Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Snapchatvrienden: zou je naar school gaan als het niet hoefde?

Snapchatvrienden: zou je naar school gaan als het niet hoefde?

Niet zo heel lang geleden was de Roermondse school Agora in het nieuws. Dit omdat je op deze school eigenlijk alles mag bepalen als leerling: wanneer je naar school gaat, wat je wil leren, hoe je wil leren enzovoorts. Het bracht ons bij Scholieren.com aan het denken: wie zou er nou naar school gaan als het niet verplicht was? Wij vuurden deze vraag op jullie af via Snapchat!

Scholieren.com is voor scholieren, maar net zo goed door scholieren. Daarom mag onze Snapchatkliek wekelijks een zegje doen over zaken die jongeren aangaan. Wil je voortaan meepraten? Voeg 'scholieren' toe op Snapchat. 

Nou, nee

Het eerste antwoord was heel duidelijk: absoluut niet. Wij snappen Leonie wel. Vaak is school heel saai en zie nog maar eens uit bed te komen als je niet verplicht bent. Maar goed voor deze dame dat ze nu nog een stok achter de deur heeft.

Minder

Gelukkig voor de scholen in Nederland zijn de meeste anderen wat positiever, hoewel het niet overhoudt. Een veelgehoorde reactie is dat ze wel naar school zouden gaan, maar niet zo lang als nu.

Vrienden

Op school doe je natuurlijk meer dan alleen boeken lezen en dingen leren. Je leert een boel mensen kennen en met een aantal daarvan bouw je een band op. Best leuk toch? Ook dat is school en voor Robina is dat belangrijk.

Andere kant

De keerzijde van school kennen we ook allemaal: saai. Ergens weten de meesten wel dat het belangrijk is en je zo in jezelf investeert. Zo ook Tara, zij het met frisse tegenzin.

Even denken

Gerald is kort maar krachtig van stof. Hij wil weten waarvoor hij dan naar school zou gaan. Laten we zeggen zwemdiploma B. Zou je daarvoor naar school gaan?

Ziekte

Sommige leerlingen hebben op normale scholen al veel te zeggen. Hoewel Laura dat waarschijnlijk liever niet had gehad. Toch fijn dat zulke dingen kunnen als het nodig is!

We zien in de antwoorden toch vooral terug dat jullie keurig naar school zouden gaan. Wel zou het merendeel van onze Snapchatvrienden veel korter naar school gaan als de keuze zelf gemaakt kon worden. Of er dan net zo veel geleerd zou worden? Dat is misschien iets om uit te proberen...

Bedankt voor jullie reacties en bedankt voor het lezen. Lijkt het je leuk om volgende keer (anoniem) mee te praten? Voeg 'scholieren' dan toe op Snapchat. 

Gepubliceerd op 25 september 2017
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.