwonnen. En eens, op een dag, zal de duivel absoluut geen macht meer hebben. Dan zal Jezus terug komen op de wolken en zullen alle mensen die ooit gestorven zijn uit de dood opstaan. Dan zullen de mensen die tot God bekeerd zijn in de hemel komen en de mensen die niet in Hem geloofd hebben in de hel, bij de duivel.
Nu er nog steeds mensen bekeerd kunnen worden, heeft ook de duivel nog macht op aarde, ook al laat God niet alles toe.
De duivel vervolgt de Kerk en veroorzaakt rampen, ziekten e.d. Maar wij mogen de schuld van die rampen niet op de duivel schuiven. Wij zijn ten diepste de schuldige van al het kwaad op de wereld. Wij wilden beter als God zijn en daarom moeten we sterven en zijn we verdreven uit het paradijs.
Al deze rampen, ook de aardbeving in Haiti, zijn tekens van de wederkomst van Jezus. God straft de zonde en wil ons met deze rampen waarschuwen, zeggen dat we bekeerd moeten worden.
Waarom er dan ook kinderen sterven die nog niet veel verkeerd hebben gedaan, weet niemand. Maar iedereen moet eens sterven. En als je nu nog leeft, moet je daar juist heel blij om worden. Blij omdat God je nog de tijd geeft om je tot hem te bekeren!

14 jaar geleden

U.

U.

@andrea
Ik hoop de je door hebt dat dit nogal verknipt op me over komt. En ook hier proef ik weer een flink staaltje van "geloof in god/jezus anders ben je verdoemd" en juist DIT is wat mij zo tegen staat aan wat jij geloof noemt. Jullie laten de wereld lijken op een soort van hel die alleen maar gered kan worden door de zgn. terug keer van jesus. Dit is echt een mooi gevalletje van: waarom wanhopen als we een mooi verhaal kunnen verzinnen waardoor we de waarheid mooi kunnen verdraaien. Ben jij zo'n refo uit de bible belt? Zo ja, dan vraag ik me toch af hoe jij erbij komt dat ziektes etc het werk zijn van de duivel. Ooit het vak biologie op school gehad? Vast wel. Hier is je heel mooi uitgelegd hoe ziektes werken.
En wat je als afsluiter gebruikt gaat echt lekker te ver zeg! Dit komt op mij over dat ik blij moet zijn dat ik me tot Godje mag bekeren... en dat van die kinderen die sterven, heb je daar ENIG aantoonbaar bewijs voor dat die sterven doordat ze niet geloven? Dacht het niet.

14 jaar geleden

G.

G.

Zou het anders een idee zijn als we met z'n allen heel hard SORRY roepen? Sterven kan natuurlijk ook, maar vind ik een beetje naar.

14 jaar geleden

K.

K.

Unbelievable zegt tegen andrea: "ben jij zo'n refo uit de bible belt"

Hohooo, niet de hele boel daar over één kam scheren he.

14 jaar geleden

U.

U.

Zegt tegen medewerker Kim: Dat was ook niet mijn bedoeling, wilde alleen duidelijk maken dat er gevallen bij zijn die het wel heel erg mooi maken. En die komen (niet alleen) daar vandaan.
Verder @andrea
Ik vraag me nog steeds af hoe je met deze blik naar de wereld kan kijken? Je ziet dingen om je heen gebeuren, die overigens wetenschappelijk volkomen te verklaren zijn, zoals de de aardbeving in Haiti. Jou gedachte hierbij is dan dat God ons wil straffen voor onze zonden? Deze dingen zie jij dan dus als aanwijzingen dat Jesus binnenkort weer is zal terugkeren? Doet die vent wel lang over zeg. En waarom moeten deze aanwijzingen dan op deze manier aan ons getoond worden? Wil hiermee niet zeggen dat God het allemaal gewoon via het internet zou moeten doen (wat het wel een stuk makkelijker maakt). Maar kom op, wat heb je ZELF nou echt gemerkt van het bestaan van god? Waarschijnlijk weinig tot helemaal niets. Je geloofd alleen omdat er door de kerk verhalen verteld worden over dingen die kennelijk gebeurt zijn. Jij neemt dit vanzelfsprekend aan als waar, want de kerk zegt het.
Neem aan dat je ook wel wat weet over de kerk in de tijd van Da Vinci etc? Als je hier naar kijkt zie je dat de kerk heeft geprobeerd de wetenschap en kennis verspreiding zoveel mogelijk tegen te werken. De mensen moesten dom blijven zodat de kerk het zootje in bedwang kon houden. Wat werkt er nou beter dan een grote boe-man die je er ten alle tijde bij kan halen om te zeggen Dit mag niet.
Leg mij nou eens uit... hoe maar ook echt hoe kan je alles wat je hebt geschreven nou aan nemen voor waar? Omdat er een hoop mensen met jou zijn die het geloven? Dat is namelijk waar de kerk op draait... kuddegedrag.
Veel plezier met de denkbeeldige vriend ;)

