Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Shit: basisbeurs voorlopig niet terug

Shit: basisbeurs voorlopig niet terug

Je hebt het vast wel meegekregen: de partijen die het nieuwe kabinet vormen onderhandelden over de terugkeer van de basisbeurs. Nu melden bronnen rond de formatie dat de basisbeurs niet terugkomt in het komend kabinet. Gelukkig worden studenten straks wel op een andere manier gecompenseerd voor het dure studeren. 

Het is natuurlijk zuur dat de basisbeurs niet terugkomt. Maar of dat nou echt zo slecht is, valt te betwijfelen. Zeker omdat het collegegeld, dit jaar 2006 eurootjes, met maar liefst duizend euro wordt verlaagd voor het eerste jaar. Mocht je meester of juf willen worden, dus PABO doen, gaat dit ook op voor het tweede jaar.

Uiteraard maakt dit studeren nog geen goedkope aangelegenheid. Het Interstedelijk Studentenoverleg (ISO) heeft het bijvoorbeeld over symboolpolitiek en vindt dat ChristenUnie en CDA hun beloften breken. Dit is echter niet helemaal waar aangezien ze het niet letterlijk beloofd hebben; het was wel een grote wens van deze partijen om het huidige leenstelsel af te schaffen. De andere partijen (VVD en D66) waren juist voor het behoud van het leenstelsel. Uiteindelijk hebben die dus vooral hun zin gekregen op dit onderwerp. Hoe dit met de andere onderwerpen zit, wordt hoogstwaarschijnlijk volgende week duidelijk.

Gepubliceerd op 6 oktober 2017
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.