Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Het ochtendprobleem

Het ochtendprobleem

Door Lisa

Na oneindig veel schaapjes tellen val ik eindelijk in slaap. Ik weet dat ik eigenlijk niet zo lang naar mijn telefoon had moeten kijken en dat ik veel eerder had moeten gaan slapen. Zo gaat het altijd. Wanneer ik eindelijk slaap is dat het beste gevoel van de wereld. Heerlijk niets doen terwijl mijn gedachtes afdwalen en ik in dromenland de raarste dingen doe. 's Ochtends vroeg weer opstaan is dan ook enorm lastig. Natuurlijk kent iedereen wel iemand die 's ochtends altijd enorm vrolijk is; ik probeerde zo'n persoon te worden. Ik wil al jaren van mijn ochtendprobleem afkomen dus maakte ik een fotoserie over het worden van een ochtendmens.

Laten we eerlijk zijn, er is niets beters dan uren lang in je bed blijven liggen.

Op het moment dat mijn wekker gaat kan ik niets anders doen dan schreeuwen. Waarom! Waarom moet je toch altijd mijn nachtrust verstoren? Oh wekker, wat maak je mijn leven toch moeilijk. Ik weet dat ik gewoon op tijd moet gaan slapen maar ik heb toch veel betere dingen te doen dan op tijd te gaan slapen?

Op zoek naar het ochtendmens in mij. Het moeilijkste is het uit bed komen. Het moment waarop ik denk dat ik de wereld niet aankan en ik maar beter gewoon in bed kan blijven liggen. Als ik dan eindelijk uit bed ben is het echt tijd om de gordijnen open te doen en gewoon even naar buiten te kijken. Ik stel het open doen van mijn gordijnen altijd zo lang uit dat tegen de tijd dat ik ze dan eindelijk open doe het buiten alweer donker is. Maar geloof me: daglicht verricht wonderen.

Tijd voor een goede kop koffie, of in mijn geval meestal thee. Wel even een tip: als je goed (en ook gezond) wakker wilt worden: drink sterke thee. Ik weet dat ik nu net klink als je basisschooljuffrouw of je moeder maar goed eten en drinken in de ochtend is echt heel belangrijk. Zelf moest ik er ook aan geloven. Ik ontbeet altijd slecht en dronk weinig en misschien zorgde dat er wel voor dat ik ontzettend chagrijnig was in de ochtend.

Dit is misschien wel het beste idee: doe een ochtend dansje! Wanneer je even druk bent en gewoon in het rond springt ben je klaarwakker en een stuk vrolijker. (En je hoeft echt geen danstalent te zijn om een ochtend dansje te doen. )

En voilà, je bent een ochtendmens! Ben ik nu opeens omgetoverd in een van die irritante mensen die 's ochtends op de fiets liedjes fluit? Nee, maar ik ben zeker een stuk vrolijker 's ochtends. Rol jezelf uit bed, gooi een plens water in je gezicht en gaan met die banaan. Het leven heeft een hoop meer te bieden als je gewoon je bed uit komt en niet voor eeuwig blijft liggen.

Gepubliceerd op 7 maart 2017
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.