Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Shit: basisbeurs voorlopig niet terug

Shit: basisbeurs voorlopig niet terug

Je hebt het vast wel meegekregen: de partijen die het nieuwe kabinet vormen onderhandelden over de terugkeer van de basisbeurs. Nu melden bronnen rond de formatie dat de basisbeurs niet terugkomt in het komend kabinet. Gelukkig worden studenten straks wel op een andere manier gecompenseerd voor het dure studeren. 

Het is natuurlijk zuur dat de basisbeurs niet terugkomt. Maar of dat nou echt zo slecht is, valt te betwijfelen. Zeker omdat het collegegeld, dit jaar 2006 eurootjes, met maar liefst duizend euro wordt verlaagd voor het eerste jaar. Mocht je meester of juf willen worden, dus PABO doen, gaat dit ook op voor het tweede jaar.

Uiteraard maakt dit studeren nog geen goedkope aangelegenheid. Het Interstedelijk Studentenoverleg (ISO) heeft het bijvoorbeeld over symboolpolitiek en vindt dat ChristenUnie en CDA hun beloften breken. Dit is echter niet helemaal waar aangezien ze het niet letterlijk beloofd hebben; het was wel een grote wens van deze partijen om het huidige leenstelsel af te schaffen. De andere partijen (VVD en D66) waren juist voor het behoud van het leenstelsel. Uiteindelijk hebben die dus vooral hun zin gekregen op dit onderwerp. Hoe dit met de andere onderwerpen zit, wordt hoogstwaarschijnlijk volgende week duidelijk.

Huiswerk

Stel je bent leraar en een leerling heeft zijn huiswerk niet gemaakt, wat doe je?
  • Snitchen bij ouders
  • Strafwerk schrijven, moest ik vroeger zelf ook
  • Weddenschap afsluiten om de leerling gemotiveerd te krijgen
  • Je negeert het. Eigen verantwoordelijkheid toch?