Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Hoera: formatiepartijen onderhandelen over terugkeer basisbeurs

Hoera: formatiepartijen onderhandelen over terugkeer basisbeurs

Door Oscar

Sinds de invoering van het leenstelsel hebben minder studenten zich ingeschreven voor een opleiding op het hoger onderwijs. Daarom zijn er nu plannen om het leenstelsel (gedeeltelijk) te schrappen en de basisbeurs nieuw leven in te blazen. De formatie was nog nooit zo spannend.

Eerder vandaag meldde De Telegraaf dat insiders de krant vertellen dat de basisbeurs voor de formatiekandidaten een belangrijk onderwerp van gesprek is. 

Momenteel zitten VVD, CDA, D66 en CU aan de formatietafel. Daarvan is de ChristenUnie de grootste vriend van (aanstormende) studenten. Zij willen - als het even kan - volledig af van het leengedrocht. Het CDA wil de basisbeurs in ieder geval tijdens bachelor-opleidingen van kracht laten zijn.

Dit idee van het CDA heeft van de gepasseerde varianten het meeste potentieel. Wel wordt er gekeken naar manieren om de kosten van de beurs zoveel mogelijk te drukken. 

Vooralsnog is er niets zeker, maar wordt duimen (mits bijgelovig) of bidden (mits gelovig) aangeraden. Het is hopen op een terugkeer van Ome Duo. 

Gepubliceerd op 12 september 2017

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.