Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen
Ben jij wel eens bedonderd toen je online iets wilde kopen? Wij doen onderzoek naar oplichting onder jongeren. Doe jij mavo of vmbo? Vertel dan over jouw ervaringen met oplichting (ook als je dat niet is overkomen) en maak kans op een Bol.com van 15 euro. Ga naar de vragenlijst. Duurt maar 5 minuten!

6 types op terrasjes

6 types op terrasjes

Joepie: de lente komt er weer aan. De tijd van lammetjes in de wei, paaseitjes zoeken, bloemetjes en bijtjes, ietsje minder regen, fietsen metzonder jas en natuurlijk terrasjes. Vooral terrasjes eigenlijk, want wat is lekkerder dan uren en uren op een terrasje zitten? Ik ben niet alleen, terrasjes zijn populair onder de meesten. Dus kom je er de meest uiteenlopende types tegen.

  1. De roker

Of je bent er een, of je haat ze: rokers op terrassen. Waar het binnen niet meer mag, wordt het buiten nog gewoon getolereerd. Deze nicotineverslindende monsters zitten urenlang achter elkaar sigaretten weg te paffen. Ze lijken de afkeurende blikken van anderen niet te zien en gaan vrolijk door, waardoor je zodra je thuis bent je haar en kleren weer kan wassen.

  1. De rijke huisvrouw

Te herkennen aan haar dure tas, haar smeltende make-up en haar kekke jurkje, vaak in een felle kleur. Ze zit samen met haar vriendinnen aan de chardonay, die er iets te snel doorheen vliegt. Ach, wat maakt het uit: de kinderen zijn ondertussen oud genoeg om alleen te blijven en Harm-jan is toch op zakenreis naar Singapore, dus al die wijntjes voor het hele gezelschap kunnen best met zijn creditcard betaald worden. Ober, joehoe, nog een wijntje graag!

  1. De mannelijke vriendengroep

“BIER EN TIETEN, BIER EN TIETEN!” dat is het motto van deze groep. Het is immers maar een keer het vrijgezellenfeest van Erik dus voordat hij z’n vrijheid kwijt is moet dat uitgebreid gevierd worden. Met bier dus. Veel bier. Best vermakelijk om naar te kijken, maar ook de reden dat niet iedereen droomt van een bestaan als serveerster.

  1. De minderjarigen

Ja? Ja? Gaat het lukken? Oh god, die ID-kaart van de broer van de zus van je achterbuurmeisje lijkt natuurlijk helemaal nergens op. Zou de ober erom vragen? Is je pokerface wel strak genoeg? Kun je je zweethanden afschrijven aan het warme weer? Bibberend vraag je om een alcoholische versnapering. Pff, wat kijkt de ober je lang aan. Oeh, gelukt, eindelijk. Terrasjes zouden ontspannend moeten zijn, toch?

  1. Het ANWB-stel

Een kopje koffie voor haar graag. Nee, gewoon zwart, niks spannends verder. Voor hem een cassis. Urenlang doen ze erover. Schaamteloos komen de eigen boterhammen uit plastic zakjes tevoorschijn. De serveerster laat het maar, want aandoenlijk is het wel. Afrekenen? Gelukkig hebben ze nog een NS-deal klaarliggen.

  1. Jij

En dan ben jij er nog. Met je vrienden zit je met je sophisticated zonnebril te genieten van het mooie weer. Je aardrijkskunde SE kan best nog wel even wachten, want mooie mensen spotten in de zon met je BFF’s is toch wel iets belangrijker. Het maakt allemaal niet meer uit, je bent gelukkig, want het is lente. En hoe!

 

 

 

 

Huiswerk

Stel je bent leraar en een leerling heeft zijn huiswerk niet gemaakt, wat doe je?
  • Snitchen bij ouders
  • Strafwerk schrijven, moest ik vroeger zelf ook
  • Weddenschap afsluiten om de leerling gemotiveerd te krijgen
  • Je negeert het. Eigen verantwoordelijkheid toch?