Snapchatvrienden: jongeren hebben steeds later seks

Snapchatvrienden: jongeren hebben steeds later seks

Door Oscar

De NOS bracht dinsdag naar buiten dat jongeren op steeds latere leeftijd seksueel actief worden. Waar jongeren vijf jaar geleden gemiddeld op de leeftijd van 17,1 jaar voor het eerst seks hadden, is dat in 2017 18,6 jaar. Wij vroegen onze Snapchatvrienden  om een reactie.

Scholieren.com is voor scholieren, maar net zo goed door scholieren. Daarom mag onze Snapchatkliek wekelijks een zegje doen over zaken die jongeren aangaan. Wil je voortaan meepraten? Voeg 'scholieren' toe op Snapchat. 

Niek is student, maar vroeg heel netjes of hij alsnog zijn licht mocht laten schijnen op deze kwestie. Tuurlijk Niek, jij wel. 

 

Wat Niek betreft is het hele onderzoek dus onnodig. Laat jongeren gewoon hun gang gaan, is zijn boodschap.  

Hinde vindt dat je het per geval* (geval, haha) moet bekijken, al vindt ze zestien jaar wel een mooie leeftijd om te beginnen. 

Waar bij haar de nadruk op ligt is dat elk geval (haha, alweer geval) uniek is. De aard van de relatie en van de personen telt hier zwaar in mee.
*Geval wordt gebruikt ter aanduiding van de penis

'Mokkels4mokkels' kan meepraten over de uitkomst van het onderzoek van de NOS. Hij geeft aan op 18-jarige leeftijd nog geen seks te hebben gehad; hij heeft ook niet gezoend. 

In de toekomst hoopt hij wel seksueel actief te zijn, maar hoe, wat of wanneer: daarover heeft hij geen idee. Ook heeft hij geen haast.

Uit alle reacties die we binnenkrijgen blijkt dat veel jongeren het belangrijk vinden dat er rekening gehouden wordt met de verschillen tussen mensen. De een is nu eenmaal eerder volwassen dan de ander, ook Tom denkt er zo over. 

Bedankt voor jullie reacties en bedankt voor het lezen. Lijkt het je leuk om volgende keer (anoniem) mee te praten? Voeg 'scholieren' dan toe op snapchat. Uiteraard vragen we je eerst of we je reactie mogen gebruiken. 

Gepubliceerd op 20 juni 2017
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.