Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Welkom terug: Noah gaat bloggen over zijn depressie

Welkom terug: Noah gaat bloggen over zijn depressie
Hallo, daar ben ik weer! Met Zeeman boxer.

Het is ondertussen alweer bijna negen maanden geleden sinds mijn laatste blog hier op Scholieren.com is verschenen.  Niet omdat ik het schrijven niet meer leuk vond,  maar simpelweg omdat ik het niet meer kon. Ik was niet meer in staat om de deadlines te halen en te verschijnen op redactievergaderingen. En zo lukte het ook niet meer om 's ochtends mijn bed uit te komen. Laat staan om naar school te gaan. Ik was depressief. 

Het gaat nu gelukkig weer hartstikke goed met mij, maar ik wil toch iets doen met alle ervaringen die ik heb opgedaan in die drie maanden. Ik vind het belangrijk dat er meer aandacht komt voor depressiviteit, vooral onder jongeren, en hoop een steuntje in de rug te kunnen zijn voor medescholieren die misschien ook wel last hebben van depressieve klachten. 

Daarom ga ik de komende tijd gastbloggen over de periode waarin ik erachter kwam dat het echt niet meer goed met mij ging tot mijn eerste schooldag na drie maanden herstel.

Gastreeks

De blogs uit mijn Moe-van-het-leven-reeks zullen vooral bestaan uit stukken dagboek die ik in de periode zelf heb geschreven. Hier en daar heb ik wat stukjes toegevoegd zodat mijn gekke manier van denken net ietsjes makkelijker te volgen is of omdat het iets is wat ik toch nog heel erg graag met jullie wil delen, maar hoe dan ook zullen dit waarschijnlijk de eerlijkste, meest naakte, misschien wel gênantste blogs zijn die ik ooit heb geschreven. 

Ik vind het fijn om als gastblogger weer terug te zijn bij Scholieren.com en ik hoop natuurlijk dat jullie wat hebben aan mijn ervaringen! 

Huiswerk

Stel je bent leraar en een leerling heeft zijn huiswerk niet gemaakt, wat doe je?
  • Snitchen bij ouders
  • Strafwerk schrijven, moest ik vroeger zelf ook
  • Weddenschap afsluiten om de leerling gemotiveerd te krijgen
  • Je negeert het. Eigen verantwoordelijkheid toch?