Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Met wie zou jij trouwen voor één dag?

Met wie zou jij trouwen voor één dag?

Valentijnsdag is wereldwijd een populaire dag om in het huwelijksbootje te stappen. Trouwen is meestal wel voor de lange termijn, maar niet in Utrecht: daar kun je aankomende dinsdag voor één dag met wie of wat dan ook trouwen. Daarom vroeg ik aan jongeren om mij heen: met wie of wat zou jij voor een dagje willen trouwen?

Narita hoopt op een bruiloft met haar all time favourite: een kipkebab-pizza. Ze vertelt over hun vertrouwensband: ''Pizza is gewoon zeer chill, ik weet niet waarom ik er zo aan gehecht ben eigenlijk. Wat ik wel weet is dat de pizzabezorgers volgens mij blind naar mijn huis kunnen rijden.'' Over het huwelijk heeft ze moderne opvattingen: ''Ik trek mijn pizza de jurk aan, ik draag het pak. Een beetje een principekwestie van een geëmancipeerde bruiloft. Al kan ik bij nader inzien de jurk misschien toch beter op de pizzadoos tekenen.''

Merel zou graag voor een dag trouwen met haar beste vriend: ''Hij is er altijd voor me, ondanks alles wat er de afgelopen tijd gebeurd is. Ik zou echt niet meer zonder hem kunnen. ''Ze hoeft echter geen grote bruiloft: ''Als het een echte ceremonie zou zijn, zou ik een of andere smoes moeten verzinnen, anders krijg ik hem niet mee. Maar anders zou ik met hem naar Drenthe gaan ofzo. Lekker een dagje wandelen. Niet te veel poespas.''

Michael heeft twee opties als zijn levenspartner: Supernatural acteurs Richard Speight Jr. en Rob Benedict. Hij is namelijk enorm fan van ze, vertelt hij openhartig: ''Het is met beiden zo dat als ik me gewoon rot voel, zij mij binnen een paar minuten opvrolijken als ik bijvoorbeeld naar video´s kijk waarin ze acteren. Verder heeft Rob een band die muziek maakt die me binnen no time kalmeert. En ze hebben ook gewoon de looks natuurlijk.'' Een huwelijk is voor Michael ook niet perse nodig: ''Ze lijken me al geweldig om bevriend mee te zijn als ik eerlijk ben.''

Jasper zou graag na een relatie van vijf jaar voor één dag de volgende stap nemen. Hij is al heel erg lang gelukkig met zijn drumstel: ''Ik kan eigenlijk geen leven zonder mijn drumstel kunnen bedenken. Hij was er met elke bandrepetitie en we hebben zo al heel wat uren plezier gehad samen.'' Ondanks dat zijn drumstel mannelijk is, ziet hij zichzelf niet als homo: ''Sinds ik hem ontmoet heb, zie ik mezelf als drumofiel.''

Eileen is verslaafd aan thee en ziet in hem wel een potentiële partner voor één dag: ''Thee kan ik wel tot in de eeuwigheid drinken omdat er zoveel smaken zijn en ik het lekkerder vind dan bijvoorbeeld koffie.'' Qua thee heeft ze ook een echte favoriet: ''Twinnings Lady Grey thee met sinaasappel vind ik fantastisch: op vakantie in Londen heb ik een pak met honderd stuks gekocht voor thuis.''

Merel heeft voorlopig geen trouwplannen met haar vriend, maar ziet het voor een dag wel zitten: ''Op onze oude school deden we allebei mee aan een schoolconcert en toen was er best wel een klik. In maart dit jaar zijn we al drie jaar samen en ik hoop dat we na die ene dag nog heel lang bij elkaar blijven.''