Dit moet je doen als je de filmwereld in wilt

Dit moet je doen als je de filmwereld in wilt

Door Oscar

Je wilt van filmen je beroep maken. Al je vrije uurtjes gaan op aan scripts schrijven, je vrienden strikken als acteurs, middagen filmen en editen en soms een beetje freestylen. Tijd om het serieuzer aan te pakken, tijd om je in te schrijven voor het Nationaal Online Filmfestival voor Scholieren.

Het Nationaal Filmfestival voor Scholieren heeft een flinke naam opgebouwd. Elk jaar doen vele scholen mee en zenden films van hun leerlingen in. Zo deed Scholieren.com's videochef Wayne de Boer vorig jaar via zijn school mee, won hij de Nederlandse titel én mocht hij naar de Europese finale in Griekenland. 

"De reden dat ik met het NFFS meedeed, is omdat dit één van de weinige plekken in Nederland is waar ik mijn filmtalenten kon showcasen. Het is een hele toffe ervaring! Je netwerkt met andere filmmensen en de prijzen zijn ook niet niks, je hebt er veel aan. Niet te vergeten de Griekenland reis, daar maak je hele goeie vrienden", aldus Wayne.

Individuele deelname

Wayne deed mee met zijn school, maar ook als jouw school je niet de gelegenheid biedt om je in te schrijven, kun je nog steeds naam maken met je film. Tot 1 augustus kun je je namelijk met je eigen film inschrijven voor het Nationaal Online Filmfestival voor Scholieren. Dit doe je gewoon op eigen titel, dus niet namens je school.

Je kunt films maken in de volgende categorieën: '1 minuut', 'animatie', 'live action / fictie' en 'live action / non-fictie'. Als je meedoet, krijg je sowieso feedback van studenten en docenten van de filmacademie en de makers van de beste inzendingen krijgen een uitnodiging voor de festivaldag op maandag 18 september in Lelystad.

Jury

Op 18 september worden de genomineerde films getoond en kun je workshops en seminars volgen van bekende professionals uit de film- en TV-wereld (o.a. Eddy ter Stall en oud-Scholieren.com'er Nick Golterman).

Daarnaast worden dan de winnaars bekend gemaakt van zowel de individuele als de school inzenders. Als jouw film geselecteerd wordt, mag je mee naar de Europese finale in Griekenland!

In de jury zitten dit jaar een aantal nieuwe namen, zoals Youtubers Defano Holwijn en Niek Roozen. Zij gaan de jury versterken in de categorieën fictie, 1 minuut en videoclip. Jeroen Witjes (HAFF) neemt de animatie-inzendingen op zich. Scenaristen Arnout Vallenduuk en Sander Offenhout beoordelen de inzendingen op het script, idee en formatKersvers jurylid Iris Amber Strenger, actrice van SpangaS. Zij gaat samen met acteur/filmmaker en drievoudig prijswinnaar Nick Golterman dit jaar voor het eerst de award voor de beste acteur/actrice uitreiken.

De exacte spelregels voor individuele deelname lees je hier. Op de website van het NFFS vind je ook meer info over de wedstrijd en het festival. 

 

 

Gepubliceerd op 30 juni 2017
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.