Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

'Kind van de duivel' zorgt voor commotie

'Kind van de duivel' zorgt voor commotie

Afgelopen zondag verscheen op de website van de Twentse krant Tubantia dit bericht over het bekende lied ''Kind van de Duivel'' van rapper Jebroer. Een kerk uit het Overijsselse Vriezenveen had aan haar leden een brief gestuurd met als doel erover in gesprek te gaan. Dit nieuwsbericht werd gedeeld op Facebook en leverde behoorlijk wat commotie op, vooral uit niet-christelijke hoek.

Blogger Jasper is zelf christen, zoals je al eerder hebt kunnen lezen, en wil dan ook graag reageren op de discussie.

Goed, een kerk die een brief rondstuurt over 'duivelse teksten' klinkt misschien heel ouderwets. Die strekking zit dan ook in de vele reacties op sociale media; er wordt behoorlijk lacherig over gedaan. Reacties als ''We leven niet meer in de Middeleeuwen'' of ''Haha, Gggristengekkies'' passeren de revue. ''We leven niet meer volgens een sprookjesboek van tweeduizend jaar oud'', is een prima samenvatting van deze reactiestroom.

Inbeelden

Misschien geloof je wel in God, misschien niet. Probeer je dan eens in te beelden waarom een kerk zo'n brief stuurt. Als je in je dorp teksten als deze hoort, en je hecht waarde aan je geloof, dan is het logisch dat dit wat met je doet.

De tekst voor wie hem niet kent:  '' k ben een kind van de duivel. Mama, jij hoeft niet te huilen. Feesten, alsof elke dag hier m'n laatste is, hoop dat je deze draait op mijn begrafenis."(...) "Gooi drank en drugs over mijn kist. Alles wat ik wou in het leven was dit. Fack it."

Sommigen denken dat de brief een oproep is om het lied te verbieden of iets in die trant. Dat is niet zo. Het is een oproep om het gesprek erover te beginnen tussen ouders en kinderen. Persoonlijk snap ik niet goed wat daarop tegen is! 

Mijn mening

Had de kerk het lied toe moeten juichen? Of er niks van moeten zeggen? Ik denk dat het een goede actie is om zo'n brief te schrijven. Als er al op basisschoolleeftijd zulke liedjes worden gezongen, vind ik dat er best over nagedacht mag worden en dat een kerk vanuit haar perspectief er wat aan wil doen.

Volgens mij zou het pas echt triest zijn als in Nederland een kerk die oproep niet mag doen. Of zijn we in onze anti-christelijke sentimenten toch de vrijheid van meningsuiting vergeten? De vrijheid die ook voor christengekkies bestaat!

Gepubliceerd op 13 juni 2017
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.