Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

LSD, de day after

LSD, de day after

Gisteren was het dan voor velen eindelijk zover: LSD op veel middelbare scholen. De laatste schooldag voor leerlingen die examens doen, wordt op veel plekken opgeleukt met examenstunts. De meeste stunts zijn 'gewoon leuk' maar raken al snel in de vergetelheid. Sommige acties halen echter de landelijke media doordat ze compleet in de soep lopen, of gaan viral omdat ze zo tof zijn. Een overzicht. 

1. Terror in Tiel

We beginnen met een mislukte actie uit Tiel, tussen Utrecht en Nijmegen, waar het idee was om een Walking Dead Stunt te doen. De examenleerlingen hadden een hele verhaallijn bedacht met zombies en virussen. Een stormbaan in de pauze zou voor de bevrijding zorgen. Helaas werd de stunt verstoord door een kleine groep leerlingen, deels van een andere school. Stenen, eieren, vuurwerk en meel vlogen in de rondte. Dit heeft er zelfs toe geleid dat een vrouw aangifte gaat doen omdat haar auto beschadigd is. Volgens de teamleider van de leerlingen was de actie goed doordacht en georganiseerd door de leerlingen, maar is het spijtig dat het feestje zo is verstoord. 

2. WC-experience in Amstelveen

In Amstelveen was donderdag ook al een examenstunt misgelopen. Leerlingen hadden vroeg op de ochtend bezoek van de politie nadat de hele school was versierd met wc-papier en het toegangshek met sloten was dichtgemaakt. De school had de politie gebeld omdat de groep leerlingen het plein niet wilde verlaten. Zij zijn uiteindelijk door de politie uiteen gedreven. Het versieren van de school met wc-papier klinkt niet heel heftig, maar enkele jaren geleden was het op dezelfde school al raak met een rookbom die gewonden tot gevolg had. Misschien dat de schoolleiding daarom strengere regels hanteerde. De lessen konden trouwens gewoon doorgaan.

3. Brommeren in Swalmen

Op een aantal scholen heeft de schoolleiding verboden een examenstunt te doen, vaak na mislukkingen in het verleden. Dat de examenleerlingen daar niet blij mee zijn is logisch. Soms gebeurt het dan dat een groep leerlingen toch iets gaat doen om toch aandacht te besteden aan de laatste schooldag. Dit gebeurde ook in het Limburgse Swalmen waar een groep leerlingen met hun brommers door school gingen. ''Voor de leerlingen zijn passende maatregelen bedacht, maar ze mogen wel meedoen met het examen'', aldus de schoolleiding. 

4. Dansen op Texel

Gelukkig komen niet alleen de mislukte stunts in het nieuws. Zo kwam er van het waddeneiland Texel een leuke stunt met een dance-battle tussen de docenten. De jury bestond uit leerlingen, die hun ongezouten commentaar gaven op de dansmoves van hun docenten. Deze stunt viel in de smaak bij de leerlingen. Creatief bedacht en echt geslaagd!

5. Lopen over water in Veenendaal

En ook in Veenendaal werd een toffe actie bedacht. De examenleerlingen hadden door de school heen 21.400 bekertjes met water neergezet. De stunt ging viral en de video is op Dumpert al meer dan 230.000 keer bekeken! Niet de eerste keer dat deze stunt wordt uitgevoerd, maar hij blijft leuk.

Ben je, net als ik, volgend jaar ook aan de beurt voor je examenstunt? Laat dit overzicht een les zijn van hoe je een toffe LSD kunt organiseren zonder van school gestuurd te worden of op het politiebureau te belanden. Nog meer inspiratie nodig? Check dan dit artikel!

Gepubliceerd op 22 april 2017
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.