Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Van basisschool naar brugklas: vijf voordelen

Van basisschool naar brugklas: vijf voordelen

De scholen zijn weer begonnen! Voor sommigen betekent dit dat ze naar de middelbare school gaan, wat een bijzondere mijlpaal is. Basisbaby's worden brugsmurfen, de meesters en juffen worden meneren en mevrouwen, van één juf of meester ga je naar meer dan tien leraren. Is dat leuk? Dat ga je allemaal ontdekken, maar een aantal voordelen wil ik alvast verklappen.

Veel nieuwe vrienden

Misschien zit je bij een aantal oud-klasgenoten in de klas, maar je zit ook bij jongens en meisjes in de klas die je nog niet kent. Dat lijkt spannend, maar is heel leuk. Hier kan zomaar je nieuwe bff tussen zitten! Je klasgenoten leer je snel genoeg kennen als je samen de dag doorbrengt. Geen zorgen daarover. Je gaat nieuwe vrienden maken! Of je dat nu wil of niet.

Nieuwe vakken

Op de basisschool deed je waarschijnlijk veel aan rekenen en taal. Die vakken blijf je houden, hoewel het natuurlijk wel wat moeilijker wordt. Afwisseling is lang zo gek nog niet. Als je op de basisschool een enorme hekel aan rekenen had, was dat best wel een ramp: je rekende namelijk elke dag. Nu doe je elke dag tig verschillende dingen.

De supermarkt

Misschien denk je nu wel: wat heeft de supermarkt met mijn school te maken? Ik leg het je uit!  Het is heel vreemd, maar zodra je op de middelbare school zit zal je een onstilbaar verlangen naar frikandelbroodjes en energydrank ontwikkelen. Hierom vertrekken veel scholieren in hun tussenuren en pauzes richting de supermarkt.

Veel docenten

Op je nieuwe school heb je per vak een andere leraar. Dat is behoorlijk wat anders dan elke dag meester Bert of juf Petra. Deze nieuwigheid went snel en is best wel leuk. Stel dat een docent een vervelende stem heeft of stinkt, dan heb je een lesuur daarna gewoon weer een ander die je misschien wel leuk vindt. Je spreidt dus je kansen. Nooit meer naar hetzelfde gezicht staren dus!

Eigen niveau

VMBO, HAVO of VWO, je komt op je eigen niveau. Dat is heel wat fijner dan op de basisschool in één klas. Nu krijg je les op een manier die wat meer bij jou past en ook de hoeveelheid die je moet doen past daarbij. Als je de basisschool moeilijk vond, is dat fijn. Nu kom je namelijk in de klas bij leerlingen die dat ook hadden! Ook als je de basisschool makkelijk vond is het goed om op eigen niveau te zitten. Zo kan je wat meer uitdaging krijgen. Zo zie je maar, voor ieder wat wils.

Voor video's over de brugklas, kijk eens naar deze vlogs die vorig jaar op ons Youtube-kanaal kwamen. Enne, Scholieren.com is er tijdens je schoolperiode met leuke blogs, fantastische filmpjes en handige samenvattingen. Wij wensen je veel succes en vooral heel veel plezier!

Wat doe jij om het plastic in de oceaan te verminderen?