14 jaar geleden

A.

A.

UnBelievable,

Ik zal je eens een vraag stellen (of twee):
Wat is het doel in jouw leven? Wáárom leef jij hier op aarde?

Jij gelooft in de evolutietheorie (neem ik aan). Dus jij gelooft dat je gewoon toevallig door enkele scheikundige reacties ontstaan bent. Dat jij eigenlijk helemaal niet van belang bent. Dat er niemand was die een bedoeling met jouw leven had. Jij leeft dus hier op aarde. Waarom? Waarvoor?
Als jij zegt dat je door een paar reacties ontstaan bent, hoe kom je dan aan het besef van goed en kwaad? Hoe kom je dan aan je emoties? Dan zijn dat ook puur chemische reacties. Ben jij een mens of een robot?
Waar leef je voor? Voor je geluk? Wat heb je daaraan? Jij zegt: als je dood bent, ben je dood. Wat heb je dan aan het geluk wat je gekregen hebt? Je wordt geboren, je leeft een paar jaar, en je sterft. Heb jij dan nooit het gevoel dat jij nergens toe dient, omdat niemand een bedoeling met jou heeft, omdat niemand jou om een bepaalde reden gemaakt heeft?

Mijn leven is niet doelloos, niet nutteloos. Ik ben niet zomaar, per ongeluk ontstaan. God heeft mij gemaakt met de bedoeling om hem de eer te geven. God geeft om mij. Mijn doel is om Hem de eer te geven, om Hem te loven en te prijzen. Dat doe ik door in Hem te geloven, door naar de kerk te gaan, door voor hulpbehoevenden te zorgen, door goed voor iedereen te zijn. Ook door me te bekommeren om het milieu, de natuur, Gods schepping.
Mijn leven is niet doelloos. Dood is niet dood. Want na de dood begint het leven pas echt.
Het doel in mijn leven is God te eren en daarna voor eeuwig bij Hem te zijn, in een leven zonder verdriet, honger of pijn!

Wat is jouw doel?
Ik zou het graag willen weten.

Nog iets.
De Bijbel is nog lang niet zo gek als je denkt. Ook als je niet gelooft in God is het een goeie richtlijn voor je leven. Ik weet niet of je ooit van de 10 geboden hebt gehoord. Maar daarin staan leerzame dingen.
Bijv. dat je niet mag liegen, stelen of doden.
Dat je niet de goederen van je naaste mag begeren, dat je niet jaloers mag worden.
Dat je dus goed voor iedereen moet zorgen en je vijanden liefhebben.
Dat je op zondag niet moet werken, maar uit moet rusten. Juist de zondagsrust is nu een fel bestreden punt in de politiek. Zou het goed zijn als iedereen de hele week door zou werken, alleen aan geld zou denken, zijn/haar kinderen verwaarlozen en nooit uitrusten? Is dat waar iedereen zin in heeft?
Ik ben blij dat ik een dag in de week eens niets hoef te doen. Dat ik geen huiswerk hoef te maken, maar dat ik naar de kerk kan gaan. Dat ik nog dingen mag leren uit de Bijbel.

Waarom zou je niet gewoon eens in de Bijbel gaan lezen? Je kunt er zoveel dingen uit leren...

14 jaar geleden

U.

