Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen
Ben jij wel eens bedonderd toen je online iets wilde kopen? Wij doen onderzoek naar oplichting onder jongeren. Doe jij mavo of vmbo? Vertel dan over jouw ervaringen met oplichting (ook als je dat niet is overkomen) en maak kans op een Bol.com van 15 euro. Ga naar de vragenlijst. Duurt maar 5 minuten!

Het nieuwe LAKS-Bestuur: wie is wie?

Het nieuwe LAKS-Bestuur: wie is wie?

Je kent het LAKS misschien voornamelijk van de eindexamenklachtenlijn, maar ook buiten die periode is het ontzettend druk bij het LAKS, want het LAKS doet veel meer dan alleen de klachtenlijn. We strijden het hele jaar voor de belangen van elke middelbare scholier. Afgelopen week heeft de jaarlijkse bestuurswissel plaatsgevonden: zeven nieuwe, enthousiaste, gedreven middelbare scholieren staan klaar om het onderwijs in Nederland te verbeteren. Als gloednieuwe voorzitter stel ik ze graag aan je voor!

 

Anouk Gielen (voorzitter, 18, volgend jaar 6 vwo)

Dat ben ik! Ik ben voorzitter van het LAKS-bestuur. Ik ben dus voornamelijk bezig met interne zaken, woordvoering naar de pers en de politiek. Ik ga dus veel rondlopen in Den Haag om in gesprek te gaan met verschillende Kamerleden, maar ik vind het zeker ook belangrijk dat alles binnen het bestuur soepel verloopt. Als je een LAKS-er net een tikkeltje te hard hoort tetteren, dan weet je zeker dat ik het ben! 

 

 

Maroussia van Gerven (secretaris, 16, volgend jaar 6 vwo) 

Maroussia is komend jaar de secretaris van het LAKS. Dat houdt in dat ze hét aanspreekpunt is voor de  leden van de vereniging en onder andere de ledenvergadering organiseert. Daarnaast heeft ze ook nog portefeuilles, waaronder bijvoorbeeld de scholierencongressen (allemaal komen dus!). Naast zich bezig houden met het bestuursjaar zal Maroussia ook veel op het korfbalveld te vinden zijn. Mocht je d’r nodig hebben, spits dan je oren en zoek naar een combinatie tussen gehinnik en geknor, want zo lacht Maroussia ongeveer. Houdoe!

 

Merel van de Fliert (penningmeester, 16, volgend jaar 5 vwo)  

Merel komt uit het kleine dorpje Scherpenzeel in Gelderland. Gelukkig valt dat mee qua reizen, want het is maar een uurtje met de trein naar het kantoor van LAKS in Amsterdam! Het komende jaar is zij de penningmeester van het LAKS-bestuur. Dat betekent dus dat zij over de financiën gaat en de begroting schrijft. Verder heeft ze ook onderwijsinhoudelijke onderwerpen waar ze zich mee bezighoudt, zoals de eindexamens! 

 

Thijs van Schie (algemeen bestuurslid, 16, volgend jaar 6 vwo)   

Dit is Thijs uit het pittoreske Alkmaar. Hij is regelmatig tussen de aanhang van AZ te vinden en is een Nederlandse Hiphop fanaat, rapper BOEF noemt hij ook wel de "Alkmaarse trots". Thijs zal zich dit jaar bezig houden met Maatwerk en hij gaat de maatwerkchallange voortzetten, dit is een project waardoor scholieren via het LAKS aan maatwerk kunnen doen. Ook zal hij het praktijk-, speciaal- en speciaal basis onderwijs onder de loep nemen. De LAKS-Monitor gaat hij samen met Jente in goede banen leiden. Dit jaar zal de LAKS-Monitor weer afgenomen worden en is het doel om weer te geven hoe de leerling over zijn school denkt. Daarnaast is hij vaak aan de vergadertafel te vinden om LOB te verbeteren en zal hij streven naar landelijke richtlijnen. Al zie je iemand die een kop boven iedereen uitsteekt, weet je zeker dat je Thijs te pakken hebt.

Philippe Kallen (algemeen bestuurslid, 17, volgend jaar 6 vwo)            

Philippe is komend bestuursjaar algemeen bestuurslid. Hij is 17 jaar oud en komt uit Valkenswaard. Komend bestuursjaar zit hij in VWO 6 met het profiel N&G met natuurkunde, aardrijkskunde en economie. Hij houdt van muziek en naast dat hij komend jaar bestuurslid van het LAKS is, is hij ook nog imker. Komend jaar zal Philippe zich bezighouden met o.a. de medezeggenschap van leerlingen in het onderwijs en de kansen(on)gelijkheid. Door zijn ervaring die hij heeft opgedaan bij verschillende onderwijsraden zal hij met deze portefeuilles dan ook helemaal op zijn plek zijn. Hij zal komend jaar dan ook plaatsnemen in verschillende raden. Omdat dit jaar een nieuw kabinet zal aantreden zal hij er alles aan doen om de kansengelijkheid en de medezeggenschap van scholieren in het middelbaar onderwijs van Nederland te bevorderen.

Jordy Klaas (algemeen bestuurslid, 16, volgend jaar 5 havo)    

Jordy is volgend jaar een van de algemeen bestuursleden binnen het bestuur. Hij woont in Oldenzaal, Twente. Je herkent hem dan ook het snelst aan zijn accent. In het volgende schooljaar zit met het profiel economie en maatschappij in vijf havo op het Twents Carmel College. Naast zijn bestuursjaar en natuurlijk school, voetbalt hij in de tijd die over blijft. Het komende jaar gaat Jordy zich binnen het LAKS bezig houden met het vmbo, schoolklimaat, de krimp & fusietoets, regionale samenwerking en de scholierencongressen. Genoeg leuke dingen om te doen voor het komende jaar dus!

Jente Koopmans (algemeen bestuurslid, 17, volgend jaar 6 vwo)      

Jente is komend bestuursjaar algemeen bestuurslid. Hij is 17 jaar oud en woont in Friesland. Daar zit hij op school bij Piter Jelles Impulse, een kleinschalige vernieuwingsschool in Leeuwarden. Bij hem kun je dus terecht met vragen over alles wat te maken heeft met onderwijsvernieuwing. In zijn vrije tijd produceert hij muziek en houdt hij zich bezig met de nieuwste gadgets en technologie. Jente gaat zich komend bestuursjaar onder meer bezighouden met het nieuwe curriculum voor onderwijs in 2032, formatieve toetsing en gaat samen met Thijs de LAKS-monitor afnemen. Hij heeft dit jaar al in drie vakken examen gedaan, en heeft dus veel tijd om zich in te zetten voor scholieren in heel Nederland!

Meer weten? Kijk op laks.nl