Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Snapchatvrienden: afspraken over roken en drinken

Snapchatvrienden: afspraken over roken en drinken

Uit onderzoek in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bleek maandag dat 70% van de jongeren tussen 12 en 17 jaar afspraken maken over roken en het drinken van alcohol. Wij vroegen onze Snapchatvrienden om een reactie. 

Scholieren.com is voor scholieren, maar net zo goed door scholieren. Daarom mag onze Snapchatkliek wekelijks een zegje doen over zaken die jongeren aangaan. Wil je voortaan meepraten? Voeg 'scholieren' toe op Snapchat. 

Rogier is een man van zijn woord, en daarnaast ook nog eens erg pragmatisch. Roken =  duur = Rogier niet blij. + Niet roken = rijbewijs = Rogier blij. Logisch toch?

 

 

Wie het met de afspraak niet zo nauw neemt is Kim. Een sigaretje en drankje hier en daar, moet kunnen toch?

Tja, ouders van Kim. Jullie zijn (blijkbaar) ook goed terecht gekomen. 

 

Ook Annemarel doet niet aan Nix. Haar ouders deden daar niet moeilijk over hoor, je mag toch best even snuffelen?

 

De ouders van Annemarel zullen elkaar een high-five gegeven hebben: Annemarel vindt alcohol namelijk helemaal niks. Ze geeft aan ook na haar 18e verjaardag niet te zullen drinken.

 

Senna staat sterk in haar schoenen: fuck groepsdruk, maar af en toe een glaasje is wel lekker. In ruil daarvoor krijgt ze een rijbewijs en auto. Zou jij deze deal aannemen?

 

Bedankt voor jullie reacties en bedankt voor het lezen. Lijkt het je leuk om volgende keer (anoniem) mee te praten? Voeg 'scholieren' dan toe op snapchat. Uiteraard vragen we je eerst of we je reactie mogen gebruiken. 

Huiswerk

Stel je bent leraar en een leerling heeft zijn huiswerk niet gemaakt, wat doe je?
  • Snitchen bij ouders
  • Strafwerk schrijven, moest ik vroeger zelf ook
  • Weddenschap afsluiten om de leerling gemotiveerd te krijgen
  • Je negeert het. Eigen verantwoordelijkheid toch?