U.

Andrea,
Ik denk dat ik niet de enige ben als ik zeg ik gewoon leef en dan dood ga. Jij komt nu weer met het feit dat we ergens voor moeten leven, want waarom zou je op de aarde zijn zonder rede. Dat is wat jij zegt. Je doet het lijken alsof we overal wat achter moeten zoeken. En dat hele stukje van jou over emoties etc... ja inderdaad ik denk dat dat gewoon reacties zijn, waarom zou er iets zijn dat ons geschapen heeft met de bedoeling om ons emoties te laten voelen? En waarom zou je wat aan het geluk dat je in je leven hebt gevoeld moeten hebben als je dood bent? Je hebt dat geluk dan toch al meegemaakt? Ik heb zeker niet het gevoel dat ik ergens toe dien ofzo, zo zweverig....
Nou zeg je ook dat je leven niet doelloos is etc... probeer je hiermee te zeggen dat mijn leven wel doelloos is omdat ik jou god niet dien? Dat is zo'n punt van een hoop religies dat mij nou tegen staat. Jullie doen het zo vaak blijken alsof je hel en verdoemenis staat te wachten als je niet die of die god aanhangt. Waarom? Wat wordt er daar beter van? De mensen die niet geloven? Denk het niet.

Jij stelt mij de vraag wat mijn doel is in het leven....
Waarom zou je een doel moeten hebben in het leven? Waarom niet gewoon zien wat er komt? Dat ik denk dat er na mijn dood niks is vind ik eerder geruststellend voor mezelf. Jij hebt immers een godsvergeten lang leven waarin alles maar mooi en goed is. Denk je nou echt dat je je daar beter gaat voelen alleen omdat er daar geen ongeluk etc. is? Wat zie je jezelf daar nou dag in dag uit doen? Wat maakt de hemel nou beter dan de aarde?

De bijbel.
Die tien geboden die je opnoemt... leuk en aardig maar dat zijn gewoon grondbeginselen van een normale samenleving. Dat een of andere dude die in de woestijn heeft gevonden nadat er flink wat gedonder was... leuk en aardig maar HOE verklaar je dat? Het was er zomaar en opeens? Natuurlijk niet. Die gozer was gewoon een beetje bijdehand en heeft ze zelf op dat tablet geschreven en vervolgens met een mooi verhaal dat aan de rest van de mensheid laten zien....
Nou kom je ook nog met zondagsrust en dat het een fel omstreden punt is in de politiek.
DIT is dus precies het voorbeeld waarom kerk en staat gescheiden moeten zijn. En hier is in Nederland geen sprake meer van. De CDA en de CU, die nu gelukkig wat minder kracht uit kunnen oefenen door het demissionair zijn van het kabinet, drukken dit punt er telkens weer door. Zij vinden, omdat God het heeft voorgeschreven, dat de mensen in Nederland zondagsrust moeten hebben. En dus ook dat ondernemers op zondag niet open mogen zijn. Dit vind ik echt buiten proporties. Dan zit je in de regering en heb je een zeker geloof, ga je dat er voor de rest van de bevolking door zitten drukken. En echt niet dat iedere christen hier in Nederland vind dat je op zondag rust moet hebben en niet open mag zijn als winkel. Dat zinnetje over kinderen verwaarlozen dat heeft hier ook totaal niks mee te maken. Jij wil zeggen dat kinderen niet verwaarloosd zouden worden als paps en mams op zondag thuis zouden zijn ofzo? Dan zijn er alsnog 6 dagen van de week waar de kindertjes verwaarloosd kunnen worden hoor. Kortom die zondagsrust, als jij dat wil moet je dat vooral doen, maar ram het er niet bij de Nederlandse bevolking in!
Leuk en aardig dat je een dag geen huiswerk hoeft te doen omdat je gelooft, maar vind dat nou geen goed argument voor die zondagsrust. En wie verplicht je in vredesnaam om tijdens week telkens wat te doen? Je kan toch ook gewoon een keer door de weeks niks doen? Zie niet in waarom dat dan perse op zondag zou moeten zijn.
En de bijbel lezen? Vroeger al genoeg gedaan. Ik lees nu liever dingen waarvan ik weet dat ze waar zijn.

