Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen
Scholieren.com krijgt een nieuw jasje! Als je het leuk vindt kun je nu al een kijkje nemen op de nieuwe site. Klikkerdeklik.

Nagellak voor jongens: no-go of leuke trend?

Nagellak voor jongens: no-go of leuke trend?

Nagellak alleen voor meisjes? Al lang niet meer! Ook voor jongens is het tegenwoordig hartstikke normaal om hun nagels te lakken. Zo'n 20% van de jongens gaat tegenwoordig wel eens met nagellak door het leven, volgens een recente poll van Scholieren.com. Sommigen elke dag, anderen soms, alleen voor de grap of voor een feestje. Nagels van roze tot groen, van goud tot zwart; het kan allemaal.

“Ik draag zelf geen nagellak, want ik zou niet weten waarom wel. Eigenlijk ken ik ook geen jongens die wel nagellak dragen. Anderen moeten het vooral lekker zelf weten, als zij daar blij van worden,” vertelt Jasper (17). Arnoud (16) sluit zich bij Jasper aan: “Ik zou zelf nooit nagellak dragen, omdat ik het niet mooi vind bij jongens, maar als een jongen zich daar fijn bij voelt moet hij dat lekker doen.”

Niet voor iedereen

Tjip (18) ziet zichzelf ook niet aan de nagellak gaan: “Ik ben op zich niet tegen jongens met nagellak, maar zou het zelf niet doen, omdat ik de toegevoegde waarde er niet zo van zie en om eerlijk te zijn lijkt het me best veel werk en daar ben ik dan weer te lui voor. Ik ben helemaal voor het idee dat iedereen lekker moet doen wat hij wil wat betreft kleding en dergelijke, maar toch kijk ik wel altijd raar op als ik een jongen met gelakte nagels zie.”

Temi (16) heeft er op zijn beurt helemaal niks mee: “Ik vind het iets voor vrouwen. Bij mannen vind ik het een beetje belachelijk, tenzij je een dragqueen bent. Ik ken verder ook geen jongens die nagellak dragen, maar als ik ze wel zou kennen zou ik er zeker iets van zeggen. Iets in de trant van: 'Waarom the fuck draag je nagellak?!'” 

Leuk en een beetje awkward

Leeuw (17) is wel een liefhebber van nagellak: “Ik vind het gewoon wel leuk eigenlijk. Ik krijg er ook regelmatig opmerkingen over. Veel mensen vinden het tof, maar er zijn ook mensen die het niet helemaal snappen. Ik vind die aandacht wel leuk eigenlijk, haha.”

Ook Kasper (16) draagt nagellak, maar voor hem is het meer een statement: "Ik draag denk ik vooral nagellak omdat het sociaal niet zo geaccepteerd is. Niet normaal zeg maar. Dat vind ik wel grappig. Een tijdje geleden, mei vorig jaar denk ik, begon het als een grapje. Een meisje had toen nagellak mee en ze deed het ook bij mij op. In het begin kreeg ik heel veel reacties. Veel positief, maar ook wel wat vervelende. Ze vroegen bijvoorbeeld waarom ik het droeg en meestal wist ik het zelf eigenlijk ook niet dus dat werd dan een beetje awkward. Er werd ook wel gevraagd of ik homo was, maar dan was ik zo van 'eh nee, eigenlijk niet. Moet dat dan?'" 

Nagels lakken: nog steeds niet voor iedereen, maar zeker een opkomende trend in jongensland. Met rode, blauwe of zwarte nagels maak je sowieso een statement, en nu is het nog mode ook.