Wat er gebeurt als niemand praat

Wat er gebeurt als niemand praat

Maxim

...geluiden ballen zich samen tot een vage ruis en ik denk aan later...Normaal is het nooit helemaal stil, maar tijdens een tentamenweek lukt het iedereen opeens wel. Twee uur lang met tweehonderd mensen in een koude gymzaal.

Omdat ik altijd snel klaar ben (dit is niet altijd een goed teken) leun ik achterover en luister naar de geluiden die die tweehonderd lichamen in de gymzaal maken.

Dit gebeurt er

Dit gebeurt er: kuchen, niezen, neus ophalen (heel irritant), klikken met pen, blaadjes die ritselen, krassen, spastische bewegingen met been of voet, tikken met vingers op tafeltje, zuchten, andere lichaamsgeluiden, begeleiders die uit vervelingen gaan eten of drinken wat ons uitdrukkelijk verboden is (meest irritant van alles).

En al luisterend lukt het me tijdens het wiskundetentamen niet meer te bedenken wanneer je nou precies moet pakken met of juist zonder terugleggen. En ik moest al helemaal niet denken aan de proefvertaling Latijn het volgende uur.

En dan

Dit gebeurt er: de geluiden ballen zich samen tot een vage ruis en ik denk aan later. Niet aan later; na het tentamen Latijn of het eind van de tentamenweek, maar aan daarna. Als alles voorbij is. Als het al lang weer lente is en ik een diploma ga ondertekenen. Dat ik dan nooit meer hoef te bedenken of het pakken met of zonder terugleggen is, en me nooit meer hoef af te vragen of een Latijnse zin wel of niet en a.c.i.-constructie bevat: dat ik nooit meer in die gymzaal met tweehonderd zwijgende lichamen hoef te zitten en het zomer wordt.

Gepubliceerd op 1 februari 2010
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

G.

G.

Heel herkenbaar, die a.c.i.-constructie en pakken met of zonder terugleggen...;-) Irritant is dat soms, hè?

14 jaar geleden

P.

P.

moet je onze klas meemake, wij kunne nooit stil zijn! altijd klooien in de lessen ( vooral bij nederlands) ook tussen de repetities door..... ( ook alleen bij nederlands) maar dan is het wat minder..

groete

14 jaar geleden

M.

M.

Haha heel herkenbaar! Daar denk ik nou ook vaak aan. En dat met of zonder terugleggen is Wiskunde A kansrekenen ;)

14 jaar geleden

G.

G.

Ja, goed punt... Met zonder terugleggen, dat snapte ik echt NOOIT. Ze konden het honderd keer uitleggen.

14 jaar geleden

S.

S.

Met of zonder terugleggen? Wat is dat?

14 jaar geleden

A.

A.

Dat wiskunde kan ik inderdaad nog wel snappen ook xD

14 jaar geleden

D.

D.

Hoop dat je 't haalt!
Je schrijft wel cool,
dagdag.

14 jaar geleden

P.

P.

beter haal je het :g
die sneeuw begint echt kak te worden. gewoon als je moet fietsen zoo koud. niet cool.
maarja...
gadver engels en eco maken en wiskunde en engels leren en techniek maken O.o zoveel te doen...

suc6 in je leven ;)

14 jaar geleden

M.

M.

In de lente een diploma onderteken is geen gek vooruitzicht. Hoop dat je het haalt! In mijn geval kijk ik vooral uit naar de lente. Naar zon, warmte. Nu kijken ik naar buiten en zie ik dikke witte vlokken sneeuw. Bah.

14 jaar geleden

L.

L.

En nog irritanter dan de schuifelende, ritselende, tikkende, krakende geluiden: Doodse stilte.

Nadenken over de a.c.i. heb ik nooit gekund want ik snap de latijnse grammatica niet. Ik ben al een kluns met mijn wiskunde C waarbij ik, inderdaad, zelfs nog moeite heb met kansrekening (hoewel ik het pakken met- of zonder terugleggen wél snap).

En laten Latijn en wiskunde net de vakken zijn waarbij nadenken bijna pijn doet. Valt er zo'n dooodse stilte waar je zo op gaat letten dat je niet eens meer na kán denken.

auch.

14 jaar geleden

J.

J.

gefelisiteert met je uitijiking
ow sorry ik been dyslexiee

14 jaar geleden

R.

R.

I ken dat ouwehoeren bij Nederlands ja !
Het mooist blijft natuurlijk als "meneer" door het lint gaat! Een woeste rode kop die ons allemaal wel kan schieten. Nog mooier is dan als er 1 leerling wordt uitgezocht als zondebok, en hij/zij dan gewoon door gaat met een grote bek...
Beetje triest, maar wel komisch.
Tentamenweek voorbij !!! YESHH xD
Examens, kom maar op

14 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.