14 jaar geleden

A.

A.

@UnBelievable
je zegt dus dat je vroeger al genoeg de Bijbel hebt gelezen, en je weet er dus alles van
blijkbaar heb je de Bijbel nooit goed gelezen en heb je ook nooit de liefde van God voor jou geproefd die daarvan uitgaat
Waarom geloof je niet meer, alleen omdat je de Bijbel niet zo goed kunt bewijzen?

Vraag je je stilletjes nooit eens af: als er nou per ongeluk wél een God is, als er wél een leven na de dood is, wat zal er dan met mij gebeuren?
Denk er asjeblieft nog eens over na

ik zal voor je bidden dat God je nog een keer tot inkeer zal brengen

14 jaar geleden

U.

U.

Kijk ik had eerst nog zoiets van: die andrea is gewoon heel erg gelovig, naja boeiend. Maar nu je zo gaat beginnen vind ik het bijna denigrerend in mijn richting. Je loopt nu een beetje te blaten dat ik gods liefde MOET voelen als ik de bijbel lees. Luister: dat voel ik nou eenmaal niet. Je moet als gelovige niet je geloof op andere mensen over willen brengen tenminste niet op deze manier. Ik heb trouwens nooit gezegd dat ik geloofd heb, alleen dat ik vroeger voor school die shit heb gelezen. Misschien vind je het moeilijk om te accepteren dat niet iedereen jou god helemaal geweldig vind en zijn liefde wil ervaren.
Die priesters en dominee's hebben trouwens wel hele aparte manieren om de liefde van god over te brengen. Schijnt geliefd te zijn bij kleine jongetjes

14 jaar geleden

D.

D.

Ik ben God zelf! Ik was bidden, en ik merkte dat ik tegen mezelf praatte! Handig!

13 jaar geleden

P.

P.

De EO-Youthday is Amazing,
Bidden hot? Jazeker.

Dat ik nooit twijfel aan mijn geloof? Nee dat niet,
Maar de EO-Youthday is een van mijn favo-gebeurtenissen van het jaar.

Nee, ik ben geen saaie Christen, ik luister gewoon ook goede rock muziek :)

13 jaar geleden

P.

P.

als je je hart aan God geeft, zal bidden echt helpen! als je er maar in gelooft dat God jou WIL helpen. als je niet zegt dat Hij je mag helpen, word het ook moeilijker om te merken dat Hij je helpt.
voor sommige mensen (voor mij ook) is bidden een moment om alles om je heen te vergeten en alles neer te leggen bij Hem. dat geeft een fijn gevoel vind ik. maar andere mensen doen het op een anderen manier, zoals drank enzo.
ik vind het stoer als je voor je geloof uitkomt en bid tot Hem.

13 jaar geleden

D.

D.

Is het niet geweldig dat je altijd iemand hebt die naar je luistert? Waar je ook bent! Iemand aan wie je alles kwijt kunt, die altijd naar je luistert en van je houdt. Die je altijd begrijpt en die je door en door kent. En wat je ook doet, Hij wil je altijd vergeven. Dat vind ik zooo mooi. En Hij wil ook zo graag dat jij met Hem praat. Bidden is zeker goed!

13 jaar geleden

L.

L.

hmm. Unbelievable +1?

13 jaar geleden

J.

J.

ik geloof niet in god er kan wel gezecht worden kanker komt door de duivel maar warom is er dan nog geen 100% save middel gevonden om het te genezen?? ik zelf kan iemand die altijd goed is geweest en binnen nu en 2 dagen overlijd aan kanker en dan zou er een god bestaan?? dacht het niet en de wereld is ontstaan door de oerknal!

13 jaar geleden

M.

M.

voor mij is het iets dat ik dagelijks doe... maar verder is er niks aan.

13 jaar geleden

M.

M.

Oh ja...
@Unbelievable je hebt 100% gelijk(tenminste dat denk ik wel)
@Andrea Please, je hoeft echt nergens voor te hopen. Laat mensen gewoon zoals ze zijn, het is hun leven. Ik respecteer je wel omdat je heel erg gelovig bent...

