Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen
Ben jij wel eens bedonderd toen je online iets wilde kopen? Wij doen onderzoek naar oplichting onder jongeren. Doe jij mavo of vmbo? Vertel dan over jouw ervaringen met oplichting (ook als je dat niet is overkomen) en maak kans op een Bol.com van 15 euro. Ga naar de vragenlijst. Duurt maar 5 minuten!

BOOS, BOZER, BOOST: over de gebroken kaak van Timsj

BOOS, BOZER, BOOST: over de gebroken kaak van Timsj

Donderdagmiddag 16:00 uur stipt zat ik met spanning achter mijn computer  te wachten op de nieuwe aflevering van het BNN-programma #BOOS.. Na het nieuws dat presentator Tim Hofman aan deze aflevering een gebroken kaak heeft overgehouden móet ik de video zien.  Als het programma om vijf uur dan eindelijk online komt, ontstaat er in de comments gelijk een discussie. Inzet: zijn de ninjaklappen op het jolige hoofd van Hofman terecht?

Als je botten kan breken ben je echt steruk!

Wat begint als een normale #BOOS-aflevering escaleert als de de Nijmeegse vastgoedondernemer Ton Hendriks Tim ineens probeert mee te trekken naar de uitgang van het pand, waar het #BOOS-team vijf minuten eerder met confettikanonnen en augurken was binnengekomen. Niet snel daarna komt een medewerker van Ton Hendriks op zijn aller boost aanrennen en duikt boven op Tim waarna hij hem een paar rake klappen op zijn kaak geeft. Na nog meer geschreeuw, gedreig, en het stukslaan van de camera komt, zoals Tim het zegt, de perlitie (lees: politie). Eindstand: een lichtgewonde cameraman, een eerste studente met wat wonden op haar arm, een tweede student met een hersenschudding en een gekneusde rib en niet te vergeten de gebroken kaak van Timsj himself.

Ja maar hallotjs, Tim is ook niet echt nertjes

Onder de video ontstaat direct een reaguurdersrally. Je zou denken dat de fanbase van #BOOS het op zou nemen voor Hofman, maar ook de negatieve reacties op het internetfenomeen stromen binnen:

"Gast, kijk als wat voor randdebielen jullie daar binnen komen stormen. Je had het ook op een normale manier kunnen doen. Dat jullie d'r uit getieft zijn, is wat dat betreft zwaar terecht en is je eigen schuld", reageert iemand op de video.

Vaak wordt er aangegeven dat het wel een keer tijd was dat Tim op zijn plek werd gezet. Omdat Tim niet respectvol te werk zou gaan. En laten we eerlijk zijn. Hofman kan in sommige video's de meest irritante puber zijn die er op deze aardbol rond banjert. Hij doet waar hij zin in heeft en hij gaat niet weg voor het probleem is opgelost. Op die manier maakt Tim een uniek programma en contrasteert hij met de gevestigde televisiemakers. "Met gewoon een afspraak maken, geen confettikanonnen en geen puberaal gedrag kom je een stuk verder.", is een reactie op de YouTube video. "Ik hoop dat je je les geleerd hebt Tim", is een andere.

Ja maar hallotjs, is gewoon respectvol en leuk om naar te kijku

En natuurlijk snap ik dat het niet fijn is als er in je kantoorpand een cameraploeg komt binnenstormen. En natuurlijk snap ik dat je als miljonair op leeftijd liever gewoon een afspraak had gemaakt om zonder heftige confrontatie een mooi verhaaltje te vertellen voor de camera. Maar kom op, een beetje rellen op YouTube om de generatie van tegenwoordig te entertainen moet kunnen toch? En ondanks dat Tim zich irritant en puberaal kan gedragen, blijft hij respectvol. Ondanks dat het programma #BOOS heet, is Tim eigenlijk nooit echt boos. Uiteindelijk gaat hij voor een oplossing. En vergeet niet: Tim's 'slachtoffers' hebben kans gehad om de gedupeerden zonder inmenging van een programma tevreden te stellen, maar hebben dit simpelweg vertikt. 

Boost

Een gebroken kaak moet je niet willen natuurlijk, maar door de paar minuten actie in de video en de landelijke media die allemaal berichten publiceren over het voorval, heeft de video en daarmee het YouTube kanaal van BNN toch weer een boost gekregen. De video heeft binnen 24 uur ongeveer een miljoen views behaald en staat inmiddels op nummer één in de YouTube Trending. 

Kijk volgende week donderdag naar de volgende aflevering van #BOOS waar Tim samen met meneer Ton Hendriks bij de NPO langsgaat. Ton is boos over hoe bepaalde programmamakers zich gedroegen in zijn pand.... 

Huiswerk

Stel je bent leraar en een leerling heeft zijn huiswerk niet gemaakt, wat doe je?
  • Snitchen bij ouders
  • Strafwerk schrijven, moest ik vroeger zelf ook
  • Weddenschap afsluiten om de leerling gemotiveerd te krijgen
  • Je negeert het. Eigen verantwoordelijkheid toch?