Cookies..
Door Scholieren.com te bezoeken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Klik hier voor meer info.

Welkom terug: Noah gaat bloggen over zijn depressie

Welkom terug: Noah gaat bloggen over zijn depressie
Hallo, daar ben ik weer! Met Zeeman boxer.

Het is ondertussen alweer bijna negen maanden geleden sinds mijn laatste blog hier op Scholieren.com is verschenen.  Niet omdat ik het schrijven niet meer leuk vond,  maar simpelweg omdat ik het niet meer kon. Ik was niet meer in staat om de deadlines te halen en te verschijnen op redactievergaderingen. En zo lukte het ook niet meer om 's ochtends mijn bed uit te komen. Laat staan om naar school te gaan. Ik was depressief. 

Het gaat nu gelukkig weer hartstikke goed met mij, maar ik wil toch iets doen met alle ervaringen die ik heb opgedaan in die drie maanden. Ik vind het belangrijk dat er meer aandacht komt voor depressiviteit, vooral onder jongeren, en hoop een steuntje in de rug te kunnen zijn voor medescholieren die misschien ook wel last hebben van depressieve klachten. 

Daarom ga ik de komende tijd gastbloggen over de periode waarin ik erachter kwam dat het echt niet meer goed met mij ging tot mijn eerste schooldag na drie maanden herstel.

Gastreeks

De blogs uit mijn Moe-van-het-leven-reeks zullen vooral bestaan uit stukken dagboek die ik in de periode zelf heb geschreven. Hier en daar heb ik wat stukjes toegevoegd zodat mijn gekke manier van denken net ietsjes makkelijker te volgen is of omdat het iets is wat ik toch nog heel erg graag met jullie wil delen, maar hoe dan ook zullen dit waarschijnlijk de eerlijkste, meest naakte, misschien wel gênantste blogs zijn die ik ooit heb geschreven. 

Ik vind het fijn om als gastblogger weer terug te zijn bij Scholieren.com en ik hoop natuurlijk dat jullie wat hebben aan mijn ervaringen! 

Nederlands

Onze Taal vroeg dit aan leraren: 'Wat zou volgens jou meer aandacht moeten krijgen binnen het vak Nederlands?' Maar wat vind jij?
 • Literatuur
 • Eigen verhalen kunnen schrijven!
 • Uitdrukkingen/spreekwoorden
 • Het nieuws

 • Goede uitspraak
 • Leren denken over bepaalde problemen/dingen
 • Werkwoordspelling
 • Spelling
 • Grammatica
 • Woordenschat
 • Het lezen en begrijpen van teksten
 • Het schrijven van zakelijke teksten
 • Het schrijven van fictie
 • Mondeling taalgebruik
 • Creatief taalgebruik
 • Taalwetenschap
 • Digitale geletterdheid en mediawijsheid
 • Om je eigen optie toe te voegen heb je een profiel nodig. Klik hier om een profiel te maken.