13 jaar geleden

X.

X.

Unbelieveable + e^99
Props man

13 jaar geleden

M.

M.

Mooi artiekel,<BR>ik geloof zelf wel{ben niet met alles eens wat ze in de kerk zeggen;(''Spreek slechts één woord en ik zal gezond worden''...HAllooo!?)}<BR>Jammer dat sommige mensen geen respect hebben(voor gelovigen). <BR>Bewijs?!:<BR>Je hebt ook nog boodschappers van God in menselijk gedaante, denk aan die wonderbaarlijke genezingen, DIE ECHT ZIJN! <BR>En heel erg fijn dat er hier ook nog eens aandacht aan het geloof word besteed. Dat mis ik wel op sommige plaatsen. <BR>Bovendien heeft Geert Wilders niks met bidden te maken. Daar heeft hij niks tegen, niet tegen kruisjes en kepeltjes, alleen tegen gezichtbedekkende kleding. Of dat nou uit je geloof is of niet. Geweldige post. <BR>God bless you,<BR> xM

13 jaar geleden

B.

B.

Ik ben zwaar ongelovig, ik woon in opheusden, waar ongelofelijk veel gereformeerden wonen. Ik noem ze graag Refo's, das korter. Die Refo's zijn zo schijnheilig als sinterklaas! Vooral de 'strengste', laatst hoorde ik dat een meisje van 16, van een straat verderop zwanger is. Ten eerste; sex voor het huwelijk mag toch helemaal niet? Ten tweede; abortus is uit den boze, en dus is dit meisje haar jeugd kwijt, want zelf wil ze het kind niet eens. En ten slotte; Zij en haar vriendje moeten trouwen (!) voordat het kindje er is, maar de rest van de Refo's zijn toch ook niet dom? Die kunnen toch ook rekenen? Ze is nu al een maand zwanger ofzo, en tegen die tijd zie je echt wel dat ze een buikje heeft.
Naja, het is natuurlijk allemaal haar eigen keuze, en ik zal haar daar ook zeker geen preek als deze over geven, maar ik wens haar veel succes.

13 jaar geleden

L.

L.

ik vind meer gewoon, dat bidden een positief gevoel zou geven. je kan ook bidden naar mensen, hoeft ook neit naar god ofzo,
waar ik het meeste niet tegen kan, zijn mensen die je willen overhalen of hele discussies aangaan. ik wil best in god geloven, maar al die regeltjes en dingen eromheen..bah.. rillingen lopen over mn rug als ik een kerk instap en ren er het liefste van weg. dus het christendom of god geeft mij echt geen lekker gevoel. en ik ga dus neit geloven in iets waar ik me niet fijn bij voel.
leuke anekdote: is me een paar keer overkomen: "geloof jij in god?" ik: "ja opzich wel." "ga je naar de kerk" "nee." "dan ben je geen goede christen!" ik: "oordeel niet opdat gij niet beoordeeld wilt worden"

13 jaar geleden

B.

B.

ik hoorde ooit een gezegde: ik weet dat er een god is net zoals een blinde weet dat er een zon is, hij ziet hem niet maar voelt hem wel.
ik ben overigens een atheïst.

12 jaar geleden

J.

J.

ik vind dat ik baaz ben :D

12 jaar geleden

J.

J.

