Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Eindelijk kampioen!

Eindelijk kampioen!

Door Loran

Na 18 jaar wachten is het dan eindelijk zover: Feyenoord is weer landskampioen. Een kampioenschap dat voor veel Feyenoorders de eerste is. Zo ook voor mij, aangezien ik in maart 1999 geboren ben. Natuurlijk hebben we (ja, we) de beker gewonnen en ja, we hebben wel wat succesjes gehad op Europees gebied, maar een landskampioenschap: dat is echt bijzonder. En dit is waarom.

 

2017!

"Wanneer was Feyenoord ook al weer voor het laatst kampioen?" Met deze vraag eindigt pakweg 90% van de voetbalgerelateerde discussies die ik met andere voetbalfans voer. Verschrikkelijk irritant, want je hoort het steeds maar weer en zo is een inhoudelijke discussie totaal onmogelijk. Overal waar je vertelt dat je een Feyenoord-fan bent krijg je het te horen. Maar vanaf nu kan ik antwoorden met een ongelooflijk mooi cijfer: 2017! (Daarnaast kan menig Ajacied zijn Feyenoord-moppenboekje nu wel weggooien.)

Wij gaan Europa in!

2003, het laatste jaar waarin Feyenoord Champions League wedstrijden speelde. Ongelofelijk (pijnlijk) voor zo'n grote ploeg met zo'n grote aanhang. Maar volgend seizoen mogen we weer meedoen op het hoogste niveau. Ik kijk nu al uit naar de prachtwedstrijden die ongetwijfeld komen gaan, met name in de Kuip. Niets is mooier dan doordeweeks rond zeven uur je televisie aanzetten en vervolgens uitgebreid (en zenuwachtig) voorbeschouwen op een Europese wedstrijd, om vervolgens je nagels op te vreten, jezelf over te geven aan alle frustraties die bij de wedstrijd komen kijken en je af te reageren op alles wat in je bereik is. Maar als Feyenoord dan na 90 minuten voetbal met een overwinning van het veld stapt, dan is het pure vreugde en kan ik de volgende dag met opgeheven hoofd door de school lopen, waarna ik thuis kom en mij gevraagd wordt waarom dat bijzettafeltje nu eigenlijk een poot mist.

Laat maar komen dat geld!

12 miljoen euro, dat zal Feyenoord minimaal gaan verdienen met deelname aan de Champions League. Dat is exclusief de bonus voor gewonnen wedstrijden, die ongeveer 1,5 miljoen euro per overwinning bedraagt. En mochten ze de laatste 16 bereiken, dan levert dit minimaal 6 miljoen euro extra op. Dit kun je opmaken uit dit nieuwsbericht van de UEFA. Met dit geld kan Feyenoord natuurlijk veel goede dingen doen, het in de jeugdopleiding of transfers steken bijvoorbeeld. Misschien kan Feyenoord hierdoor zelfs de financiële dominantie van Ajax een beetje doen krimpen. Als Feyenoorder ben ik natuurlijk erg blij met alles wat mijn club goed doet. Ik zeg: laat maar komen dat geld!

De clubheld

Op de Coolsingel met een schaal in zijn hand, de perfecte beloning voor een geweldige carrière van clubheld Dirk Kuyt. De man die als één van de weinigen zijn belofte om ooit terug te keren bij Feyenoord nakomt. Ondanks de vele kritiek heeft hij in mijn ogen toch een topseizoen gedraaid. Zeker voor iemand van zijn leeftijd. Dirk Kuyt is een absolute clubheld en van ongelofelijke waarde voor Feyenoord, ik gun hem dit kampioenschap dus van harte. Dirk, bedankt.

Als laatste wil ik namens alle Feyenoord-fans de volgenden bedanken voor dit kampioenschap: De gehele Feyenoord selectie, de technische staf, Martin van Geel en bovenal het Goal decision system, dat ons een handje heeft geholpen tegen PSV.

Gepubliceerd op 15 mei 2017
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.