Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Snapchatvrienden: worden jouw ouders boos als je drinkt?

Snapchatvrienden: worden jouw ouders boos als je drinkt?

Zuipen, drinken, tanken, of hoe je het maar wil noemen. Veel jongeren beoefenen deze hobby, ook als ze nog geen achttien zijn. Officieel mag dat natuurlijk niet, maar jongeren trekken zich daar niet veel van aan. Dat is niks nieuws, maar nu blijkt dat ook ouders moeite hebben met deze regel. In het AD stond begin deze maand een artikel waarin stond dat ouders het illegale gedrink van hun kinderen vaak door de vingers zien. Is dat ook zo bij onze vrienden op Snapchat? We vragen ze of hun ouders boos worden als ze drinken.

Scholieren.com is voor scholieren, maar net zo goed door scholieren. Daarom mag onze Snapchatkliek wekelijks een zegje doen over zaken die jongeren aangaan. Wil je voortaan meepraten? Voeg 'scholieren' toe op Snapchat. 

De eerste ondervraagde die we aan het woord willen laten is Robin.  Zo te merken drinkt zij wel eens een slokje, en daarna nog meer slokjes. Robin denkt dat je Robins drankgebruik niet tegen kunt houden.

Wel boos

Sommige ouders worden wat minder blij van drank en kinderen. Al die hersencelletjes ook... In ieder geval zijn de ouders van Dorien zorgzaam op dit gebied. Hoewel het de meeste jongeren waarschijnlijk flink tegen zou staan.

Tegenstrijdige ouders

Sommige ouders zitten hierbij niet helemaal op dezelfde lijn. Soms is de vader erop tegen en vindt de moeder het allemaal niet zo'n probleem als kindlief drinkt. Uiteraard kan dit ook andersom. Echt chill als je ouders gescheiden zijn en je in het weekend bij je pa woont.

Niet zo nauw nemen

Maar wat maakt het nou uit als je ouders er wel wat vinden maar je niet zo volgzaam bent? Dit is de situatie van Max. Zijn ouders denken: ''een biertje? Oké. Andere drank: NEE.'' Deze jongeman denkt er het zijne van en drinkt lekker zijn drankjes op feestjes.

Normaal?

Maar goed, wat is nou een gemiddelde reactie? De meeste ouders vinden een beetje drank wel prima maar als het buitenshuis is en/of in grote hoeveelheden, liever niet. De ouders van Emma zijn heel doorsnee op dat gebied. Antwoorden van deze strekking kwamen we meer tegen!

Geen behoefte

Het stereotype is altijd dat de jongere heel veel wil drinken en ouder het niet toestaan. Soms is dit ook anders, bijvoorbeeld bij Fleur. Zij drinkt af en toe een beetje en is zeker geen zuipschuit. Ook voelt ze de behoefte nog niet. Wel zo makkelijk voor ouders! Gek genoeg zien we geen ouders die willen dat hun kinderen zich compleet klem zuipen.

De reacties verschillen behoorlijk zoals je ziet. De ene ouder vindt het prima en de ander is zeer strikt in de 'regel van nix'. De meeste ouders zitten er wat tussenin: ''een biertje is prima, maar anders liever niet!''

Bedankt voor jullie reacties en bedankt voor het lezen. Lijkt het je leuk om volgende keer (anoniem) mee te praten? Voeg 'scholieren' dan toe op Snapchat.