okk ok ok ok ok ok ok ok ok ok luister ff allemaal naar ome moker ik was moslim ik geloof nu niet meer in god/allah ik zelf geloof dat de wetenschap alles kan bewijzen na een tijdje al het lijden is mens schuld god heeft er niks mee te maken het christendom en die andere godsdiensten zijn niks anders dan elite in de vorige eeuwen die geen oproer willen en hebben religie gemaakt om de mens op hun plke te houden want als we erbij nadenken hoeveel wetenschapers waren vermoord gemarteld tijdens de middeleeuwen de bloemitijd van het christendom terwijl die wetenschapers hun theorie allemaal bewezen werden in de vorige 3 eeuwen als wij die wetenschapers toen hadden en geloofden dan waren wij nu veel verder kwa technologie medische hulp en er zou vast allang al een medicijn tegne kanker en aids zijn de duivel heeft deze ziekte gemaakt zeggen jullie tog de duivel was tog een engel van god de engel van de lucht of heb ik dat fout die zogenaamde engel wou het hellal betrden gods domijn en is gebannen naar hel hemel en hel tog dus god heeft de mens geschapen om te martelen in hell? of gewoon om ze te belonen nadat hij met ze heeft gespeeld is dat wat jullie onder "god" verstaan wie niet geloofd gaat naar hel en wie wel geloofd en 'goed'leeft gaat naar hemel goed en slecht bestaa niet in deze wereld in deze wereld gaat he tom de persoons moraal en manier van leven wat hij vind wat kan en wat niet goed en slecht als er een oorlog is is er geen kant wat het goede is albij zijn slecht bezig..

ik vraag nu alsjeblieft om die kkkkkkk jehova getuigen mij nie meer proberen te bekeren en die imamen ook niet thx ik ben baaz ;D

12 jaar geleden

P.

P.

@bastiaan
ik hoorde ooit een gezegde: ik weet dat er een god is net zoals een blinde weet dat er een zon is, hij ziet hem niet maar voelt hem wel.
ik ben overigens een atheïst.

mooi gesproken.

bidden wel doen trouwens! het helpt echt!

12 jaar geleden

P.

P.

@Darwin:
de evolutie is waar niemand kan een planeet maken in zeven dagen. god dus ook niet

Oja, het is dus veel aannemelijker dat alle stofjes en mini bouwstenen van een mens allemaal toevallig, tegelijk in de oersoep zaten, daarna veranderden van een aap tot een mens, dan dat een almachtig mens die zijn aanwezigheid laat zien in de natuur hemel, aarde, alle dieren en natuurverschijnselen en de mensen in 7 dagen heeft geschapen?!

sommige mensen zal ik nooit begrijpen!

12 jaar geleden

E.

E.

ik geloof

12 jaar geleden

R.

R.

ik ben zelf een jonge gelovige en ik vind dat er niets mis is met bidden want dat maakt je juist sterker , het geeft je soms troost als je verdrietig bent. Want het klopt dat dat je jezus niet kan zien of kunt horen maar hij voelt wel met je mee en hij bestaat echt en hij is ook echt gestorven voor ons en heeft ook de dood overewonnen en is van de dood opgestaan. En niemand heeft zo iets gedaan of zal zo iets doen. En zonder jezus kunnen je zonden niet worden vergeven en alles wat je hoeft te doen is geloven dat hij voor jou op de kruis is gestorven en dat hij is opgestaan en dat hij de zoon van god is en dat ook acsepteren. Jezus is gewoon de enige weg zonder jezus en god kun je niet in vrede leven en kun je ook niet het eeuwige leven krijgen.En als je wilt weten waarom er zulke erge dingen geburen in de wereld dan komt dat niet door god maar omdat er op bepaalde plaatsen mensen leven die niet in god en in jezus geloven waardoor god op die plaatsen niet aanwezig is en waar god niet aanwezig is er geen vrede of kan er geen vrede komen

12 jaar geleden

A.

A.

ik ben ook christen. ik vind het fijn om te bidden en ik geloof juist wel dat God naar me luistert en er wat mee doet. ik merk het ook in mijn dagelijks leven als ik bijvoorbeeld niet weet welke keuzes ik moet maken merk ik dat God mij de weg wijst. en ik heb altijd het idee dat Hij bij mij is. ik ben tenminste nooit aleen! XX

12 jaar geleden

C.

C.

bidden betekent alles voor mij.
ik ben zelf een overtuigd christen. ik weet eigenlijk wel zeker dat bidden ook voor God is. Hij doet er sowieso iets mee. want als het iets voor mensen zou zijn zou JEzus niet hoeven te bidden. Jezus was God('s Zoon), maar Hij bad wel tot Zijn Vader. Zijn vader is God, en JEzus werd verhoord. dus doet God degelijk iets met het gebed, en ons gebed zal ook verhoord worden, als we in Jezus' naam bidden!

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.