Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Snapchatvrienden: Chillen op een graf?

Snapchatvrienden: Chillen op een graf?
Met de snapcode hierboven voeg je ons toe op Snapchat. Of zoek ons op Snapchat met de naam scholieren.

Af en toe kan het gebeuren dat je van je ouders niet thuis mag chillen. Je moet dus wel een ander plekje zoeken. Jongeren uit Bilthoven waren wel erg creatief. 

Afgelopen maandag kwam er een bericht online waarin stond dat de pubertjes al wekenlang een begraafplaats in Bilthoven gebruiken als hangplek. Een groep van ongeveer vijftien jongens rent over de graven en gooit met waterballonnen. Dit bericht lieten we lezen aan onze Snapchatvrienden en we vroegen om hun mening. Ook vroegen we wat voor hun een fijne hangplek was.

Scholieren.com is voor scholieren, maar net zo goed door scholieren. Daarom mag onze Snapchatkliek wekelijks een zegje doen over zaken die jongeren aangaan. Wil je voortaan meepraten? Voeg 'scholieren' toe op Snapchat. 

'Echt geen respect kil!'

Eigenlijk waren al onze Snapchatvrienden heel duidelijk over deze vraag: 'Natuurlijk kan dit niet. Dit is gewoon respectloos!' Best logisch dat dit de reactie was op het nieuwsbericht. Een kerkhof is namelijk een plek waar mensen herdacht worden, waar het rustig hoort te zijn en waar je gewoon een traantje moet kunnen wegpinken om die lieve oma Nel die al 25 jaar onder de grond ligt, zonder dat er waterballonnen om je oren heen vliegen. Ook Arjen deelt deze mening met de andere Snapchatvrienden:

Nadia vindt het ook schandalig. Over de doden niets dan goeds en misschien waren het inderdaad wel mensen die ook voor jou wat hebben betekend. 

Ondanks dat het best een dooie boel is op een kerkhof en de mensen in de grond niks van jouw gehang merken, vindt Rogier het alsnog respectloos.

 

De rust kan je gewoon niet verstoren op een begraafplaats, vindt Mandy. En daarnaast: bedenk even een betere plek zeg!

 

 

'Help, we kunnen de begraafplaats niet meer als hangplek gebruiken!'

Dat is even balen. Het is nu wel duidelijk dat je niet meer met je leuke vriendengroep kan gaan staan raven op het familiegraf van de familie Mallegrom. En omdat Mandy ook noemt dat er genoeg andere plekken zijn waar je kunt hangen, vroegen we ook even aan onze Snapchatvrienden waar zij heen vluchten als ze met de vriendengroep thuis niet welkom zijn:

 

 

 

Bedankt voor jullie reacties en bedankt voor het lezen. Lijkt het je leuk om volgende keer (anoniem) mee te praten? Voeg 'scholieren' dan toe op Snapchat. Uiteraard vragen we je eerst of we je reactie mogen gebruiken.

Huiswerk

Stel je bent leraar en een leerling heeft zijn huiswerk niet gemaakt, wat doe je?
  • Snitchen bij ouders
  • Strafwerk schrijven, moest ik vroeger zelf ook
  • Weddenschap afsluiten om de leerling gemotiveerd te krijgen
  • Je negeert het. Eigen verantwoordelijkheid toch?