Het Rijks geeft 1500,- voor het beste PWS

Het Rijks geeft 1500,- voor het beste PWS

Een PWS schrijven moet sowieso. Kun je er net zo goed het beste van maken en er 1500 euro mee binnenslepen. Het Rijksmuseum geeft havo en vwo-leerlingen - in het kader van Junior Fellowship - die kans. Je werkstuk hoeft alleen maar een link naar (de collectie van) het Rijks te hebben. Naast die lekkere geldsom maak je ook kans op een Traineeship. 

Denk nou niet: ik heb niet het juiste profiel of het juiste vakkenpakket om mee te doen, dat maakt namelijk niet uit. Nagenoeg elk vak is te linken aan het Rijks. De jongeman in het filmpje hierboven geeft genoeg voorbeelden. Die goedzakken in Amsterdam willen gewoon interesse in kunst en geschiedenis belonen, that's all. Beloon jij jezelf met wat extra zakgeld, oké?

Havo en vwo

Tot en met vorig jaar konden alleen vwo'ers meedoen aan deze profielwerkstukprijs. "Meer zielen ergo meer vreugd", moeten ze bij de organisatie gedacht hebben. Havisten zijn vanaf nu namelijk ook welkom

Veel te winnen

Let's talk business. De hoofdprijs is dus een studiebeurs van €1.500. In feite krijg je gewoon geld op je bankrekening gestort waarmee je van alles kunt doen. Naast de geldprijs krijgt de volledige top-10 een 5-daags traineeship in het Rijksmuseum. Tijdens deze dagen probeer je, samen met experts van het museum en de NTR, een oplossing te bedenken voor een probleem dat leeft in het museum.

Inzenden

Dit stukje is á la Scholieren.com gecopy-pastet van het Rijks:
"Gebruik dit formulier om je werkstuk in te sturen. Een complete inzending bestaat uit:

  • Het profielwerkstuk
  • Omschrijving van het onderwerp en de link met het Rijksmuseum (maximaal 300 woorden)
  • Een aanbevelingsbrief van je begeleider

De deadline voor het insturen is 1 februari 2018."

Meer informatie

Vragen? De knappe koppen van het Rijksmuseum kunnen je daar vast bij helpen. Klik hier voor meer info. 

Gepubliceerd op 14 november 2017
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.