Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Snapchatvrienden: waar reis jij naartoe om een nieuwe taal te leren?

Snapchatvrienden: waar reis jij naartoe om een nieuwe taal te leren?

Op school krijg je drie, misschien vier, uur per week les in Frans, Duits en Engels. Echt vloeiend ga je het op school niet leren spreken. Daarom waren wij benieuwd, stel nou dat je binnen een minuut een taal zou kunnen leren: waar zou je dan heen willen met je taalknobbel?

Scholieren.com is voor scholieren, maar net zo goed door scholieren. Daarom mag onze Snapchatkliek wekelijks een zegje doen over zaken die jongeren aangaan. Wil je voortaan meepraten? Voeg 'scholieren' toe op Snapchat. 

Kas van de wereld

Kas is een man van de wereld, of nou ja: dat zou hij graag willen zijn. Hij wil ook graag "met kangoeroes chillen" en daarom zou hij wel richting Australië willen trekken. 

De modehoofdstad van de wereld: Milaan. Joline wil er graag wonen en de taal kunnen spreken om haar carrière als manager te lanceren. Oh, en als het even kan wil ze ook graag rijk zijn. Zeg het maar: kan dat?

'These streets will make you feel brand new'

Alicia Keys zong het al: "There's nothing you can't do. Now you're in New York." Als je niets niet kan doen, kun je dus alles doen. Weet je hoe veel alles is? Cheryl hoeft trouwens niet perse naar New York, Miami is ook prima. Zo makkelijk dat kind. 

Je kan elke taal in de wereld binnen een minuut leren en Robin kiest voor de Nederlandse taal. Respect Robin, respect. Sybrand Buma zal blij met je zijn. 

Spanje 

Een veel gehoord antwoord: Spanje! En terecht trouwens: lekker weer, elke dag siësta, goed voetbal. Het houdt niet op. Wat veel mensen niet weten (opa spreekt), is dat er in Spanje maar liefst vijf officiële talen gesproken worden. Naast Spaans en Catalaans spreekt men er ook Baskisch, Galicisch en Aranees. 

Een terugkerende factor in de genoemde bestemmingen is een warm klimaat. Dat lijkt voor velen belangrijker dan de taal die er gesproken wordt. Engels en Spaans zijn veruit de meest genoemde talen die onze vrienden vloeiend zouden willen spreken. Tegelijkertijd sprak uit veel reacties de teleurstelling dat je op school niet bepaald vloeiend wordt in andere talen. Herkenbaar? Check dan even de winactie van EF, mocht je door hen uitgekozen worden dan mag je in een buitenlandse stad naar keuze twee weken lang je taalknobbel ontwikkelen. 

Bedankt voor jullie reacties en bedankt voor het lezen. Lijkt het je leuk om volgende keer (anoniem) mee te praten? Voeg 'scholieren' dan toe op Snapchat. Uiteraard vragen we je eerst of we je reactie mogen gebruiken.

Wat doe jij om het plastic in de oceaan te verminderen?